piotrek88 Napisano 26 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Ja mam Authora Kinetic 2006 dostałem na 18-nastke przejechałem nim na razie tylko 500km a już zaczyna szwankować choć był na dwóch przeglądach w serwisie to przerzutki nie chodzą tak jak trzeba na korbie jeden ząb jest skrzywiony i wkręcają ze to przeze mnie tylko ja bym miał to zrobic jak to przy samym pedale jest?? a poza tym to jeszcze koła mi sie lekko scentrowały nie za wcześnie to dopiero 500 km?? po za tymi rzeczami to jest całkiem fajny rowerek pozdrawiam innych użytkowników authora i nie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oki44 Napisano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam, posiadam rowerek na ramce Author Synergy z osprzętem LX/XT i ganiam nim po pomorskich drogach i lasach. A kolega w mym klubie zapomniał się i od 2 tygodni jest szczęśliwym posiadaczem Authora Introvert pozdrawiam http://ktr.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 siema authorowcy kolega w pracy ma traction 21" przepiękne zwierzę, spróbuje go wciągnąc do Waszego klubu pozdrowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 1 Maja 2007 Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Ja miałam dwutygodniową przerwę spowodowaną awarią amora. Wydawało się, że po wymianie uszczelek wszystko jest ok. ale okazało się, że pomimo tego, że Skareb miał maks. powietrza, to i tak się uginał, jakby tego powietrza było b. mało, jeździć się raczej nie dało na takim kapciu i nie chciałam go uszkodzić, leżał u kumpla dwa tygodnie i czekał jak znajdzie na niego chwilę czasu. Po kolejnym rozebraniu i złożeniu, okazało się, że wszystko jest ok. Być może przyczyną była za duża il. oleju, może olej był wlany nie w tą komorę? Czy może został źle złożony poprzednim razem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Co tak mało postów. Czemu ktoś zjadł nam tyle postów Twój amortyzator Pati mógł mieć : a) wada produkcyjna b ) za duzo oleju c) może być nieszczelny d) za mocno napompowany został A co sądzicie o nowym autorze revolcie http://www.bikebase.cz/foto.php?RATE&F...667e388f417d38b mnie osobiście bardzo sie podoba z kolekcji 2007 najbardziej podobają mi sie contekst, revolt i intovert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 6 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Jura... przeczytaj post Pati o awarii Jej amora i potem przeczytaj swoj post z przypuszczeniami o powodzie awarii... Toć zaprzeczasz wszystkie widoczne "oznaki" awarii... Z 4 przypuszczeń tylko powód c). jest prawdopodobny. Skoro wymieniali Jej uszczelki to raczej ma ten amor już jakis czas i wcześniej wszystko było ok więc wada fabryczna odpada. Napisała, że amor mimo napompowania na max i tak się uginał, więc to automatycznie wyklucza za dużą ilość oleju (utwardzi amor) i zbyt duże ciśnienie powietrza (tak samo jak olej utwardzi) Najprawdopodobniej ktoś nie dał kilku kropli oleju do komory powietrznej lub nienasmarowane smarem uszczelki puszczały powietrze. Możliwe też, że było dodatkowo za mało oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuraMałopolska Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 no masz racje troche głupio napisałem. Powiedz mi Żbiku jak twój autor sie sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Autor Napisano 6 Maja 2007 Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 A oto mój Author: Rama: Author Basic 17'' Amortyzator: Marzocchi mx comp air 105mm Korba: Sr suntour Przerzutka Przód: Shimano deore lx Przerzutka Tył: Shimano alivio Kaseta: Shimano alivio Łańcuch: Sram pc-10 Klamko-manetki: Shimano alivio Hamulce: Shimano deore / Lx Koło przód: Quando, DM18 Koło tył: Novatec,Accent Pathfinder, Mach 1 Opony: Kenda Karma 2.00 Pedały: Shimano pd m-520 Kierownica: Accent Mostek: Amoeba Siodło: Velo Sztyca: Zoom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 JuraMałopolska i Żbiku dzięki za uświadomienie mi co mogło być przyczyną awarii, w tej chwili wszystko już jest ok. Wymieniłam jeszcze zaworek i powietrze trzyma Miałam jeszcze mały incydent z wyciekaniem oleju z dołu goleni, ale to było moje niedopatrzenie... Po prostu nie dokręciłam śrubki :rolleyes2: Dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK! Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Co trzeba zrobić zeby być w klubie Authora? Oprócz posiadania roweru tej firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Posiadanie wystarcza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Z marcem 2007 przesiadłem się z na Sectora .... Author Sector: Rama: * Author Triton Cromoly 26'' Widelec: * Manitou Axel Elite (80 mm) blokada skoku Koła: * obręcze Ritcheya (tył z asymetryczną konstrukcją) "obute" są w opony Panaracera Piasty: * Shimano LX Manetki: * Shimano LX 27 biegów Przerzutka tył: * Shimano XT Korba: * Shimano LX 44-32-22 Pedały: * Time Alium Hamulce: * Shimano LX Waga: * 12 (17'') Oświetlenie i licznik * Cataye Fotexy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Z tego, co widzę, to Sector seryjny - możesz zdradzić, ile