manio49 Napisano 5 Maja 2006 Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Śmiesznie wygląda z taką długoą sztycą Ile masz wzrostu skoro rama 21" i tak wysoko siodełko ? Odpowiedź nie w czas ale jest Mam 1.94 m wzrostu. Jeśli siodło jest niżej to jest mi zwyczajnie niewygodnie, znaczy bolą mnie kolana :/ Nie wiem czego to wina ale tak po prostu jest. A zmianki dokonałem Dodałem aliumy, kółko tak jak pisałem na stxach ale na razie tylko tył [przód w planach] i nie na dh 19 a na dm 18 [mocniejsze i tańsze - waga mi "wisi" ] Poza tym mostek RF Prodigy 110 mm i wróciłem do gietej kiery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daw Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 dzieki :-) a orientujesz sie moze czy a-gang nadaje sie rowniez do normalnej jazdy po miscie? nie chialbym kupowac odzielnych rowerów jednego na dojazd do pracy drugiego na weekend. Tak jak pisałem wcześniej jeżdziłem na podstawowym A-gangu i on raczej nie nadaje się do "normalnej" jazdy - nie ta geometria - to był rowerek do dualu A najlepiej to jakbys sobiscie sie na takim przejechał na tym konkretnym modelu , a jak nie masz możliwości to przejedź się na dowolnym dualu i zobaczysz czy ci to odpowiada. Zresztą najpierw musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie jakiego roweru potrzebujesz i do czego. Bo jazda do pracy na A-gangu do dualu mija się z celem. Na twoim miejscu poszukałbym authora versusa - fajny rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bades Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Witam! Wymieniłam orginalne siodełko w rowerze na inne, bardziej wygodne. Jak myślicie czy jesli będę jechać na przegląd lepiej założyć to orginalne? Czy może nie ma to większego znaczenia. Co tym myślicie ? Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BILL77 Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Oto moja maszynka: Rama Author Kinetic 21", hydro form tubes 6061 Widelec Marzocchi MX Comp E 2TA 05 120mm Kierownica prosta, czarna Ritchey WSC , gripy Ritchey WSC +rogi Ritchey WSC Mostek czarny Ritchey WSC 110 mm Siodło San Marco Cuda Gel Sztyca czarna UNO alum. (30,2mm) Ham przedni V, Shimano XT Ham tylny V, Shimano XT + buster Klamki Shimano LX Manetki Shimano Deore Przerzutka prz Shimano XT Przerzutka tył Shimano XT Kaseta Shimano XT Pedały Shimano SPD 540 Korba Shimano LX sztywna os Piasty Shimano XT Obręcze SUN RIMS RHYNO LITE 36H i tyl wersja XL Szprychy Mach 1 czarne Opony NOKIAN BOAZOBEANA X 2.1" szykuja sie male zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gvalchmei Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Witam i dołączam się do klubu. Nabyłem właśnie Author'a Reflex (rowerek trekkingowy). Stan surowy, na razie bez zmian w stosunku do specyfikacji fabrycznej, ale kilka zmian planowanych. Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Authora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Hej! Znalazlem wczoraj na pl.rec.rowery temat o peknietym Authorze. Podobno padl w Przesiece na jakims maratonie po 6 km. F O T O Wrzucam to do was jako ciekawostke, bo pekniecie jest co najmniej dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Hej! Znalazlem wczoraj na pl.rec.rowery temat o peknietym Authorze. Podobno padl w Przesiece na jakims maratonie po 6 km. F O T O Wrzucam to do was jako ciekawostke, bo pekniecie jest co najmniej dziwne. :eek: mieczem świetlnym ktos go potraktował Znim otworzyłem linka myślałem że na spawie puścił a tu w połowie masz linka na grupe gdzie o tym piszą ?? a jeszcze jedno FOTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 masz linka na grupe gdzie o tym piszą ?? Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablosdr Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Witajcie Czas najwyższy żebym i ja przystąpił do klubu Authorów. Moja bryka to: Rama: Author Sector 21” Triton Cromoly Silver Widelec: RST Omega SC Mostek: Zoom 55 mm Kierownica: Accent profilowana, Alu 6061-T6, 620 mm, podwójnie cieniowana Stery Ritchey Scuzy Logic Plus Sztyca: Amoeba Race Proveni 400mm Siodło: Selle Bassano z logo„Vuelta” Korba: Shimano Deore LX Hollowtech II za zintegrowanym suportem Pedała: Time Z Control Piasta przód: Shimano STX-RC Piasta tył: Shimano STX-RC Szprychy: DT Champion . Obręcze: Vuelta Typhoone czarne Opony: Kenda Flame Kaseta: Shimano XT 11/30 8-ka CS-M737 Łańcuch: Shimano IG51 Przerzutka przód: Deore LX Przerzutka tył: Shimano XT Manetki: Sachs 8X3. Klamki: Tektro MT 4.0 Hamulce: Avid 5 Pare elementów będzie do wymiany ale to z czasem i przypływem gotówki. Rama jest O.K. tylko już zaczyna pękać przy zacisku sztycy:( Czy też mogę czuć się przyjęty do klubu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufoludek Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 No to ja też jako jeden z nielicznych (z tego co widziałem) posiadam Author'a Opusa po drobnych przerubkach. Główna to korba na Alivio i koło tylne bo mi się złamała rawka. Oprucz tego oponki na dębicy (jakieś zwykle ale lepsze od standartowych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrgorgo Napisano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 W związku z tym że zaczyna się sezon ;-), przedstawię się i przywitam. Nick: mrgorgo Rower: Rama: Autor Visio 2003 kolor czerwony rozmiar 17” lekko powgniatania i poobijana ;-) Amor: RST Areosa AET odradzam ;-( Korba: Deore LX Hollowtech Przezuta tył: Deore XT Przerzutka przód Deore LX Kaseta Sram 9.0 Łańcuch: Sram PC69 Obręcz przód: Macic X321 Disc Obręcz tył: Macic X517 Szprychy: Spaim cieniowane Stery: Richey Sztyca: Amoeba Kierownica: Ameba Mostek: PA Company (Wycinany CNC) Hamulec przód: Grimeca sys 12 (adapter + tarcza 180) Hamulec tyl: LX V-brake Opona tył: Tioga Faktory XC Opana przód Michelin Licznik VDO Pedały: Shimano SPD Buty: Adidas ;-) No to by było wszystko ;-) chyba ze czegoś zapomniałem ;-), a w tym tygodniu zdążyłem złapać 4 kapcie dammmm co za tydzień ;-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 no to moge sie wpisać 2x author model flagowy: rama versus 19 cali (2006) mostek boplight pro kierownica extasy rogi zoom klamki LX srebne manetki XT hamulce przód LX Tył XT koła: przód opona maxxis thomahowk (zwijana) obrecz mavic 221 piasta xtasy maszynowa szprychy dt champion tył opona maxxis kraken (zwijana) szprychy mach1 obrecz mach1 mmx piasta sh alivio napęd korba deore hollowtech , na octalink łańcuch sram pc99 kaseta sram 9.0 sztyca accent sp-408 400 mm siodło san marco SKN amortyzator manitou axel 80mm przerzutki XT (przód i tył) http://img228.imageshack.us/img228/7720/newcaly24hn.jpg drugi : rama author solution kierwnica accent, mostek zoom manetki alivio, klamki tektro, hamulec przód tektro ,tył sram 7.0 korba alivio, łańcuch sram pc-58 kaseta sram 5.0 koła piasty quando obrecze alexrims 18 szprychy noname peadł veligo aluminium opnki kraken maxxis tył , calipos przód sztyca zoom sidło author ASD-ErgoGel widelec sztywny noname przerzutki przód acera tył xt a tutaj prawie zdjecie tego roweru bo jeszcze nie jest złozony ale w przyblizeniu bedzie wyglądał tak tylkoże bez amortyzatora http://img366.imageshack.us/my.php?image=zdjcie0121ed.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 A ja sprzedaje swoją ramke Ere Pro bo stwierdzilem że nie potrzebny mi full, wagowo klasyfikuje sie gorzej. I do xc mi nie potrzebne pelne zawieszenie. Może ktośa chce kupić moją ramke?? Zmieniam ją na Introverta Eastona, moge go mieć po bardzo okazyjnej cenie - 900 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mloody Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 A mnie dziwi jedna rzecz, odnośna ram authora z rocznika 2006. Otóż dostępny jest tylko introvert, a gdzie reszta: vision, versus .... W tamtym roku był wysyp ram authora a w tym cisza ... Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 To ja wrzucę jeszcze jedną fotke Witt2 witaj w klubie Versusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 i jak Ci sie jeździ Pati? A mnie dziwi jedna rzecz, odnośna ram authora z rocznika 2006. Otóż dostępny jest tylko introvert, a gdzie reszta: vision, versus .... W tamtym roku był wysyp ram authora a w tym cisza ... to fakt cieżko kupic chciałem kupić visiona ale w hurtowni velo w Gliwicach( dystrybutor na polske) mieli tylko visony 2003 bez sterów i ze sterami wychodziło to koło 600 PLN dlatego zdecydowałemsie na versusa i wziąłem ostanią sztuke 19 cali . podobno mają dużo strarszych ram które musza im zejść zanim wprowadzą te nowe... Witt2 witaj w klubie Versusa ładny rowerek sztyca jak widze accenta , ja dałem sobie mostek w dól i musze przyciąć rure sterową bo mam za długą .