Mod Team durnykot Napisano 8 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Zupełnie, ale to zupełnie nie pasują, a wręcz rażą te magiczne osłonki na amor. Domyślam się,że przewód tylnego hamulca zostanie skrócony? Prywatnie ,do kompletu, wymieniłbym kokpit Accenta na Authora . Jak sprawują się Hayesy z Blade'mi? Poza tym ,jak każdy ( np prawie każdy) Egoist- bardzo fajny sprzęt. Chociaż mój prywatny jest w troszku innej kombinacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Fajny, tylko czerwone naklejki na sidzie trochę nie pasują Juz Kubek zamowilem niebieskie Jak zasugerowales w garazu Zupełnie, ale to zupełnie nie pasują, a wręcz rażą te magiczne osłonki na amor. Domyślam się,że przewód tylnego hamulca zostanie skrócony? Prywatnie ,do kompletu, wymieniłbym kokpit Accenta na Authora . Jak sprawują się Hayesy z Blade'mi? Poza tym ,jak każdy ( np prawie każdy) Egoist- bardzo fajny sprzęt. Chociaż mój prywatny jest w troszku innej kombinacji. Oslonki na amor maja spelniac swoje zadanie - czyli ochraniac - to jest najwazniejsze. Uzywam tego patentu od paru lat i sprawdza sie w 100 procentach. Dlatego znalazly sie w nowym rowerze. Co do przewodu, bedzie skrocony, poprostu zabraklo mi koncowki do przewodu i musialem go zostawic na razie tak. "Sterownia" rowniez zostala na szybko przeniesiona z poprzedniego roweru, ale docelowo bedzie komplet ACP. Natomiast co do hamulcow, rowniez ta kombinacja byla wczesniej sprawdzana przeze mnie. Hayes na fabrycznych tarczach to dla mnie porazka, dlatego zdecydowalem sie na "eksperyment" z blade'ami... rezutat rewelacyjny. Caly uklad lepiej chodzi i jest bardziej wydajny. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 A że jeszcze się uczepię osłonek na amor, dużo bardziej pasowały by czarne A w moim rowerku małe zmiany: kaseta na HG30 łańcuch na HG40 przerzutka tylna na SLX GS i opony na Kenda Karma 2.0 zwijane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 A że jeszcze się uczepię osłonek na amor, dużo bardziej pasowały by czarne A w moim rowerku małe zmiany: kaseta na HG30 łańcuch na HG40 przerzutka tylna na SLX GS i opony na Kenda Karma 2.0 zwijane ok, zmienie Przede mna montaz zestawu od sram, korba i dociecie przewodow. Niestety logistyka nawalila i zabawa dopiero w przyszlym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Wspomniany kokpit ACP ma jedną zasadniczą wadę, zresztą typowa dla Authora- kiepski lakier. Mi przy montażu pojawił się odprysk lakieru ( na szczęście niewielki) na mostku i kierownicy. Ale poza tym drobiazgiem części są dobrze wykonane i wystarczająco sztywne - nie zauważyłem różnicy pomiędzy kokpitem ACp a kokpitem Easton EA70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Wspomniany kokpit ACP ma jedną zasadniczą wadę, zresztą typowa dla Authora- kiepski lakier. Mi przy montażu pojawił się odprysk lakieru ( na szczęście niewielki) na mostku i kierownicy. Ale poza tym drobiazgiem części są dobrze wykonane i wystarczająco sztywne - nie zauważyłem różnicy pomiędzy kokpitem ACp a kokpitem Easton EA70 Jesli chodzi o lakier to ja jedynie zauwazylem ta zla przypadlosc na ramie authora ... nie jest zbyt wytrzymaly. Ale w sumie to sprzet do jazdy a nie podziwiania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Witam. No to i ja się pochwalę moim author`kiem. Rower zbudowany na bazie ramy author 9mm. W najbliższym czasie do wymiany jest mostek i amortyzator. Ogólnie rowerek w miarę lekki (ok. 12 kg) i zwinny. Specyfikacja jest w garażu, a poniżej zostawiam zdjęcia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 10 Maja 2010 Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Golarz, bardzo fajna maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Golarz, a do czego uzywasz swojego ganga? Enduro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golarz Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Celem było zbudowanie w miarę lekkiej maszynki enduro , głównie tylko amor trochę geometrie psuje. Wyszło dość ciekawie, ponieważ na prostych asfaltowych odcinkach spisuję się bardzo dobrze,a w terenie również daje rade. Rower budowałem z myślą o wycieczkach w góry, ale to że mieszkam w szczecinie (prawie wszędzie płasko), to i w takich warunkach miał się sprawdzać. Na szczęście spełnia moje oczekiwania. Mam nadzieje, że jak kupię nowy amor, będzie jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blaise Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Siema! Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem Authora Context z 2010,osprzęt katalogowy + licznik sigma + neopren z authora na razie żadnych modyfikacji nie przewiduję dopiero w przyszłym sezonie może coś ukulam( w planach mam Epicona, potem crossride'y i tarczówki) http://www.bikekatalog.pl/2010/rowery/357/Author.Context/ Zdjęcia Cieszę się że mogę dołączyć do posiadaczy authorów Zarąbista maszyna, z tego Egoista Malik Ważyłeś go może? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 11 Maja 2010 Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Zarąbista maszyna, z tego Egoista Malik Ważyłeś go może? Dzieki wielkie za mila opinie. Jeszcze go nie wazylem. Poki co czeka na reszte gratow. Jak juz wszystko bedzie zamontowane to wtedy pojdzie na wage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam dołączam z moim a gangiem 9mm składakiem rama: author a gang 9 mm 14 cali amortyzator: rs revelation 409 air u-turn kierownica: race face deus xc riserbar mostek: jakiś pro 100mm manetki: lx hamulce: shimano saint br800 (te stare) tarcze: xtr203 +slx180 korba: truvativ x-flow pedały: shimano 959 łańcuch: sram 951 kaseta: alivio albo deore przerzutka tył: slx przerzutka przód: lx siodełko: velo/fizik ninsene sztyca: accent SP-408 400mm zacisk sztycy: author koszyk: zefal gripy: author pianki koła: przód( obręcz tswissX430+ piasta lx+szprychy dt revolution +alu nyple) tył: (piasta slx +obręcz alexrims ace 18 +sprychy&nyple?? opony: furious fred evo 2.25/nokian/jakieś nowe dętki: maxxis ultralight 1 2 3 Mam nadzieję, że nic nie pominąłem. Waga nieznana ale pewnie gdzies koło 13 kilo. Tylnie koło dogorywa, na zdjęciu jest jescze piasta lx ale zostaje za tydzień wymieniona na slxa, na pierwszy rzut do wymiany idzie 4-letnia korba. Zastanawiam sie na czym najtaniej urwać wagę ale to pewnie już po sezonie. Fotki średnie bo niestety ciągle leje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Za######isty rowerek Wagę na pewno możesz urwać na korbie zakładając coś z pustą ośką - jakąś SLX albo XT. A tak poza tym to już nigdzie z wagą nie poszalejesz. Zrzucisz jeszcze wymieniając kasetę na XT, wymieniając np. zacisk siodła na coś lżejszego na imbus, zaciski kół na dartmoory bolt-on'y, może sztycę (nie wiem ile Twoja waży). Nie będą to oszałamiające wartości, ale coś tam ubędzie. Sądzę, że Twój z tym osprzętem może ważyć koło 12,5kg. Mój z ciężkim amorem i ciężkimi rurkami oraz kołami waży niecałe 13kg. Niestety gangi mają to do siebie, że ramy sporo ważą. Myślę, że spokojnie mogłyby ważyć 200-300 gram mniej bez uszczerbku dla wytrzymałości, ale nie oczekujmy cudów od ramy za 400-500 zł... Najważniejsze, że znosi dzielnie katowanie PS.Na jakim skoku revela jeździsz na codzień? Dobrze Ci się prowadzi rower jak wyciągniesz amora na max-130mm? Też chcę do swojego zapodać revelationa albo rebę, ale właśnie z u-turnem, a o ten sprzęt coraz trudniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Dzieki:) korba na bank idzie do odstrzału ale jest aż jestem ciekaw ile jescze wytrzyma, zacisk niestety musi być na zamykacz, sztyca też idzie ale na niej wiele nie urwę bo musze mieć 400mm a do tego nie chcę jakiś wydmuszek kcnc. Nie wiem też ile na śrubkach można by zbić. revelationa mam dopiero 2 dni więc wiele nie powiem, ale wcześniej miałem tore318 ustawioną na 130 i było ok, myśle, że 140 też pasowało, poniżej 120 bym nie dawał. Jeśli chodzi o prowadzenie to nie mam super porównania bo wczesniej miałem mułowatego fulla, który był podsterowny więc jak zmieniłem na rame 14 to i tak jest czad. Jak pomęcze amora w