Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra to juz byly ostatnie fotki :) Co do kierownicy... bardzo fajna waga, wyglad i dostalem zadowalajaca cene. Pedaly jeszcze nie przetestowane :)

Waga na dzisiaj to 9850 gramow. Kolorystka glownie miala byc carbon black/white z domieszka blue i ostatecznie red ( kola ).

Malik tak jak napisał kilroy, kolorystycznie idealny dopracowany pod każdymi względami :) Biały Nokon wg mnie o wiele lepszy od niebieskiego,z niebieskimi byłby taki"cukierkowy", ale pewnie nieźle widać syf po każdej kałuży, mimo to zawsze białe ramki mi się podobały(Egoist, tegoroczny XTC 2)

Jak tam x9 chodzi? Ja na mojej ani trochę luzu. Nie wiedziałem że kcnc też kółeczka do x9 robi,myślałem że tylko do x0 - jestem mile zaskoczony B)

Łańcuch i kaseta też ze srama?

Widziałbym tu białą wcs ale jak wszedłeś w karbon :)

Malik tak jak napisał kilroy, kolorystycznie idealny dopracowany pod każdymi względami :) Biały Nokon wg mnie o wiele lepszy od niebieskiego,z niebieskimi byłby taki"cukierkowy", ale pewnie nieźle widać syf po każdej kałuży, mimo to zawsze białe ramki mi się podobały(Egoist, tegoroczny XTC 2)

Jak tam x9 chodzi? Ja na mojej ani trochę luzu. Nie wiedziałem że kcnc też kółeczka do x9 robi,myślałem że tylko do x0 - jestem mile zaskoczony :)

Łańcuch i kaseta też ze srama?

Widziałbym tu białą wcs ale jak wszedłeś w karbon :)

Naped jeszcze nie byl testowany, gdyz od kiedy go zalozylem to pada w nieskonczonosc. Mam nadzieje ze w ten weekend w koncu sprawdze nowy sprzet. Lancuch to SRAM PC991 Hollow Pin, a kaseta SRAM PG-980.

9smallnm8d.jpg

... dzisiaj przejechalem 59km i odczucia sa jak najbardziej pozytywne. Rowerek spisuje sie na medal, chociaz jest pare rzeczy ktore musze skorygowac. Ogolnie rama, kola, naped sram etc. wszystko dziala jak nalezy tj. precyzyjnie, sztywno, szybko :icon_wink: Jedynie co mnie wkurzalo to zestaw hayes - ashima. Na poczatku super hebel, ale po paru zjazdach trzeba bylo bardzo mooocno chwytac klamke zeby wychamowac. Na cale szczescie, na polce leza juz avidy elixir CR... mam nadzieje ze w/w sytuacja juz sie nie powtorzy.

• Mod Team

Jestem ciekaw ,jak Avidy zgrają sie z Ashimami. Moje odczucia po ok. 400 km na zestawie SLX/tarcze Ashima/klocki Ashima są nastepujące:

- modulacja średnia

- siła w miarę OK

- irytujący dźwiek

- dłuższe zjazdy wymagają zwiekszonej siły nacisku na klamkę.

W mojej opinii tarcze Ashima nie nadają się na poważniejsze wypady, do jazdy po płaskim są wystarczajace.

Malik, masz najnowsze czy starsze X-9? Bo coś nie kojarzę by do starszego typu można było wcisnąć coś od KCNC :huh:

edit

Zlookałem ostatnią fotkę i faktycznie, masz najnowsze X-9. Więc jednak prawdą jest że można zakładać do nich kółeczka KCNS :)

Malik, masz najnowsze czy starsze X-9? Bo coś nie kojarzę by do starszego typu można było wcisnąć coś od KCNC :huh:

edit

Zlookałem ostatnią fotkę i faktycznie, masz najnowsze X-9. Więc jednak prawdą jest że można zakładać do nich kółeczka KCNS ;)

Koleczka spisuja sie rewelacyjnie jak rowniez cala grupa X9 ;)

Poki co dzisiaj zalozylem avidy elixir cr carbon wraz z tarczami 160mm przod,tyl. Radosc ... bezcenna :)

3.jpg

9.jpg

7.jpg

4.jpg

Malik, jak pedały sie sprawdzają? Jako czepialski pomyslałbym nad innymi chwytami ( Boplight lub Ritchey WCS ) i - to juz dla większej niebieskości - pancerze na niebiesko.

Pedały spisują się rewelacyjnie. Stopa nie goni w nich jak w shimano. Jestem z nich bardzo zadowolony. Co do chwytów ... to bedą zmienione, gdyż teraz mam 90'tki, które sa za małe na moją dłoń. Ale nie mogłem zamontować większych gdyż objemka od pushloc'a nie pozwala mi na to. Czekam na matchmaker'a, który pozowli mi zamontować na jednej objemce - trzy rzeczy tj. klamke od hamulca, manetke i pushloc'a :P

Malik świetny rower. Powiedz mi czemu wybrałeś X9? Ze względu na wagę, cenę czy coś innego ? Bo w sumie korbę masz XT a reszta już SRAM...

Wybralem X9 ze wzgledu na duzo pozytywnych opinii. Potwierdzeniem tego jest nieznikajacy banan z mojej twarzy :thumbsup: Wszystko chodzi szybko i precyzyjnie. Natomiast co do korby... za ta cene nie bylo nic konkretnego - dlatego wybor padl na XT. W przyszlosci planuje korbe KCNC albo cos innego co bedzie fajnego.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...