Kaltoman Napisano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 No dobrze to ja też w końcu się dopiszę. Prawie 2 miesiące temu nabyłem crossa Author Synergy '05 opis. Osprzęt jest niezmieniony bo i po co? Rozmiar ramy 22. Miesiąc po moim zakupie cena poleciała o 400 PLN w dół ale i tak wyszedłem na tym dobrze, bo podczas zakupu skorzystałem z promocji - wybór dodatkowego sprzętu za 10% wartości (w moim przypadku 360 PLN) a jeździłem już od miesiąca. Dobrałem od razu kask, plastikowe błotniki, licznik + "płyny" do konserwacji napędu (musiałem stówkę dopłacić). Rower jest dokładnie taki jak sobie wymarzyłem, odkładałem na niego prawie rok. Wady: mało sztywna korba, przerzutka przednia Top Swing - ponoć częściej trzeba regulować i amortyzator niekoniecznie najlepszy (ale to cross a ja nie uprawiam DH). Mój stary pseudoszosowy Murray Sebring na 26" kołach z przerzutkami 2 na 5 i za mały co najmniej o dwa rozmiary poszedł wreszcie w odstawkę. Teraz moge wreszcie planować z kumplem wypady w Polskę i w przyszłości po Europie. Pedały są uniwersalne więc niedługo będą buciki spd (tylko najpierw trzeba zobaczyć jakąś wypłatę). Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prymus Napisano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Mam pewną wątpliwość co do mojego Solutiona SX, z którego jestem do tej pory mimo wszystko w 100% zadowolony Mianowicie: mam przejechane jakies 700 km, i zauważyłem dość ostre "ścięcia" i zakrzywienia kilku zębów na największej korbie :roll: Czy to normalne? :cool: I czy bezpieczne, z tego co pamietam w moim poprzednim makrokeszu kilka razy obiłem zdrowo kolana bo juz mi łancuch przeskakiwał :grin: Pozdrawiam. Prymus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 To raczej wątpliwości odnośnie korby w tym Solution'ie, a nie samego Solution'a Może uderzyłeś korbą o coś :?: Często się zdarza przy zjeździe z jakiegoś murku itp. "Zaostrzenie: zębów spowodowane jest zużywaniem się zębatek korby. Podejrzewam, że korba i łańcuch są innego producenta i korba będzie ulegała szybszemu zużyciu, gdyż łańcuch będzie minimalnie węższy i będzie szybciej ścierał zęby zębatek Odnośnie wszystkich wcześniejszych próśb o przyjęcie do ARClub oczywiście przyjmujemy z otwartymi rękami :!: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1977 Napisano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Witajcie !! od niedawna posiadam Authora Kinetica `05 (po tym jak ktoś podprowadził mi z piwnicy całkem świeżego Kellysa Magica. No ale bylo minelo. Jak do tej pory nowy author sprawuje sie calkiem spoko - ale troche uwag mam. Pierwsze co to opony Rolling Stone 26x2,0 - kiepska przyczepnosc na podjazdach a na zwirze przymulaja. Moze macie jakis pomysl na co wymienic. Ogolnie to trzeba bedzie troche kasy wsadzic w ten rowererek abz dawal tzle frajdy z jazdy co magic ale potencjal ma. Natomiast moja zona ktorej skradziono Giant zaiscie jest zadowolona z solution sx. [/center] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 18 Sierpnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 panowie cos dla was http://www.velo.com.pl/promocja.htm :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 18 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 "Oni to wiedzą kocie" .. BTW z tą korbą to ja mam tak samo niektore zeby wygladaja jak połąmane ale to podobno tak ma byc jakis system ze lepiej landuch chodzi .. dla mnie to idiotyzm ale co tam ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 18 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 panowie cos dla was http://www.velo.com.pl/promocja.htm :wink: Pewnie, że wiemy Jednakże: "Uczestnikiem konkursu może zostać właściciel fabrycznie zmontowanego roweru Author, co oznacza, że rower, który został jedynie wyposażony w ramę Author (złożony na bazie ramy Author) nie może stanowić podstawy do wzięcia udziału w konkursie". Więc ja juz nie mam szans... :sad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szopin Napisano 22 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Ja od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Author Kinteic '05 (czyli też należe do klubu :wink: ). Opis można znaleźć tutaj. Jak na razie rowerek sprawuje się nieźle, chociaż jak już napisał piotr1977 opony są do bani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajbna Napisano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Hejka Ja też się wpisze do klubu bo przeszlo miesiac temu kupiłem Authora Traction model 2005 . Kupiłem Authorka bo poprzedni tez taki mialem tylko ze to juz 4-5 lat temu było ale tamten chodzil bez zazutu wiec mysle ze ten tez (jak do tej pory po miesiacu no problemos) Osprzecik mam standardowy jeszcze nic nie wymieniałem dołozylem tylko stara sigme 1200 ktora mi zostala po porzedniku Rowerek juz zaliczyl podjazd na Błatnia (beskid ślaski) i bez problemowo sie spisał. wiec moge polecic go innym z cało pewnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Proszę o wypisanie z klubu Authora: Powód :arrow: Ramka sprzedana, więc już nie mogę legalnie w nim przebywać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 Nie wiem czemu, ale w moim rowerze przybywa akcesoriów author'a.... 2 koszyki na bidon, torebka podsiodłowa, popmka, osłonka neoprenowa, oprócz tego rogi i rękawiczki accent (chyba ta sama rodzina.. ) Fajnie mają posiadacze authorów bo akurat ta firma produkuje liczne akcesoria, nienajgorszej jakości i jedne z tańszych.