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Jeździ się świetnie, rower nie rzuca się w oczy, a rama jest mocna. Ostatnio amora wymieniłam na Skareba Elite, na zdjęciu prezentuje się jeszcze RST Omega. W Skarebie rura została przycięta, ale zapewne potem będzie mi ciężko sprzedać tego amorka. Niestety do ram ze średnicą 30.2 jest problem z kupnem sztycy, Mergoss coś o tym wie A apropo mostka, to też muszę go przekręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 raczej nie nie powinno być problemu , ja musze dociąć swojego axela .... ale na razie jakoś daje rade, a rama jest ok wcześniej miałem ( imam nadal ) solutiona sx ale po przejechaniu kilkunastu tyś km ( 18) cały trzecszczy i skrzypi. ze sztycami jest problem to fakt ja dałem tego samego accenta co ty ale musiałem dać srebnego (400 mm) bo potrzebuje dłuższego. założyłem temat na temat versusa ale mi go zdjeli.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 oto aktualna specyfikacja mojego roweru: rama: author solution '05 amor: marcok mx air 85 kola: dm18/noname/quando (niezmienione jeszcze) opony: conti explorer /explorer pro detki: conti przerzutka tyl: sram x9 przerzutka prz: sram xgen manetki: gripy sram x0 klamki: avid fr5 hamulce: avid sd5 lancuch: sram pc59 korba: sh lx 580 spd: sh m520 kaseta: sh deore sztyca: zoom mostek: zoom kiera: accent rogi: author ergobar siodlo: author (do zmiany) calosc wazy okolo 12,8-13kg. Najbardziej aktualne foto jest w mym sigu Kola planuje zmienic w przyszylm sezonie na mavici crossride'y :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witt2 Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 no ładny !!! daj sobie kasete srama 9.0 jak zajedziesz ta , bedzie wszystko srama i bedzie ok !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mergoos Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 ... jest problem z kupnem sztycy, Mergoss coś o tym wie A apropo mostka, to też muszę go przekręcić. Tak, tak wiem coś o tym Z mostkiem też miałem janzdę bo kupiłem jakiegoś padaczkowego Zooma raczej do FR ewentualnie Enduro. Przy moim amorze z bardzo krótką rurą w ogóle się nie trzymał. Szybko nabyłem inny (Promax) i teraz jest OK.Obiecuję sobie że zapodam tutaj fotkę swojego Versusa ale jakoś ciągle nie mam okazji go pstryknąć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memek Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Witam wszystkich! Moj rowerek to TRACTION 06' (jak na razie wymienilem tylko pedalki na SPD520), a zona jezdzi na BASIC'u ASL. To tyle, chcialem sie tylko przywitac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychszop Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 No to ja również się dopiszę do Author Racing Club. Oto specyfikacja mojego roweru: rama: Autohr Vision 19' (05) amor: Marzocchi MX COMP AIR 105 kola: deore/mach 1/vuelta opony: Michelin WildGripper comp-x chwyty: Tioga przerzutka tyl: Deore przerzutka prz: Deore manetki: Deore klamki: Deore LX hamulce: Deore LX lancuch: shimano hg-73 korba: Deore spd: Shimano PDM 536 kaseta: Deore sztyca: Ritchey COMP mostek: FSA XC 110 kiera: Ritchey COMP siodlo: Selle Italia OKTAVIA Jedyne co jeszcze bym chciał w nim zmienić to koła ale wszystko w swoim czasie A oto fotki: http://img470.imageshack.us/my.php?image=obraz2013lq.jpg http://img72.imageshack.us/my.php?image=obraz2029xv.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosobass Napisano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 a ja zakatowałem w końcu obręcz tylną ritchej grinder ocr pro - czy jakoś tak i czas na zakup nowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diensdale Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Coz jesli mozna rowniez dolaczam sie do klubu lubudubu Jestem szczesliwym posiadaczem Authora traction 06. Poki co specyfikacja standardowa, a co do zmian i opinii poczekam jeszcze bo dopiero tydzien go mam i 200 km to za malo zeby cos o sprzecie powiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.