Skocz do zawartości

Author Racing Club!!

Żbik

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Authora Kinetic 2006 dostałem na 18-nastke :)

przejechałem nim na razie tylko 500km a już zaczyna szwankować

choć był na dwóch przeglądach w serwisie to przerzutki nie chodzą tak jak trzeba

na korbie jeden ząb jest skrzywiony i wkręcają ze to przeze mnie tylko ja bym miał to zrobic jak to przy samym pedale jest??

a poza tym to jeszcze koła mi sie lekko scentrowały nie za wcześnie to dopiero 500 km??

po za tymi rzeczami to jest całkiem fajny rowerek B)

pozdrawiam innych użytkowników authora i nie tylko

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

Ja miałam dwutygodniową przerwę spowodowaną awarią amora. Wydawało się, że po wymianie uszczelek wszystko jest ok. ale okazało się, że pomimo tego, że Skareb miał maks. powietrza, to i tak się uginał, jakby tego powietrza było b. mało, jeździć się raczej nie dało na takim kapciu i nie chciałam go uszkodzić, leżał u kumpla dwa tygodnie i czekał jak znajdzie na niego chwilę czasu. Po kolejnym rozebraniu i złożeniu, okazało się, że wszystko jest ok. Być może przyczyną była za duża il. oleju, może olej był wlany nie w tą komorę? Czy może został źle złożony poprzednim razem? :)

Co tak mało postów. Czemu ktoś zjadł nam tyle postów :rolleyes:

Twój amortyzator Pati mógł mieć :

a) wada produkcyjna

b ) za duzo oleju

c) może być nieszczelny

d) za mocno napompowany został

A co sądzicie o nowym autorze revolcie http://www.bikebase.cz/foto.php?RATE&F...667e388f417d38b

mnie osobiście bardzo sie podoba

z kolekcji 2007 najbardziej podobają mi sie contekst, revolt i intovert

Jura... przeczytaj post Pati o awarii Jej amora i potem przeczytaj swoj post z przypuszczeniami o powodzie awarii... ;) Toć zaprzeczasz wszystkie widoczne "oznaki" awarii... :)

Z 4 przypuszczeń tylko powód c). jest prawdopodobny. Skoro wymieniali Jej uszczelki to raczej ma ten amor już jakis czas i wcześniej wszystko było ok więc wada fabryczna odpada. Napisała, że amor mimo napompowania na max i tak się uginał, więc to automatycznie wyklucza za dużą ilość oleju (utwardzi amor) i zbyt duże ciśnienie powietrza (tak samo jak olej utwardzi) :)

Najprawdopodobniej ktoś nie dał kilku kropli oleju do komory powietrznej lub nienasmarowane smarem uszczelki puszczały powietrze. Możliwe też, że było dodatkowo za mało oleju.

A oto mój Author:

Rama: Author Basic 17''

Amortyzator: Marzocchi mx comp air 105mm

Korba: Sr suntour

Przerzutka Przód: Shimano deore lx

Przerzutka Tył: Shimano alivio

Kaseta: Shimano alivio

Łańcuch: Sram pc-10

Klamko-manetki: Shimano alivio

Hamulce: Shimano deore / Lx

Koło przód: Quando, DM18

Koło tył: Novatec,Accent Pathfinder, Mach 1

Opony: Kenda Karma 2.00

Pedały: Shimano pd m-520

Kierownica: Accent

Mostek: Amoeba

Siodło: Velo

Sztyca: Zoom

JuraMałopolska i Żbiku dzięki za uświadomienie mi co mogło być przyczyną awarii, w tej chwili wszystko już jest ok. Wymieniłam jeszcze zaworek i powietrze trzyma :rolleyes: Miałam jeszcze mały incydent z wyciekaniem oleju z dołu goleni, ale to było moje niedopatrzenie... Po prostu nie dokręciłam śrubki :rolleyes2: Dziękuje i pozdrawiam :)

Z marcem 2007 przesiadłem się z na Sectora ....

Author Sector:

Rama:

* Author Triton Cromoly 26''

Widelec:

* Manitou Axel Elite (80 mm) blokada skoku

Koła:

* obręcze Ritcheya (tył z asymetryczną konstrukcją) "obute" są w opony Panaracera

Piasty:

* Shimano LX

Manetki:

* Shimano LX 27 biegów

Przerzutka tył:

* Shimano XT

Korba:

* Shimano LX 44-32-22

Pedały:

* Time Alium

Hamulce:

* Shimano LX

Waga:

* 12 (17'')

Oświetlenie i licznik

* Cataye

Fotexy:

5b981ac8877e1c72m.jpg ef04f1e671b81cbbm.jpg

42e9f097940721dem.jpg dbb75dd8b7be2bbdm.jpg

Z tego, co widzę, to Sector seryjny - możesz zdradzić, ile zapłaciłeś i gdzie?

