Skocz do zawartości

[bagażnik dachowy] Thule 591, Atera Giro 2

koto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam;

Mam dwa pytania związane z wymienionymi bagażnikami:

1. Czy zamontuję 4 uchwyty Thule 591 na belkach bagażnika dachowego?

2. Czy zamontuję na Atera Giro 2 rower Giant X-sport (rama ma przekrój trójkątny)?

W opisach bagażnika podają iż są one kompatybilne z ramami o przekroju owalnym lub okrągłym.

Zresztą sam wygląd uchwytu sprawia, że mam wątpliwości, że zamontuję mój rower poprawnie.

Z drugiej strony Atera daje gwarancję, że przewiozę 4 rowery jednocześnie.

pozdr.

Napisano

Thule 591 jest dosc szeroki wiec moze byc problem, podaj dlugosc belki - zmierzę szerokość bagażnika, podejdziesz z miarka do belki i bedziesz wiedzial.

Napisano

Więc bagażnik w najszerszym miejscu (patrz załącznik) ma ok 30cm. Więc 4 obok siebie nie wejdą chyba ze beda zamontowane naprzemiennie przodem i tyłem do kierunku jazdy ale musialbys sprawdzic jak wyjdze taki rozkład na belkach.

post-118348-1266788234,69_thumb.jpg

Napisano

Więc bagażnik w najszerszym miejscu (patrz załącznik) ma ok 30cm. Więc 4 obok siebie nie wejdą chyba ze beda zamontowane naprzemiennie przodem i tyłem do kierunku jazdy ale musialbys sprawdzic jak wyjdze taki rozkład na belkach.

przy tylu rowerach, zawsze montuje się je na zakładkę inaczej zawsze zaczepiałyby się kierami...

Napisano

przy tylu rowerach, zawsze montuje się je na zakładkę inaczej zawsze zaczepiałyby się kierami...

Racja, sam tak montowalem. Nie wiem czemu zalozylem ze mozna zamontowac jeden obok drugiego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...