Skocz do zawartości

[rower] zakup MTB

UnknownSF

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej.

Jestem w trakcie poszukiwania dobrego rowerku dla siebie.

Wymagania są raczej dośc nie typowe. Ze względu na moje wymiary : 202 wzrostu i 130 wagi(jak na razie).

Zjezdziłem we wrocku już chyba wszystkie większe sklepy. W kazdym polecają coś innego, a na to co zostało już polecone w innym sklepie narzekają i odradzają.

Powiedzmy, ze w skarbonce na rower mamy 3000-3500 zł

Na chwile obecną zostały polecone mi:

Kelly's Madman 2009 - 21.5" (2799zł)

Giant Yukon FX1 - XL (3700zł)

KTM ULTRA FIRE - 23" - (2999zł)

Polecano mi tez Feel'ta 29" ale tu ceny podstawy mowil gościu, ze od 3500zł się zaczynają - więc odpada.

Służyć mi to ma do jeżdzenia po lasach, lekkie zjazdy(np sleza k/wroclawia), tereny płaskie i równiutkie mnie nie interesuja.

O kelly troche tu poczytałem. W sumie to mam juz wode z mozgu. Jedni narzekają inni chwalą.

Stąd własnie prosze o pomoc Was.

Oczywiście wszelkie inne propozycje mile widziane.

Napisano

Szczerze to powinienneś według mnie tylko i wyłacznie rozważyc rowery typu 29er - dla twojego wzrostu bedą idealne, szkoda że szukasz teraz roweru kiedy sezon się niebawem zacznie, ale myśle, że użytkownicy inni doradzą Ci coś naprawdę odpowiedniego - rozważ tego Felta 29"

http://www.forumrowerowe.org/topic/62962-zakup-29er-dostepnosc-na-polskim-rynku-rowerow-29er-hardtail/

Napisano

Twój wzrost raczej wskazuje rower 29er i w coś takiego bym na Twoim miejscu celował.

Sprzedawcy heh różni są czasem chcą wcisnąć coś co akurat mają :P

BTW 21 calina kółkach 26' przy 2 metrach wzrostu to troszkę mało 23" powinno być OK

co innego gdybu to był 29'er wtedy nawet i do 19'' można by się przymierzyć choć może być krótko :)

dodatkowo szukaj czegoś z powietrznym widelcem

Napisano

Przy takich rozmiarach tylko i wyłącznie 29er - nie będziesz się czuł jak byś jechał na koniu. Względy estetyczne już pomijam.

Napisano

no to już mniej wiecej wiem w co celować. czyli odpuszczać te ktore zostały wymienione.

ten author zapowiada się całkiem ciekawie. i nawet miesci sie w moim budzecie. w tyg podzwonie za nim troszke.

Dzieki za dotychczasowe odpowiedzi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...