Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

Author kinetic 2006 niebieski... prawie seryjny...

Łańcuch seryjny hg40 zamieniam z hg50

Klocki tektro zmieniłem na authory trójkolorowe

W planach zamiana rst gila tnl na rock shox dart3

Lub jakiś inny w cenie około 600zł, poradźcie coś.

Przy wymianie napędu (jak zajdzie konieczność) kaseta hg30 =>sram 830/850 11-28, łańcuch hg70, korba suntour xcc302=>deore

Co do krzywoformingu, to u mnie nie ma tego problemu.

• 2 tygodnie później...

Witam od jutra będę pomykał na authorze basic model 2003\4 osprzęt :

Rama author basic 2003\2004

Mostek sztyca kiera rogi podkładki dystansowe intox

Siodło Skn

Koła mavic crossride 2003\4

Opony p\t tioga extreme xc 2.1, continental exploler 2.1

Dętki p\t CST

Kaseta łańcuch przerzutka przód przerzutka tył korba Shimano deore LX

Klamkomanetki Shimano Deore LX Dual Control

Chwyty author gumowe

Amortyzator Rock Shox Reba Sl z manetka

Chyba niczego nie zapomniałem mam nadzieje że na ramce będzie się śmigało fajnie jutro postaram się wrzucić jakieś fotosy pozdrawiam :P

Bh jest na mnie troszkę za małe nie potrafię się już na nim tak położyć jak miało to miejsce z moimi początkami na biku, nie mam teraz kasy na nową ramcie więc biorę tą od siostry a jako że ona tą ma za dużą to daje jej swoją a za jakiś sezon 2 zmienię tego authora na cos lepszego :D

A tak btw to myślałem że powiecie o jak fajne baksika mamy czy coś a tu nic ;)

Gość BarteX88

hehe, już mi przeszło B) Nic nie kupuję, miałem do wyboru, albo wkładać kasę w rower (a więc amor i koła) albo zbierać na szosówkę, jak widać w podpisie wybrałem to drugie :P

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

To ja też dołączam do AuthorRacingClub :(

Jeżdże na Authorze Stratosie (cross) rama 18` na razie wszystko w nim jest standardowe, niczego nie wymieniałem, bo ma dopiero... 3 tyg xD Zrobiłem 13 km i schowałem na zimę żeby nie zmarzł ;P :o Na wiosne wyciągam i ostro śmigam :)

PZDR :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witajcie

Teraz moge sie wpisac

doniedawna smigalem na gary fisher Piranha ale rama mi poszla w czekaniu 4 miesiace na reklamacje postamowilem kupic rame authora vision

Teraz do calej przemiany na authora zastal mi amorek i przerzutki

na pocztki byly trudne przesiasc sie z garego na authora ale teraz author GORA

Pozdrawiam

Ja podobnież do Pati posiadam Authora Versusa, z tym że 15" (i mimo wzrostu >170cm jeździ mi się na nim wprost idealnie, ale wolę ramki "podwymiarowe"). Specyfikacje podam dwie: do-tydzień-temu (z GranFondo3 na przedzie i kołami XT) za parę dni, jak tylko spiszę wszystko, a drugą na przyszły sezon jak się złoży (najpewniej z R7, koła jeszcze bliżej nieokreślone).

PS Co do wagi - to moja 15ka, ze sterami i zaciskiem, waże REALNIE równiutko 1800g (sprawdzone!), więc trzeba by zmienić conieco w rozpisce... 19" Traction (numer niższy model) ma realną wagę ok. 2050 i to bez sterów - 19 Versusa ze sterami oceniam na ok. 2000. Plus zacisk na dźwignię min. 40-45g. Chyty - jeśli gumowe - min. 40-50g, opaski na oponę ok. 30. I coś ta korba za mało... ramiona + tarcze + wszystkie śruby w Firexie tylko 640? Jak tak - świetny wynik!

Aha - SP-428 nie pasuje do Versusa, bo nie ma tego rozmiaru! A odpowiadający średnicą SP-408 realnie waży (350mm) ok. 310g - sam mam ten problem bo nijak lekkiej sztycy dostać nie można...

Ale sprzęt niczego sobie!;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...