Skocz do zawartości

[pancerze+linki] accent supreme czy wychwalane avidy/sram straight jacket

kamfan

Rekomendowane odpowiedzi

Prosiłbym o wypowiedzenie się osób które stosowały jeden z tych kompletów do PRZERZUTEK - accent supreme lub avid/sram straight jacket

Słyszałem bardzo dużo dobrych opinii o tym zestawie srama, a może warto dopłacić FLAK JACKET? Czym różnią się te zestawy?

Który z tych pancerzy ma lepszy stosunek jakość/cena?

A może wystarczy, że kupię same pancerze np. Clarksa a linki zostawię ze starego zestawu?

A może polecacie jeszcze coś innego co zapewnia b. dobrą pracę przerzutek?

PRE LUBE: "Przestrzenie wewnątrz linki wypełnione specjalnym smarem. Smar stopniowo uwalnia się na zewnątrz powodując wyśmienicie gładką pracę. Efektywność działania linek PreLube wynosi około 90 %." Ciekawe jak to zrobili i ile w tym prawdy że w lince zmieścili jeszcze smar. Ja zakupiłem ostatnio białe pancerze BBB (12zł za m) do tego czarne linki Clarksa i pracuje to zacnie zobaczymy ile błota wytrzyma. Polecano mi czarne plastikowe końcówki (chyba też Clarksa) za 2,50zł/szt. z jakąś miedzianą wstawką i uszczelnieniem. Efekt był taki że owe uszczelnienie było na tyle silne że linka zatrzymywała się na tych końcówkach. Masakra. Końcówki oddałem i założyłem zwykłe stare.

Też mam w 2 roweruch Accent Supreme, w jednym cały komplet Shift & Brake od ponad roku, do drugiego właśnie założyłem zestaw przerzutkowy.

Tak jak było napisane - pancerze są cholernie sztywne, do tego nawet po jeździe w błocie czy podczas ulewy nie zauważyłem pogorszenia pracy. Napęd musiałem tylko raz wyregulować po założeniu i cały rok bezobsługowo.

Do pancerzy założyłem te końcówki co były w zestawie, czyli wszystko alu i jedna mosiężna na koniec.

Również polecam Accenta Supreme :) Sztywny - jak już było pisane, ładnie wszystko chodzi i do tego fajnie wygląda. Użytkowałem w poprzednim rowerze przez cały rok - teraz z racji nowego wcielenia - rower dostał ponownie te same pancerze jednak puszczone na całej długości pełne :) Ja używam razem z mosiężnymi końcówkami, kupionymi oddzielnie. Problemów nie stwierdziłem :)

P.S pancerze używane do tylko i wyłącznie do przerzutek w moim przypadku :)

Schwefel a końcówek do tych pancerzy accenta używałeś mosiężnych? czy tak jak zalecają czyli mosiężną przy przerzutce tylnej a reszta normalna (aluminowa)?

Jeżeli ta chromowana końcówka jest mosiężna to dałem ją na koniec przy przerzutce. W X-9 jest problem, bo nie chce wejść do środka i trzeba na siłę.

Do przedniej przerzutki dałem czarną z wąsem i do manetek czarne bez wąsa.

Jeżeli ta chromowana końcówka jest mosiężna to dałem ją na koniec przy przerzutce. W X-9 jest problem, bo nie chce wejść do środka i trzeba na siłę.

Do przedniej przerzutki dałem czarną z wąsem i do manetek czarne bez wąsa.

Do Deore i XT Shadow też mi nie wchodziła, spiłowałem pilnikiem, żeby obwód był mniejszy i jakoś weszło na ścisk :) Czy mosiężna to nie wiem, czarna była, dobierana w sklepie żeby weszła na pancerz :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...