Ciekawa jestem, jak bardzo zeszły z ceny w porównaniu z pierwotną - w końcu to model wycofany ze sprzedaży...

Pozdrówko zainteresowane :D

Z tego, co widzę, to Sector seryjny

jeszcze na razie tak :D

- możesz zdradzić, ile zapłaciłeś i gdzie?

oczywiście ... kosztował mnie o ile pamieć nie myli 2400 w Ząbkach u Pietrzaków

jestem ich stałym klientem ;) ;]

Ciekawa jestem, jak bardzo zeszły z ceny w porównaniu z pierwotną - w końcu to model wycofany ze sprzedaży...

Pozdrówko zainteresowane :D

owszem już go nie produkują ...

ale mając do wyboru zakup nowego bika nie było dyskusji że bedzie jakis inny ;)

BTW maja jeszcze jednego 21" - niebieski

przynajmniej mieli do wtorku ;]

No, to zniżka konkretna - 50%. I bardzo dobra cena, jak na ten rower z jego osprzętem - mimo wszystko uważam, że prawie 4500 zł, których sobie życzyli katalogowo, to była przesada, pomimo moich "stalowych poglądów" nie dziwię się, że rower nie miał zbytu. Patrząc obiektywnie, stal nie jest dziś tak popularna, jak kiedyś... bo i waga, i tu jeszcze brak mocowania pod tarcze...

Niemniej jednak gratuluję wyboru, zawsze byłam zdania, że Sector to piękna ramka, a według użytkowników, sprawuje się równie dobrze, jak wygląda ;) .

Pozdrówko z oklaskami :)

I właśnie to mi się w tym biku poodba że jest inny niż wszystkie dookoła :)

Rama delikatna wysmukła ... no i osprzęt też niczegoi sobie :]

A zainteresowanie ramami stalowymi to .... eee dzięki Tobie :]

Twoje posty dotyczące stalówek natchneły mnie :)

Mając do wydania "jakiąś" tam kase mogłem kupić jakiegos Versusa - Tractiona ale

wolałem Sectora ... ;)

Co do wagi to mój bik rama 17" z pedałami "authora" ale bez innego "dodatkowego wyposażenia" waży 12,30

Oczywiście waga rośnie z pedałami Time, lampkami, oponami Paracer , torebka podsiodłową ect ...

więć i tak myśle że nie jest tak źle ;)

Co do tarcz to nie ciągnie mnie w ta stronę aby je montować... soł zupełnie mi nie przeszkadza "ich brak".

W każdym razie spisuje się znakomicie. Zwiedził już ze mną Jurę w tym roku i Kraków.

Skoro Basic wytrzymał 8kkm w zeszłym roku myślę że z tym bikiem będzie podobnie ;)

Pozdrawiam

jest jeszcze jeden Sector 21" niebieski

zamiast klamek LX'a ma klamki DC ... których zresztą nie chciałem

cena ciut wyższa ale nie przekracza z tego co pamiętam 2,5 tys.

Rower gotowy do odbioru w Ząbkach k/Warszawy

jak jestes zainteresowany podam Ci namiary

;]

Jura Vision jeszcze żyje ;) Wstyd się przyznać ale od zeszłego sezonu jeżdżę bardzo mało... :( Praca, dom, rodzina... W zeszłym sezonie zrobiłem może z 1000km, w tym mam niecałe 100 dopiero... :( Tak więc rower nie jest już katowany i niestety bardzo mało użytkowany... Zaprzestałem też inwestycji w jego modernizację i dalsze odchudzanie, bo poprostu byłoby to "sztuką dla sztuki"... Są ważniejsze wydatki ;)

Nie mniej nigdy (no, prawie nigdy ;) ) mnie nie zawiódł i odwzajemnia się do dnia dzisiejszego za dziesiątki godzin poświęcone w jego budowę należytą "miłością" ;)

• 4 tygodnie później...
siwyex & talerz inc. może opiszecie swoje rowerki i wkleicie fotki? :)

na razie to tylko i wyłącznie seryjna produkcja http://velo.com.pl/php/rowery.php?m=0&...nduro&id=12 (czarny)

z czasem coś zmienię...

a na dzień dzisiejszy musiałem tylko kupić lampy HL-EL320 i TL-LD170-R bo często w nocy jeżdżę.

Pozdrawiam

PS. fotkę też z czasem wrzucę = : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...