Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ok i'm back.

byłem u krakowskiego dilera authora w sprawie tych trzasków w okolicach pakietu i powiedzieli, że pierwszy raz się z czymś takim spotykają i nigdy jeszcze nie mieli reklamacji ramy VISION.

W moim przypadku jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że to mój pakiet wydaje z siebie ostatnie jęki, ale nie sprawdzę tego ponieważ niemam kasy na nowy, a jest nierozbieralny, więc musiałbym kupić nowy :.

kurcze nie pamiętam kto też miał podobny problem, a niechce mi się szukać, więc zapytam: a próbowałeś dokręcać korby ??

Napisano

Nie wierz w takie rzeczy :!: Moja rama pojechała do Gliwic (bodajże :?: ), do dystrybutora Author'a z tym samym problemem. Wielu bikerów ma ten sam problem z ramką Vision'a. To nie jest wina pakietu, bo ja miałem 3 różne pakiety w tej ramie i na każdym "strzelała". Teraz, kiedy mam już ponad rok nową ramę (wymienili mi w Gliwicach tamtą na nową) nie mam żadnego problemu. To kwestia samej ramy.

Napisano

kurcze, pierwszy raaz się spotykam z czymś takim żeby rama strzelała, jakim cudem ?? dla mnie to jest jakiś absurd, tym gorzej, że gwarancja mi się skończyła :):D

ale może przyjmą mi z datą wsteczną :cry: :cry: zobaczę w poniedziałek.

Napisano

No ja oddałem jeszcze na gwarancji. Chłopaki ze sklepu 3 dni wstawiali do niej inne pakiety, mostki, stery, amory itp (odgłos strzelania wydawał się początkowo z przodu). Sami nie wiedzieli co jest... Stwierdzili, że musi gdzieś być jakiś luz na spawie i dlatego strzela. Wysłali ją do dystrybutora. Stamtąd, po 2 tygodniach, przysłali mi nową. Też nie wiedzieli co to za strzelanie... Wystawili ta ramę w komis na sprzedaż z info o "wadzie". Nowa rama spisuje się znakomicie :)

Napisano

czy można kupić ramę od authora profile sx :D

czy jest to możliwe bo na stronie internetowej authora nie ma jej w ofercie czy można ją od nich zamówić lub cz ktoś wie skąd mogę ją kupić

Napisano

Ramek Profil (SX to oznaczenie roweru z amortyzatorem) niestety nie kupisz nigdzie. Ramy Modus także nie można kupić, gdyż jest to rama seryjna, tzn. rama, która występuje na rynku tylko w seryjnym rowerze. Na rynku ta rama wystepuje pod nazwą Vision (rowery Modus i Vision róznią się tylko osprzętem, poza kolorystyką ramy są identyczne).

Napisano

Dzięki Żbiku,myslałem o żonie bo z "kobiecych" są u nich tylko modus(czyli za droga :cry: ) i Basic( czyli za tania :lol: ). Ciągle myślę jeszcze i dla niej i dla mnie o Versusie

Napisano

Jest jeszcze ramka Traction ASL i Kinetic ASL (ASL - "kobieca" geometria). Traction można było dostać w 2003 roku w cenie 479 zł. Nie wiem czy w 2004 także są te same ramy w sprzedaży. Z tego co pamiętam to chyba są. Dowiem się i dam znać.

Versus to świetne ramy. Sam chciałem taka kupić, tylko że w 2003 roku były pod hamulce tarczowe tylko. Dopiero w połowie sezonu pokazały się pod v-ki. W 2004 roku ramki Versus są w super cenie (559zł). Polecam :!: Naprawdę warto :!:

Napisano

Traction to to samo co Versus jak wiem,ale nie mogę nigdzie znaleźć ASL oprócz tych dwóch co wymieniłem. Napiszę do Velo,może coś znajdą na stanie

Napisano

W tym sezonie (2004) Traction i Versus są wykonane z tego samego materiału ale chyba różnią się grubością ścianek (Versus jest lżejszy). Ja mówiłem głównie o ramach z 2003 roku, a wtedy Traction był gorszy i tańszy od Versusa. Ale był dostępny w wersji ASL (tak jak Versus). Dozbieraj, Fryta, do Versusów i bierzcie te ramki :!: W końcu rama to podstawa roweru. W Velo udzielą Ci pełnej odpowiedzi na te pytania.

Napisano

Ej no powiedzcie Wy mi dlaczego ja do tej pory nie zauważyłem tego tematu?!?!

Author Versus się stawia na wezwanie ;)

A co do bika: na razie oprócz SPDków nic w nim nie zmieniłem, a bike o tyle ciekawy, że standardowy versus 03' był biały, a mój jest żółty (Special Edition :P)

Napisano

A na 04 widziałem tylko czerwone, ale cieszy mnie to. Albo żółty albo czerwony, to moje i mojej żonki ulubione kolory ram. Coraz bliżej do zakupu tych dwóch ram.

Napisano

Fryta :!: Jak kupicie z żonką ramki Author'a to przyjmuję Was do klubu i mianuję Cię Wice-Prezesem ds. Wizualizacji i Designu :!: :wink:

Ja też wahałem się pomiędzy czerwonym, a czarnym Visionem i zdecydowałem się na czarnego. I teraz nie żałuję tej decyzji. Wstawiłem parę czerownych akcentów do ramy i rowerek wygląda super :!:

Napisano

To jak klub authora to ja jeszcze zaznaczę że mam koszyk i rękawiczki authora ;)

A przy okazji: firma porządna, na gwiazdkę, sylwestra i Wielkanoc dostaję od nich kartki z życzeniami, a raz do roku katalog :P

Napisano

a ja jak nie dojde do ładu z suportem (albo ramą), to chyba zmienię o nich zdanie, zobaczymy, cały czas stzrela cos w okolicach suportu, niebawem wymienię i sprawdzę z innym, jeżeli stukanie bedzie się powtarzało to spróbuję zareklamować, ale w ówczas trzymać kciuki aby wymienili mi tą ramkę ;))

Napisano

Sosobass :!: Oddawaj tą ramkę czym prędzej na gwarancję :!: Możesz powołać się na to, że w Gdańsku była taka sama sytuacja i ramę wymienili :wink: Teraz nie mam żadnych problemów z nową ramą.

Napisano

Chyba zrobię to w ciagu najbliższego miesiąca ;)

Gość Anonymous
Napisano

Bike mi się rozsypał :cry: i szukam czegoś szybko - myslałem o Author Trophy- podstawowy model - aż za w sumie ;/

Zastanawiam się bo on teraz w promocji - 470 zł czy dozbierać na meride kalaharii 500 - 689 już rama alu...

bo authory na alu to tak za powyżej tysiaka dopiero ;/

Ten trophy to taki firmowy makrokesz czy coś już troche lepszego ? - bo w takie szitowe bike'i nie chce się już ładować ;/ a wiem że za tą cene to wiadomo nić za dobrego nie będzie... :cry: :cry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...