Niedzwiedz1 Napisano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Author kinetic 2006 niebieski... prawie seryjny... Łańcuch seryjny hg40 zamieniam z hg50 Klocki tektro zmieniłem na authory trójkolorowe W planach zamiana rst gila tnl na rock shox dart3 Lub jakiś inny w cenie około 600zł, poradźcie coś. Przy wymianie napędu (jak zajdzie konieczność) kaseta hg30 =>sram 830/850 11-28, łańcuch hg70, korba suntour xcc302=>deore Co do krzywoformingu, to u mnie nie ma tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Witam od jutra będę pomykał na authorze basic model 2003\4 osprzęt : Rama author basic 2003\2004 Mostek sztyca kiera rogi podkładki dystansowe intox Siodło Skn Koła mavic crossride 2003\4 Opony p\t tioga extreme xc 2.1, continental exploler 2.1 Dętki p\t CST Kaseta łańcuch przerzutka przód przerzutka tył korba Shimano deore LX Klamkomanetki Shimano Deore LX Dual Control Chwyty author gumowe Amortyzator Rock Shox Reba Sl z manetka Chyba niczego nie zapomniałem mam nadzieje że na ramce będzie się śmigało fajnie jutro postaram się wrzucić jakieś fotosy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 baksik22 A po kiego przesiadka z BH na Author Basica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 No wlasnie. Czemu akurat Basic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Bh jest na mnie troszkę za małe nie potrafię się już na nim tak położyć jak miało to miejsce z moimi początkami na biku, nie mam teraz kasy na nową ramcie więc biorę tą od siostry a jako że ona tą ma za dużą to daje jej swoją a za jakiś sezon 2 zmienię tego authora na cos lepszego A tak btw to myślałem że powiecie o jak fajne baksika mamy czy coś a tu nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 a to moj rower przed bm w przesiece: link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 baksik22 Co to za różnica, jeden mniej, czy więcej... Poza tym jak sam napisałeś Author to przejściówka dla Ciebie, czyli zło konieczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Niekoniecznie B.Podoba mi się ta ramka i kiedy zaczynałem jeździć to właśnie na niej A kto wie czy nie stanę się posiadaczem kolejnego authora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A u mnie mogą pojawić się małe zmiany, chyba wymienię amor, albo używany pilot 04 albo nowy skareb Co wybrać bo różnica w cenie przeogromna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Ha Ha Ha mam już wszystko w tej ramci authora rower jest nieznacznie lżejszy Co do amorka bartex88 weź sobie skareba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 moje pytanie jest z typu,kto pyta nie bładzi ! musze zmienic stery w tractionie! jakie polecicie? tylko maszynowe ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 BarteX88 lepiej Skareba, ale jak cos, to ja mam pilota na sprzedaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 27 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Mody od razu zwęszył interes Fotki roweru zapodam jak tylko dostanę rebe czyli nie prędko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Fotki roweru zapodam jak tylko dostanę rebe czyli nie prędko podpisuje sie tazke pod tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Mody od razu zwęszył interes Fotki roweru zapodam jak tylko dostanę rebe czyli nie prędko Po prostu chce pomoc koledze i sobie rowniez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BarteX88 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 hehe, już mi przeszło Nic nie kupuję, miałem do wyboru, albo wkładać kasę w rower (a więc amor i koła) albo zbierać na szosówkę, jak widać w podpisie wybrałem to drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik22 Napisano 1 Września 2007 Udostępnij Napisano 1 Września 2007 W projektach rowerów rozpiska mojego bika jak coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin5551 Napisano 22 Września 2007 Udostępnij Napisano 22 Września 2007 no i ja dorzycam fotke mojego pomykacza zmian jest sporo w porownaniu do deflaut za miesiąc jak sie uda. może będzie biały RS REBA kaseta XT korba LX łancuch SRAM-PC68 i obie przerzutki deore http://img301.imageshack.us/img301/205/dsc05878vg9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diensdale Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ja wlasnie wstawilem mojemu smigaczowi piasty na lozyskach maszynowych i tarcze Haesy 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 20 Października 2007 Udostępnij Napisano 20 Października 2007 rekin5551 twoja fotka sie nie otwiera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 17 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 To ja też dołączam do AuthorRacingClub Jeżdże na Authorze Stratosie (cross) rama 18` na razie wszystko w nim jest standardowe, niczego nie wymieniałem, bo ma dopiero... 3 tyg xD Zrobiłem 13 km i schowałem na zimę żeby nie zmarzł ;P Na wiosne wyciągam i ostro śmigam PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubolt Napisano 26 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 No to i ja sie dopisze Jezdze na Solutionie '06 na razie seryjnym, ale Tora już w drodze Pozdrowienia dla wszystkich ujeżdzających Authory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gary Napisano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Witajcie Teraz moge sie wpisac doniedawna smigalem na gary fisher Piranha ale rama mi poszla w czekaniu 4 miesiace na reklamacje postamowilem kupic rame authora vision Teraz do calej przemiany na authora zastal mi amorek i przerzutki na pocztki byly trudne przesiasc sie z garego na authora ale teraz author GORA Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2007 Specyfikacja i fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Ja podobnież do Pati posiadam Authora Versusa, z tym że 15" (i mimo wzrostu >170cm jeździ mi się na nim wprost idealnie, ale wolę ramki "podwymiarowe"). Specyfikacje podam dwie: do-tydzień-temu (z GranFondo3 na przedzie i kołami XT) za parę dni, jak tylko spiszę wszystko, a drugą na przyszły sezon jak się złoży (najpewniej z R7, koła jeszcze bliżej nieokreślone). PS Co do wagi - to moja 15ka, ze sterami i zaciskiem, waże REALNIE równiutko 1800g (sprawdzone!), więc trzeba by zmienić conieco w rozpisce... 19" Traction (numer niższy model) ma realną wagę ok. 2050 i to bez sterów - 19 Versusa ze sterami oceniam na ok. 2000. Plus zacisk na dźwignię min. 40-45g. Chyty - jeśli gumowe - min. 40-50g, opaski na oponę ok. 30. I coś ta korba za mało... ramiona + tarcze + wszystkie śruby w Firexie tylko 640? Jak tak - świetny wynik! Aha - SP-428 nie pasuje do Versusa, bo nie ma tego rozmiaru! A odpowiadający średnicą SP-408 realnie waży (350mm) ok. 310g - sam mam ten problem bo nijak lekkiej sztycy dostać nie można... Ale sprzęt niczego sobie!;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.