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Kurde wszyscy są zadowoleni z swoich authorków i je chwalą a ja z ramy jestem tak sobie zadowolony: fatalny lakier i ciężka( ale to że ciężka to nie wina authora sam taką wybrałem) i znaczek mi się odkleja to moje spostrzezenia co do sztywności i geometri to się nie wypowiadam bo to muj pierwszy dobry rower... Ogulnie cały rowerek wygląda bardzo fajnie jeździ też elegancko... Ale kurde mam go max 4 miechy i już jest do wymiany suport bo z niego chyba nic nie zostało, przerzutka tylnia, koło tylnie, klamki, manetki rogi, sztyca siodełko v'brakei, korba..... Przerzutke tylnią, klamki, manetki wymieniam na bank jak tylko uzbieram kase... Jedyne co jest dobre w moim rowerze to amortyzator, a tak to cała reszta na wymiane pójdzie i chyba łącznie z ramą ale najpierw wymienie wsyzstko to co chce a potem pomyśłimy Pozdrawiam wszystkich z klubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 24 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 muj :shock: :!: Wojtuś :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 24 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Ogulnie Będę wykluczał z Klubu za takie rzeczy... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 No wiecie co :oops: :oops: :oops: dawno nie pisałem i z rozpędu pisałem :| Przepraszam postaram się poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BomBa Napisano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 No to tez sie dolacze do klubu Rama Author Egoist Zielony Widelec Mx Comp '05 105mm AIR Kierownica gięta Ritchey force-lite Mostek Jakis no-name Sztyca czarna alu Hamulec tyl V tektro quartz Hamulec przod Hayes Mx-2 mechaniczny 160mm Klamki LX BL-M570 Manetki Shimano Deore Przerzutka prz Shimano Deore Lx Przerzutka tył Shimano Deore czarna Kaseta Shimano XT Pedały VP Korba Shimano STX z pozmienianymi zebatkami Piasty Tyl Shimano XT, Przod Magura Obręcze Tyl Sun Rims O XC TCB, Przod jakis Alex Rims Szprychy DT Swiss Rower calkowicie przebudowany pod koniec 2004 roku po wypadku. Aktualnie nadaje sie znowu do przebudowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 25 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 A mojemu rowerkowi stuknelo 4.ooo km i chyba z tej okazji dostal nowe oponki (p. explorer 2.1, tyl explorer protection 2.1) oraz nowe platformy (vp 559) - kiedys moze spd'y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 25 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Tak ładnie i rasowo wygląda ten Solution Gdyby nie te ohydne platformy... :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Versus i Basic wprowadzono hydroforming No raczej Basic, to hydroformingu nie ma , Traction ma cośtam za to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 26 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Versus i Basic wprowadzono hydroforming No raczej Basic, to hydroformingu nie ma , Traction ma cośtam za to. No tak, zgadza się :oops: Ciągle mylę Kinetic'a z Basic'iem Hydroforming ma Kinetic, Traction i Versus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Tak ładnie i rasowo wygląda ten Solution Gdyby nie te ohydne platformy... :-( a te platformy maja byc przede wszystkim solidne (wczesniejsze pogiolem i w ostatecznosci polamalem) mysle ze wytrzymaja do kupna spd'ow a to ze ciezkie to juz jakos przezyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Romson Napisano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ja tez kiedys mialem authora solutiona, wlasnoreczenie skladanego... niestety ktos sobie pozyczyl 'na wieczne nieoddanie' :(i nic nie wyszło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbick Napisano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Dobra, ewentualnie ja tez sie dopisze, Author Basic SX '05 :> standarcik ale bedzie krotszy mostek i lzejsza kierownica nie narzekam na niego, jedyne co mnie troche niepokoi to trzaski w ramie... nie wiem, chyba z suportu... a ma niecale 250km przejechane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 26 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Norbick, Kumplowi też w supporcie strzela - norma :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbick Napisano 27 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2005 Moze i norma... ale mi sie to bardzo nie podoba... przeciez to troche nienormalne, zeby w nowym rowerze trzaski odchodzily... W tym tu miejscu chaialem pozdrowic thomasha, ktory zainteresowany moim problemem doradzil mi rozwiazanie problemu. nie przynioslo to efektow, ale i tak bardzo dziekuje za super radę i pomocna dlon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.