Duke Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 A oto moja maszyna http://www.forumrowerowe.org/topic/60436-rower-author-egoist-2009/page__pid__641447__st__0entry641447 Jeszcze przed nią długa droga, aby spełnić moje wszystkie zachcianki potrzebuję około 3500zł. Fox F100, Roox, Nokon, A2Z(lepiej Hope, ale nie stać mnie),korba 960, XTR/XT na tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kllnTToOn Napisano 20 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Author Kineitc 06' Custom. Wszystko będzie inne oprócz ramy, bo jest naprawdę ładne i fajne ma kształty, ale może z czasem ją wymienię bo ma już 3 lata ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasssxxx Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam wszystkich mam nadzieje ze dobrze trafiłem a mianowicie mam do was pytanie co sądzicie na temat tego roweru? http://www.velo.com.pl/www/rower/?id=332 z gory dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam wszystkich mam nadzieje ze dobrze trafiłem a mianowicie mam do was pytanie co sądzicie na temat tego roweru? http://www.velo.com.pl/www/rower/?id=332 z gory dziękuję za pomoc Cóz, rower sam w sobie nie powala na kolana, ale w kategori jakośc/wyposażenie/cena jest jak najbardziej OK. Raczej cięzko będzie wyszukać coś lepszego w tej cenie. Oczywiście po osprzęcie nie można oczekiwać niewiarygodnej trwałości czy komfortu, ale ,jeśli będzie użytkowany rekreacyjnie, powinien sporo wytrzymać. jesli jednak masz w zamysle maratony lub bardziej zaawansowane jeżdżenie- musisz liczyć się z wymiana amorka i korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Moim zdaniem lepiej dołożyć 2-3 stówy do Unibike'a Evolutiona. Ma dużo lepsze wyposażenie i nie ma tych badziewnych hamulców tarczowych, z którymi podejrzewam będziesz miał problemy za jakiś czas. http://www.unibike.pl/evolution.html Przede wszystkim Evo ma: - lepsze przerzutki - lepszy amortyzator - lepszą korbę - lepsze koła - lepsze opony - ma hydroformowaną ramę no i wygląda sporo lepiej niż ten author. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 no i wygląda sporo lepiej niż ten author. Prawie jak KTM :> IMHO, też byłbym za Unibike'm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Tylko Unibike jest prawie 200 pln droższy. Ale fakt, jest lepszy nieco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Jest dużo lepszy. A jeśli uważasz, że 200 zł to dużo to zobacz ile sobie liczy Author za rower z podobnym wyposażeniem co unibike... Ja rozumiem, że czasami 200 zł to dużo i nie można sobie na coś droższego pozwolić, ale rower kupujesz raz na długi czas i lepiej zrobić to dobrze niż później żałować. Mój szwagier i siostra kupili 2 takie unibike'i i są z nich bardzo zadowoleni. Sam miałem okazję jeździć i uważam, że te rowery w tym przedziale cenowym są świetne. Przede wszystkim mają na serio dobry osprzęt i spoko amorka z blokadą. Amor z unibike'a to najlepszy budżetowy amortyzator. Pomijam tu już fakt, że ma sporo więcej skoku niż ten w authorze. Przemyśl sprawę stary żebyś sobie później nie pluł w brodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Grudnia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Siwy, wszystko co piszesz to świeta prawda. Pisząc o kwocie mialem właśnie na mysli fakt,że niektórz operują trochę innymi kwotami na zakup roweru. W niektórych przypadkach te 200 pln determinuje zakup, czasami zaś tyle wydajemy na śrubki i inne pierdoły. Author życzy sobie więcej, bo marka zobowiązuje ( i teraz na niektórych twarzach pojawił się drwiący uśmiech)- w tym jednak wypadku raczej kupilbym Unibika, chociaż jakoś mnie firma nie przekonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasssxxx Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Moim zdaniem lepiej dołożyć 2-3 stówy do Unibike'a Evolutiona. Ma dużo lepsze wyposażenie i nie ma tych badziewnych hamulców tarczowych, z którymi podejrzewam będziesz miał problemy za jakiś czas. http://www.unibike.pl/evolution.html Przede wszystkim Evo ma: - lepsze przerzutki - lepszy amortyzator - lepszą korbę - lepsze koła - lepsze opony - ma hydroformowaną ramę no i wygląda sporo lepiej niż ten author. Dzięki wszystkim za pomoc więc jeżeli piszecie że unibike evolution będzie o wiele lepszy od author`a solution disc w tym przedziale cenowym to coś w tym musi być ja niestety się nie bardzo znam się na rowerach i ich osprzęcie... do Author`a na początku przekonały mnie hamulce tarczowe ktore "niby" hamują w deszczu,błocie... znalazłem tego unibike w szczecińskim sklepie Cetus za 1415 zł http://cetus.szczecin.pl/product_info.php?cPath=21_35_95&products_id=667&osCsid=a4ef51fd6224f5ec6ff475497ac6bd31 Czyli na "dzień dobry" nie bede musiał wymieniać nic w nim w przeciwieństwie do author`a dodam ze rowerem bede chciał też pojeździć trochę w lesie-terenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 przekonały mnie hamulce tarczowe ktore "niby" hamują w deszczu,błocie... V-ki też hamują w deszczu i nawet w błocie. Tyle że w tym drugim gorzej, pod warunkiem że błoto wejdzie na obręcz, a to często się nie zdarza, chyba że się tego szuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasssxxx Napisano 9 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 dzięki wszystkim za pomoc pozostaje tylko dobranie rozmiaru ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Dzięki wszystkim za pomoc więc jeżeli piszecie że unibike evolution będzie o wiele lepszy od author`a solution disc w tym przedziale cenowym to coś w tym musi być ja niestety się nie bardzo znam się na rowerach i ich osprzęcie... do Author`a na początku przekonały mnie hamulce tarczowe ktore "niby" hamują w deszczu,błocie... znalazłem tego unibike w szczecińskim sklepie Cetus za 1415 zł http://cetus.szczeci...ff475497ac6bd31 Czyli na "dzień dobry" nie bede musiał wymieniać nic w nim w przeciwieństwie do author`a dodam ze rowerem bede chciał też pojeździć trochę w lesie-terenie Heh, ja też kupiłem swojego Unibike'a w Cetusie trochę przecenionego ponad rok temu (dałem 2,4tyś za Experta). To co napiszę dalej to niby sprawy błahe ale przed wysyłką mogliby wytrzeć z kurzu i wyregulować przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Durnykot- ja Cie doskonale rozumiem i nawet popieram, ale moim zdaniem jednak mimo wszystko poczekać z miesiąc, dwa, tym bardziej teraz kiedy szaro i buro za oknem, i kupić coś lepszego. Bo ten author na serio nie prezentuje sobą niczego szczególnego. A jeśli kolega Jarek ma zamiar w niedalekiej przyszłości zacząć jeździć więcej, bo tak to z reguły bywa, to unibike lepiej się do tego nada. Choćby z tego powodu, że ma rozbieralną korbę i pozwoli na wymianę tylko zużytej środkowej tarczy lub blatu. Poza tym, co ważne dla początkującego bikera, unibike z uwagi na swój osprzęt będzie mniej zawodny. A hamulce typu V w unibike'u będą hamowały znacznie lepiej niż te pseudo tarczówki w authorze, które w tym przypadku będą tylko dociążały rower. Marka zobowiązuje, masz 100% racji. Za naklejkę i reklamę trzeba zapłacić dlatego uważam, że jeśli ktoś nie ma parcia na konkretną firmę, lepiej kupić coś (teoretycznie) mniej znanego, ale lepszego. Jarasssxxx- unibike'ów jeździ sporo, a ludzie je sobie chwalą. W tym przedziale cenowym to najlepszy wybór gwarantuję Ci to. Przed wakacjami szukałem rowerów dla siostry i szwagra i żadna firma nie oferuje takiego osprzętu za te pieniądze. We wszystkich innych rowerach do 1500-1600 zł dostajemy strasznie gówniane amortyzatory i tylna przerzutka to max. shimano altus z tym badziewnym, wielkim kółkiem dolnym A co do tarczy - jak stwierdzisz, że są Ci bezwzględnie potrzebne to wymiana przedniej piasty + kupienie dobrego hamulca tarczowego wyniesie Cię jakieś 300-400 zł. Z przodu tarcza się znacznie bardziej przydaje i to tak naprawdę w ciężkim błocie lub górach. Do jazdy po nizinnych terenach i lasach nic takiego wymagane nie jest. Poza tym nie wiem ile ważysz, ale zdaje się, że amortyzator z authora ma znacznie cieńsze golenie górne co bezpośrednio przekłada się na sztywność tegoż widelca. W unibike'u jest suntour z 32mm goleniami i nawet pod moim 85kg szwagrem dawał sobie