terenie to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Daj koniecznie znać jak z tym revelem, bo sam jestem na niego napalony Ja uważam, że optymalnie jest 110-120 więcej bym nie dawał, nie do jazdy po płaskim. Na początku miałem durexa ustawionego fabryczine na 130mm, ale wtedy przednie koło jest za słabo dociążone i lubi uciec na zakrętach. Na zjazdach to inna bajka - wtedy 120 to minimum, a sądzę, że tak jak mówisz 140 tez byłoby ok. Aktualnie skróciłem mu skok o jakies 1,5cm i uważam, że jest dużo lepiej, chociaż efektywnego skoku zostało mi jakies 100mm, bo kończy się on jakies 1,5 cm przed koroną :/ Dlatego tez chce cos z regulowanym skokiem zeby do jazdy codziennej miec w okolicach 100mm ,a do zjazdów 130 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Malik, w galerii jest fotka Twojego autorstwa z SLRami. Czyzby zmiany w konfiguracji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Malik, w galerii jest fotka Twojego autorstwa z SLRami. Czyzby zmiany w konfiguracji? Tak, fotki robilem wczoraj. SLR'y byly ostatnim zakupem do roweru. Czekam jeszcze na jeden maly element tj. matchmaker'a do manetek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Malik piękny sprzęt. Wygląda rewelacyjnie i pewnie tak samo się prowadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Malik piękny sprzęt. Wygląda rewelacyjnie i pewnie tak samo się prowadzi Dzieki Problem w tym ze tylko raz byl na trasie, gdyz przez ta "piekna" pogode nie ma jak wyjechac w teren. Poki co stoi w pokoju i sluzy jako model do zdjec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Malik, muszę niestety stwierdzić,że po obejrzeniu zdjęć znajdę sobie jakiś kąt , w którym się zaszyję i pozwolę ,by mnie strawiła zazdrość związana z Twoim rowerem. Chociaż niektóre komponenty mnie nie przekonują. Ale jako całość- pełny szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Malik, muszę niestety stwierdzić,że po obejrzeniu zdjęć znajdę sobie jakiś kąt , w którym się zaszyję i pozwolę ,by mnie strawiła zazdrość związana z Twoim rowerem. Chociaż niektóre komponenty mnie nie przekonują. Ale jako całość- pełny szacun. Hehe, to juz wiecej zdjec nie robie Ktore komponenty Cie nie przekonuja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 No więc tak: - kokpit Accenta- ale o tym już było - hamulce- po doświadczeniach z Strokerami Ryde ma pewien uraz do Hayesa - wyroby RS w ogólności do mnie nie przemawiaja. Miałem styczność z kilkoma ich wyrobami i jakoś charakterystyka pracy nie przypadła mi gustu. - siodełko- moje odczucia po jazdach na SKN i Ponza zniechęcaja mnie do tej marki. To moje subiektywne opinie, które nie musza i nie powinny miec wpływu na "odbiór" Twojego roweru, który, jak napisałem, wygląda rewelacyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 18 Maja 2010 Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 No więc tak: - kokpit Accenta- ale o tym już było - hamulce- po doświadczeniach z Strokerami Ryde ma pewien uraz do Hayesa - wyroby RS w ogólności do mnie nie przemawiaja. Miałem styczność z kilkoma ich wyrobami i jakoś charakterystyka pracy nie przypadła mi gustu. - siodełko- moje odczucia po jazdach na SKN i Ponza zniechęcaja mnie do tej marki. To moje subiektywne opinie, które nie musza i nie powinny miec wpływu na "odbiór" Twojego roweru, który, jak napisałem, wygląda rewelacyjnie. - Kokpitu accenta juz nie ma Wskoczyl author acp mostek i kierownica bbb - hamulce, to sa juz moje trzecie hayes'y i jeszcze mi nie podpadly - tu sie po czesci z Toba zgodze. Mialem wczesniej RS rebe i bardzo ale to bardzo sie zawiodlem na niej. Kompletnie nie chciala pracowac tak jak chcialem. SID wpadl okazjonalnie i temu go wybralem. Po krotkiej przejazdzce ( jak pogoda dopisywala jeszcze ) zaskoczyl mnie mila praca - poki co jestem zadowolony z niego. Ale z ostateczna ocena poczekam na paru przejazdach. - siodelko ... zobaczymy jak 4 litery sie z nim zaprzyjaznia Fotki akutalnego stanu "egoisty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.