koto Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Witam; Mam dwa pytania związane z wymienionymi bagażnikami: 1. Czy zamontuję 4 uchwyty Thule 591 na belkach bagażnika dachowego? 2. Czy zamontuję na Atera Giro 2 rower Giant X-sport (rama ma przekrój trójkątny)? W opisach bagażnika podają iż są one kompatybilne z ramami o przekroju owalnym lub okrągłym. Zresztą sam wygląd uchwytu sprawia, że mam wątpliwości, że zamontuję mój rower poprawnie. Z drugiej strony Atera daje gwarancję, że przewiozę 4 rowery jednocześnie. pozdr.
SilverXC Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Thule 591 jest dosc szeroki wiec moze byc problem, podaj dlugosc belki - zmierzę szerokość bagażnika, podejdziesz z miarka do belki i bedziesz wiedzial.
SilverXC Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Więc bagażnik w najszerszym miejscu (patrz załącznik) ma ok 30cm. Więc 4 obok siebie nie wejdą chyba ze beda zamontowane naprzemiennie przodem i tyłem do kierunku jazdy ale musialbys sprawdzic jak wyjdze taki rozkład na belkach.
RAFI1784 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Więc bagażnik w najszerszym miejscu (patrz załącznik) ma ok 30cm. Więc 4 obok siebie nie wejdą chyba ze beda zamontowane naprzemiennie przodem i tyłem do kierunku jazdy ale musialbys sprawdzic jak wyjdze taki rozkład na belkach. przy tylu rowerach, zawsze montuje się je na zakładkę inaczej zawsze zaczepiałyby się kierami...
SilverXC Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 przy tylu rowerach, zawsze montuje się je na zakładkę inaczej zawsze zaczepiałyby się kierami... Racja, sam tak montowalem. Nie wiem czemu zalozylem ze mozna zamontowac jeden obok drugiego
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.