Rulez Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Dobra dobra Ivan, też Cię na czymś złapię I jak z rozmiarem ? w moim przypadku (wzrost 183cm) wziąłbym 19 Powinien być akurat
Moskacz Napisano 21 Lutego 2010 Autor Napisano 21 Lutego 2010 Dzięki , zajżałem do tematu janisłąwa i na wejściu jakaś wzmianka na temat wadliwych wahaczy. Czy mam się o co martwic , jak z regulacją i ogólnym przygotowaniem do użytku ? Tzn Czego mogę się spodziewac i byc przygotowanym wczesniej na jakies bledy produkcyjne. Gwarancja na odległośc jest nie zbyt ciekawą opcją.
Rulez Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Dzięki , zajżałem do tematu janisłąwa i na wejściu jakaś wzmianka na temat wadliwych wahaczy. Czy mam się o co martwic Spoko, to było w modelu z 2007 roku, w międzyczasie był 2008 poprawiony, a teraz masz 2009
jakobs Napisano 22 Lutego 2010 Napisano 22 Lutego 2010 Iron Horse konkret maszyna miałem okazję testować maszynę tej firmy w górach Hermon i się sprawdziła w 100%
Mod Team IvanMTB Napisano 22 Lutego 2010 Mod Team Napisano 22 Lutego 2010 Gwarancja na odległośc jest nie zbyt ciekawą opcją. Nie jest tak zle z gwara w CRC. Przesylka na ich koszt, tylko czekac trzeba nieco dluzej ze wzgledu na tranzyt Italia-UK-Italia Z reszta to tez Janislaw cwiczyl ale w temacie Minety. Szacunek... I.
Janisław Napisano 22 Lutego 2010 Napisano 22 Lutego 2010 Oooo, widzę że grono posiadaczy IH może się powiększyć Odpowiadając na pytanie Moskacz'a w kwestii niedoróbek: w moim zaistniała tylko jedna - dwa cale za mały rozmiar Ale i z tym już się uporałem. Po 1.5 roku użytkowania zrobiłem serwis zawiasu - jak nowy, zero luzów a łożyska kręcą się bez oporu. Widzę że wersja Comp z 2009 ma inne wyposażenie niż mój rocznik - trochę lepszy widelec Minute (ja taki dokupiłem na własną rękę) ale za to chyba ciut gorsze hamulce - Juicy może i popiskuje czasem ale za to siła i modulacja są przepiękne. Regulacja i przygotowanie do użytku: ja wszystko sam wykonałem ale też kilka rowerów doświadczenia mam w tej kwestii. Jak zaniesiesz pudło z rowerem do pobliskiego sklepu to za kilka (dziesiąt...?) ojro powinni Ci wszystko ładnie ustawić. Gwarancja w CRC...hmmm. Sam fakt że musiałem z niej skorzystać lekko mnie zdołował, ale załatwili wszystko jak trzeba i zwrócili kasę za przesyłkę. Największy ból to był fakt braku amortyzatora przez 2 tygodnie. Gwary na Irona jeszcze nie musiałem tykać
Moskacz Napisano 22 Lutego 2010 Autor Napisano 22 Lutego 2010 W życiu nie myślałem , że na forum znajdę aż tak fachową pomoc. Dzięki Wam , będę miał naprawdę wartościowy rowerek którego nie będę żałował , ale to dopiero jak już do mnie przyjdzie się okaże jaki jest naprwadę. Dzięki wszystkim i jeszcze będę pisał , bo na pewno będę miał wiele pytań i spostrzeżeń własnych dotyczących maszyny! Pokój
Rulez Napisano 23 Lutego 2010 Napisano 23 Lutego 2010 Żeby zamącić w temacie, znalazłem jeszcze taki sprzęt w atrakcyjnej cenie : http://www.decathlon.it/IT/rockrider-9-1-26906322/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.