zabiel17 Napisano 8 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 podali mi tylko wage 19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 8 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Wage 19" to ja znam, bo sam mam i wazylem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 9 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Mody, i ile taka rama solution'a 05 19' wazy? Sam mam taka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 9 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Moja rama z roku 2005 wazy bez sterow i misek ,ale z piwotami 1993g. Tylko, ze moja to rozmiar 19" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 23 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Ponieważ ostatnio w moim Authorku zaszły pewne poważne zmiany postanowiłem się pochwalić Otóż wymieniłem caaaały napęd z korby deore, łańcucha (chyba hg-50) i wolnobiegu <sic!> na korbę LX, kasetę XT oraz łańcuch XT. Oczywiście musiałem zmienić tylne koło ponieważ w starym miałem piastę na wolnobieg. Tu z pomocą przyszedł kolega Bendus (z forum), który za przysłowiowe piwo odstąpił mi piastę Formula pod tarcze. Obręcz i szprychy takie same jak z przodu czyli odpowiednio Alexrims DP20 oraz DT Champion w ilości 36 W ramach wylajtowania bajka "rzuciłem się" na dętki Maxxis Ultralight co pozwoliło mi zrzucić około 160 gram na kołach. Ogólnie rower po tych zabiegach schudł na oko około 0,5 kg - taką mam nadzieję Jeszcze nie było oficjalnego ważenia. Obecna specyfikacja przedstawia się następująco: Brake (Front) (Hamulec Przedni): Avid BB7 + tarcza Avid 180mm Brake (Rear) (Hamulec Tylny): brak Brake Levers (Klamki): Tektro MT3.0 Cables (Pancerze i Linki): Clarks Cassette (Kaseta): Shimano Deore XT CS-M770 Chain (Łańcuch): Shimano Deore XT CN-HG93 Crankset (Korby): Shimano Deore LX FC-M582 Derlr. (Front) (Przerzutka przednia): Shimano Deore Derlr. (Rear) (Przerzutka tylna): Shimano Deore XT RD-M750 Fork (Front) (Amotyzator): SR Suntour Duro 130mm Frame (Rama): Author A-Gang PM 19" Grips (Gripy): Tioga Eyeball Grip Handlebar (Kierownica): Kalloy Uno 620mm Pedals (Pedały): Shimano PD-A530 Seat (Siodło): no name Seatpost (Sztyca): Ike Seatpost Clamp (Zacisk sztycy): Author Shifters (Manetki): Shimano SL-M510 Skewers (Zaciski kół): Novatec/no name Stem (Mostek): Tioga O-Bone 90mm Headset (Stery): FSA The Pig Tire (Front) (Opona przednia): Kenda Komodo 2.1 Tire (Rear) (Opona tylna): Dębica 1.95 Tubes (Dętki): Maxxis Ultralight Wheel Front (Koło przednie): * Hub (Piasta): Novatec Disc * Rim (Obręcz): Alexrims DP20 * Spokes (Szprychy): DT Champion 2.0 silver * Nipples (Nyple): DT * Rim Tape (Opaska): Schwalbe Wheel Rear (Koło tylne): * Hub (Piasta): Formula Disc * Rim (Obręcz): Alexrims DP20 * Spokes (Szprychy): DT Champion 2.0 silver * Rim Tape (Opaska): taśma izolacyjna x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 @siwy84 masz jakaś fotkę sprzętu? Ciekawy jestem jak się prezentuje, bo w moich okolicach jakiś facet też zrobił sobie na ramce a-ganga maszynkę do XC i chciałbym porównać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 24 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Pewnie, że mam, ale takie mało ciekawe. Więcej fotek zapodam może po niedzieli. EDIT: Zbędnymi dziurami w ścianie się nie przejmować - jestem przed remontem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Niby podobne te rowerki, ale całkiem inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 To żeś powiedział co wiedział A tamten na jakim rozmiarze ganga jest? I z czym taki inny niż mój? Pewnie krótszy skok amora (skoro xc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Tamten ramę ma mniejszą, ale dokładnego rozmiaru nie znam. Jego widelec ma sporo skoku mniej i tez inaczej cały rower się prezentuje. Chociaż właściciel i tak siedzi na nim jak na turystycznym rowerku. Co do osprzętu to nie wiem, bo nie znam posiadacza, widziałem go tylko kilka razy na szlaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Aha. No ja się zastanawiam nad odwróceniem mostka. Generalnie jeszcze jestem w fazie testów bo mostek jest nowy i kombinuje z siodełkiem. No, ale rower jest i będzie do cięższych zastosowań i to mi się w nim podoba Lubie sobie czasami skoczyć z jakichś schodów czy uskoku w lesie. Nic dużego, ale też lubię mieć margines błędu. Jak już dozbroję ganga w lepsze graty to przesiądę się na fulla. Jak ma mniejszą to 16,5 pewnie bo chyba innych rozmiarów nie było w tych rocznikach. Nie wiem jak te nowe. Składanie roweru do typowego XC na tej ramie to nieporozumienie bo to dość ciężki kloc Z drugiej strony - swoje wytrzymuje Mnie tam się podoba chociaż nie obraziłbym się gdyby była ciutkę lżejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 25 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 Nie tylko waga, ale i geometria nie taka jak w rowerze do XC, ale najważniejsze, żeby Tobie sie dobrze jeździło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 witam Author Sector shock 1996 drugi rok produkcji opisze po zmianach pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Iras wrzuć chociaż fotę ramy tego sectora. Jestem ciekaw jak wygląda. Ja mam ramę z roweru chyba z 1999 r. W zasadzie większość komponentów jeszcze żyje ale najlepsza jest rama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Też jestem ciekaw więc się pochwal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Rower w prawie oryginalnej konfiguracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 12 Września 2008 Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Mój Author schudł o 332g na kołach Teraz jego waga wynosi 11504g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 ok postaram się dzisiaj zrobić foty ale na razie wszystko jest w puzzlach, rower będzie głównie na szosę pozostało dużo oryginalnego osprzętu i działa pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 18 Września 2008 Udostępnij Napisano 18 Września 2008 witam obiecane zdjęcia http://picasaweb.google.com/iras76/Author pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rszturo Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Sector to już praktycznie klasyka gatunku. Fajniutka ta rama, no i ten znaczek TR mówi wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 19 Września 2008 Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ramkę rozbiorę do rosołu i zważę, ciekawy jestem wyniku będzie już mniej katowana bo złożę rower na szosę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IBNZ Napisano 23 Września 2008 Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Panowie, pomocy potrzebuję a szukajka nie bangla. Powiedzcie mi proszę jaka była szerokość mufy suportu w Opusie rok 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Ja póki co mogę się pochwalić (prawie) zdobyczną ramą Author Vision z roku 2007 . Co prawda używana ale zadbana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Wrzuć jakies fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A oto i on Rozmiar 20", waga wraz ze sterami lecz bez zacisku ~1850 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.