bonku Napisano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 pewnie że można za cenę najtańszego authora kupić coś lepszego, np. taki Victus, nie pamiętam nazwy modelu, ale za jakieś 450 - 500zł, na już np. piasty alu. Rama nie wiele sie różni, za to ogólnie jest lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
livegfx Napisano 29 Czerwca 2005 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Czy ramy Authora z lat 2004 i 2005 różnią się czymś oprócz koloru i "rocznika"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 29 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 W 2005 roku w modelach Versus i Basic wprowadzono hydroforming i wzmocnienia (naspawki) nefralgicznych punktów. Ramy posiadają zintegrowane stery z nabitymi już miskami (zamiast nieudanych modeli kartridży Ritchey Zero Logic). No i dodatkowo pojawiło sie kilka nowych modeli ram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 6 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Hmm.. tak czytam i się zastanawiam Czy Outset będzie dobrym wyborem na max 2 sezony bez katowania? Chodzi o zwykły rower MTB, bez szaleństw, średniej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 6 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 JAk będziesz jeździł po płaskim to może dwa sezony wytrzyma. Musze się jeszcze w tym miejscu pochwalić że kupiłem prezent mojemu Authorowi: SID TEAM zajefajny tylko się nie śmiejcie ze manetki alivio a amor SID prześle foto jak tylko wrzuce na kompa;) Mój Author się ucieszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 6 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 JAk będziesz jeździł po płaskim to może dwa sezony wytrzyma. Musze się jeszcze w tym miejscu pochwalić że kupiłem prezent mojemu Authorowi: SID TEAM zajefajny tylko się nie śmiejcie ze manetki alivio a amor SID prześle foto jak tylko wrzuce na kompa;) Mój Author się ucieszył ... pytanko.. bo nie wierze ze dales 2500 ;p ile dales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 6 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 hmmm Tyle to nie dałem:) To jest rocznik 2003 kupiony w 2004 stan idealny dałem na razie połowe czyli 550 a jak pojeżdze na nim troche to dam 600 czyli razem dam 1150. Myśle ze to dobra cena a co Ty na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 6 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 cena ok mi sie strasznie podobało to błękitne malowanie ... masz blekitnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtuś Napisano 7 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2005 Błekitny jest piękny Ja mam akurat srebrnego i nie będe nażekał dzisiaj była jazda i on wybiera wsztstoko co mu podejdzie Dosłownie miodzio Odrazu mój authro wygląda poważniej A co do ceny to myśle ze wielce OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
livegfx Napisano 11 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Ja zdecydowałem się na Authora Impulse sx. Aktualnie mam problem ze znalezieniem egzemplarza z ramą 19,5" (w całym Trójmieście jest tylko w jedym sklepie!), ale w tym tygodniu na pewno go nabędę Mam nadzieję, ze wystarczy na dwa sezony bez katuszy. Zgłaszam więc swoje członkostwo do klubu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krossno Napisano 15 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów - Author Power !! Śmigam na takim rowerku więc wpisuję się do klubu. Jest to składak wg. mojego pomysłu ale w założeniu chodziło o wytrzymałość, masa zeszła na drugi plan. http://www.xc-zone.jgc.pl/galeria/details....p?image_id=1109 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prymus Napisano 19 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Mam pytanie do nieco zorientowanych Forumowiczów Czy sądzicie, że nauka jazdy na przednim kole Solution'em SX ze standartowym osprzętem jest rozsądna i bezpieczna? :sss: Dla pewności dodam: widelec- RST Capa T5 80mm, hamulce TEKTRO 37 AL, Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
livegfx Napisano 19 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Nie znam się zbytnio, ale Solution nie jest raczej sprzętem do tego typu wyczynów Poczekaj na wypowiedzi innych ja przypominam o swoim zgłoszeniu do klubu (podobnie jak krossno) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 19 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Heh, ja swoim spoko kawalek ujade, z gorki nawet pare metrow a rowerek ma calkiem solide obrecze (jak na ta cene). Mysle ze spokojnie da rade najwyzej cos popsujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prymus Napisano 19 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Mysle ze spokojnie da rade najwyzej cos popsujesz No własnie Bedzie jakby co pretekst zeby np. lepszego amorka zainstalowac :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matheush Napisano 31 Lipca 2005 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2005 Witam, ja jeżdze na Author Opus '04 - nic specjalnego, ale jeździ. W tym sezonie już 3500km przejechane. Seryjna RST Gila T4 była na mnie zbyt miękka -waże swoje- elastomery przeciołem w połowie, wsadzilem tam jakies metalowe podłaki, śrubki. Regulacje sprężyny wywaliłem i wsadziłem tam dosyć mocne sprężyny. Amorek teraz całkiem dobrze sobie radzi w górach. Piaste tylną już zajechałem, stery nie najlepsze. Ale mimo to jestem zadowolony. W przyszłym sezonie zmieniam sprzęt też coś Authora pewnie. pozdrawiam, matheush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