zapłaciłeś i gdzie? Ciekawa jestem, jak bardzo zeszły z ceny w porównaniu z pierwotną - w końcu to model wycofany ze sprzedaży... Pozdrówko zainteresowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Z tego, co widzę, to Sector seryjny jeszcze na razie tak - możesz zdradzić, ile zapłaciłeś i gdzie? oczywiście ... kosztował mnie o ile pamieć nie myli 2400 w Ząbkach u Pietrzaków jestem ich stałym klientem ;] Ciekawa jestem, jak bardzo zeszły z ceny w porównaniu z pierwotną - w końcu to model wycofany ze sprzedaży...Pozdrówko zainteresowane owszem już go nie produkują ... ale mając do wyboru zakup nowego bika nie było dyskusji że bedzie jakis inny BTW maja jeszcze jednego 21" - niebieski przynajmniej mieli do wtorku ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 No, to zniżka konkretna - 50%. I bardzo dobra cena, jak na ten rower z jego osprzętem - mimo wszystko uważam, że prawie 4500 zł, których sobie życzyli katalogowo, to była przesada, pomimo moich "stalowych poglądów" nie dziwię się, że rower nie miał zbytu. Patrząc obiektywnie, stal nie jest dziś tak popularna, jak kiedyś... bo i waga, i tu jeszcze brak mocowania pod tarcze... Niemniej jednak gratuluję wyboru, zawsze byłam zdania, że Sector to piękna ramka, a według użytkowników, sprawuje się równie dobrze, jak wygląda . Pozdrówko z oklaskami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 I właśnie to mi się w tym biku poodba że jest inny niż wszystkie dookoła Rama delikatna wysmukła ... no i osprzęt też niczegoi sobie :] A zainteresowanie ramami stalowymi to .... eee dzięki Tobie :] Twoje posty dotyczące stalówek natchneły mnie Mając do wydania "jakiąś" tam kase mogłem kupić jakiegos Versusa - Tractiona ale wolałem Sectora ... Co do wagi to mój bik rama 17" z pedałami "authora" ale bez innego "dodatkowego wyposażenia" waży 12,30 Oczywiście waga rośnie z pedałami Time, lampkami, oponami Paracer , torebka podsiodłową ect ... więć i tak myśle że nie jest tak źle Co do tarcz to nie ciągnie mnie w ta stronę aby je montować... soł zupełnie mi nie przeszkadza "ich brak". W każdym razie spisuje się znakomicie. Zwiedził już ze mną Jurę w tym roku i Kraków. Skoro Basic wytrzymał 8kkm w zeszłym roku myślę że z tym bikiem będzie podobnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Mmm.. Sector w takiej cudownej cenie... Powiedzcie mi gdzie jeszcze takie dają to odrazu pojadę kupić ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 jest jeszcze jeden Sector 21" niebieski zamiast klamek LX'a ma klamki DC ... których zresztą nie chciałem cena ciut wyższa ale nie przekracza z tego co pamiętam 2,5 tys. Rower gotowy do odbioru w Ząbkach k/Warszawy jak jestes zainteresowany podam Ci namiary ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 13 Maja 2007 Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Trochę daleko, poza tym nie mam gotówki więc jedynie raty wchodziłyby w grę... Nie, na ten moment niestety mnie nie stać, ale dzięki za szczere chęci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 13 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Jura Vision jeszcze żyje Wstyd się przyznać ale od zeszłego sezonu jeżdżę bardzo mało... Praca, dom, rodzina... W zeszłym sezonie zrobiłem może z 1000km, w tym mam niecałe 100 dopiero... Tak więc rower nie jest już katowany i niestety bardzo mało użytkowany... Zaprzestałem też inwestycji w jego modernizację i dalsze odchudzanie, bo poprostu byłoby to "sztuką dla sztuki"... Są ważniejsze wydatki Nie mniej nigdy (no, prawie nigdy ) mnie nie zawiódł i odwzajemnia się do dnia dzisiejszego za dziesiątki godzin poświęcone w jego budowę należytą "miłością" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 No ja też mogę się oficjalnie wpisać do waszego klubu Śmigam od niedawna także na Authorze, ale szosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talerz inc. Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 od dzisiaj jestem szczęśliwym posiadaczem AUTHOR A-Gang 6mm Czy dostanę legitymację członkowską?? pozdrawiam członków gangu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Hehe, talerz inc. niestety legitek nie rozdajemy, ale witamy serdecznie w klubie Authora! siwyex & talerz inc. może opiszecie swoje rowerki i wkleicie fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talerz inc. Napisano 14 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 siwyex & talerz inc. może opiszecie swoje rowerki i wkleicie fotki? na razie to tylko i wyłącznie seryjna produkcja http://velo.com.pl/php/rowery.php?m=0&...nduro&id=12 (czarny) z czasem coś zmienię... a na dzień dzisiejszy musiałem tylko kupić lampy HL-EL320 i TL-LD170-R bo często w nocy jeżdżę. Pozdrawiam PS. fotkę też z czasem wrzucę = : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
firzu Napisano 16 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Od poniedziałku stanę się posiadaczem ramy Author Vision. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie z otwartymi ramionami w Waszym klubie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.