radę. PS.Nie pracuję dla unibike'a Po prostu nie lubię przepłacać za "napisy" i wolę ustrzec przed tym innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarasssxxx Napisano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Zdecydowałem się na unibike`a evolution pomarańczowo-czarnego jeszcze tylko musze go zobaczyć na żywo Szadze ze na początku przyszłego roku zakupie go chyba że uda mi się odłożna jakieś grosze na coś ciut lepszego... zobaczymy po świętach A co do mojej wagi to 103 kg to raczej nie mało no i około 186 cm wzrostu myślę że nie jestem za duży na tego unibike`a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marszall Napisano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam wszystkich ;d No to moze ja sie pochwale ;P Amortyzatory: rock shox jett hamulce: tektro quartz kierownica: amoeba borla korba: shimano deore linki: shimano klamki: tektro quartz mostek: amoeba obręcze: ritchey opony: michelin pedały: NS piasty: ritchey przerzutki: shimano deore RAMA: Author aGang 14' Te części są dość stare, rower byl uzywany ale BARDZO dlugo stał. Kupiłem go od starego kolegi ;> Pozdrawiam. moze jutro wrzuce zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marzar27 Napisano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Sklepowy agang 7mm na razie bez modyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Marszall , ty masz jeszcze ten amor ?Ja miałem taki tylko się ostatnio rozleciał (gwinty się w korkach zjechały)i musiałem nowy kupić . Rama:Dexter 2007 Osprzęt:prawie cały shimano alivio , tylko manetki stx rc mostek i kierownica ritchey chwyty author ( te najtańsze gumowe) Amortyzator RST omega tnl hamulce v-brake tektro piasty shimano deore obręcze alexrims pc19 opony kenda blue groove 2.1 60 tpi drutowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Jakieś fotki sprzętów wstawcie, a nie tylko suche opisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Postaram się bo mi komp nie czyta komórki a karta w aparacie zapełniona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam Chyba z rok mnie tutaj nie było Za dużo w moim Authorku się nie zmieniło : - ramka - Vision 19", - amorek - Manitou R7 - stery - Ritchey Zero Logic Integ Pro, - przerzutka przód - Shimano XT Top Swing, - przerzutka tył - SRAM X-9, - manetki - SRAM X-7 gripshift, 3x8 z mikroindeksacją, - gripy - Tioga Gritty, - mostek - Syntace F99 105 mm, - kierownica - DM Marathon 25.4, 580mm, - sztyca - Ritchey WCS 27.2 350 mm, - siodło - Setlaz, - korba - Shimano LX, - kaseta - SRAM PG-850 11-30, - klamki - Avid FR5, - hamulce - Avid SD7, - pancerze / linki - Clarks, - pedały - Shimano PD-M540, - obręcze - przód Alexrims Ace18, tył DT Swiss XR 4.1 - piasty - przód LX 36H, tył XT 32H, - opony - przód : Syncros FLT 2 2.0 kevlar, tył : Tioga Red Phoenix 1,90 kevlar Teraz waży coś około 10,9 kg ale czeka go w tym sezonie jeszcze trochę odchudzania W szafie czeka przednie koło do zaplecenia i pewnie z 200 gram dzięki tej wymianie z wagi spadnie. W roku marzy mi się coś koło 10,5 kg Zobaczymy czy fundusze mi na to pozwolą Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marszall Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Siemacie Kubek20- mam. Tak naprawde to ja nawet jeszcze nie jezdzilem :PP bo mialem koło zepsute juz jak kupile a na razie kaski nie bylo. jutro bede smigal bo jade odebrac kolo :D:D:D:d Pozdrower ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 On fajnie wszystkie dziury a nawet liście wybiera, tylko na podjazdach jest straasznie miękki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malik Napisano 7 Maja 2010 Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Ostatnio mojego wysluzonego vision'a zamienilem na egoiste. Jeszcze w sumie nie skonczylem skladac, ale juz stoi o wlasnych silach Moj Red Vision ... moj white Egoist: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 8 Maja 2010 Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Fajny, tylko czerwone naklejki na sidzie trochę nie pasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.