livegfx Napisano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 można by zrobić listę członków klubu wzorem innych ugrupowań :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 cos takiego? Żbik - Vision '03 17' (przebudowany '05) KtośTam - Instinct '02 sosobass - Vision 21' Bartek - Vision 2003 nisan - vision '03 radzio - Versus KotBehemot - Versus stasiek - "jakis author" variat - Opus mumin - Reflex sx Jakuben - Solution sx / a-gang am OstroS - Opus '04 hiena cmentarna - Basic '04 mairo - Traction Soplica4 - ? Marc1n - Vision 2001 me.wa - Solution sx bonku - Vision’04 19” Dorka - Egoist / Basic ASL Rossi - Versus '04 highlander - Dallas djerka - Basic ASL Wojtuś - Traction Dareckyy - Kinetic '04 oxide - Basic SX '05 przybylas - Traction 21" livegfx - Impulse sx krossno - Versus Prymus - Solution sx matheush - Opus '04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prymus Napisano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 ŁAŁ!! Sam nie wiedziałem, że jestem w klubie! Mimo to nie protestuję Spocone Author'owskie pozdrowionka :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Masz authora to chyba jestes (wkoncu spelniasz warunki), niewiem co na to dyrekcja, ale mam nadzieje ze niema zadnych sprzeciwow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Ja też dołaczałem do klubu a nie jestem Mam pytanie do nieco zorientowanych Forumowiczów Smile Czy sądzicie, że nauka jazdy na przednim kole Solution'em SX ze standartowym osprzętem jest rozsądna i bezpieczna? Dla pewności dodam: widelec- RST Capa T5 80mm, hamulce TEKTRO 37 AL, Pozdrawiam. capa t5 zużywa sie ostro przy normalnej jeździe, a juz na pewno nie znosi stawania na przednim kole, po prostu przyspieszysz jej proces starzenia. o ile od czasu doc zasu mozna sobie pozwolic to jak tak bedizesz trenował uparcie to niee chyba tylko po to zeby jak sie nauczysz zmienic amorka:) poza tym chyba latwiej sie nauczyc na zablokowanym skoku, nie sądzicie? no i nie niszczymy amorka. wiec polecam cos z kapke lepszych amorków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.wa Napisano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 a sorki, widac musiales mi uciec gdzies po drodze jak jeszcze kogos pominolem to odezwijcie sie [ Dodano: 2005-08-01, 23:15 ] Żbik - Vision '03 17' (przebudowany '05) KtośTam - Instinct '02 sosobass - Vision 21' Bartek - Vision 2003 nisan - vision '03 radzio - Versus KotBehemot - Versus stasiek - "jakis author" variat - Opus mumin - Reflex sx Jakuben - Solution sx / a-gang am OstroS - Opus '04 hiena cmentarna - Basic '04 mairo - Traction Soplica4 - ? Marc1n - Vision 2001 me.wa - Solution sx bonku - Vision’04 19” Dorka - Egoist / Basic ASL Rossi - Versus '04 highlander - Dallas djerka - Basic ASL Wojtuś - Traction Dareckyy - Kinetic '04 oxide - Basic SX '05 przybylas - Traction 21" livegfx - Impulse sx krossno - Versus Prymus - Solution sx matheush - Opus '04 Marix - Basic sx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Ojj, ja Ci powiem, że chyba Ihsahna pomyliłeś i jego Introverta 2004 bodajże, ale nie jestem pewien co do roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
livegfx Napisano 2 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 W wolnej chwili sprawdzę ta listę jeszcze raz i wkleje nową. [ Dodano: 2005-08-02, 10:14 ] 1. Żbik - Author Vision '03 (przebudowany '05) 2. KtośTam - Author Instinct '02 3. sosobass - Author Vision '04 4. Bartek - Author Vision '03 5. nisan - Author Vision '03 6. Radzio - Author Versus 7. KotBehemot - Author Versus 8. Massaro - Author Versus '04 9. variat - Author Opus '03 10. Jakuben - Author Solution sx / a-gang am 11. OstroS - Author Opus '04 12. hiena cmentarna - Author Basic sx '04 13. mairo - rama Author Traction 14. Marc1n - Author Vision 2001 15. me.wa - Author Solution sx '05 16. bonku - Author Vision ’04 17. enzo2 - Author Atlanta 18. Dorka - Author Egoist, Basic ASL 19. Rossi - Author Versus '04 20. highlander - Author Dallas 21. djerka - Author Basic ASL 22. Wojtuś - Author Traction 23. Dareckyy - Author Kinetic '04 24. oxide - Author Basic sx '05 25. przybylas - Author Tracion (rama) 26. livegfx - Author Impulse sx '05 27. krossno - Author Versus 28. Prymus - Author Solution sx 29. matheush - Author Opus '04 30. Marix - Author Basic sx '05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majak Napisano 4 Sierpnia 2005 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Zatem pora, żebym i Ja sie pochwalil: Rama Author Traction '05 17" Widelec SR Suntour XCP 75-LO 80mm Kierownica gięta Truvativ L.E. Mostek czarny NS 90mm Sztyca czarna Accent Hamulce LX '04 Klamki LX BL-M570 Manetki Shimano Deore SL-M510 Przerzutka prz Shimano Deore Down Swing FD-M511 Przerzutka tył Shimano XT RD-M760 Kaseta Shimano Deore CS-HG50-9 Pedały Wellgo WAM-919 Korba Truvativ FiveD Piasty Formula E-Hub/24H Obręcze RODI TYPHOON Szprychy DT Swiss Author Traction '05 Amorek jeszcze niezałożony ale przed następną jazdą będzie na swoim miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.