ernest Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Witam,moj kolega kupil nowe kola do bmx bo stare sie pogięły,ale nie popatrzył sobie dokladnie na aukcje i okazało sie ze nowe maja os 10mm a stare mialy 14mm i te nowe nie podejda pod rame i widelec. I tu moje pytanie,czy do tych nowych piast z osia 10mm moge założyć oski 14mm od starej piasty,czy tak sie nie da???
Mod Team Puklus Napisano 22 Lutego 2010 Mod Team Napisano 22 Lutego 2010 Troche ceizka sytuacja. najlepszym wyjściem poza oddaniem koła by było przłozenie starej piasty o ile sie da. Os dało by sie przełozć ale jezeli sa łozyska na maszynach to trzeba znaleźć odpowienie i wymienić - nie oplaca sie, jak sa zwykłe kulkowe z konusami moze by znalazł takie konusy co by pasowały. ogolnie najlepiej jest koło oddac i kupic inne. A moze sie da powiekszyć uchwyty w ramie/widelcu ?
Mephistofeles Napisano 22 Lutego 2010 Napisano 22 Lutego 2010 Co da powiększenie otworów? One teraz są za duże.
Mod Team Puklus Napisano 22 Lutego 2010 Mod Team Napisano 22 Lutego 2010 Co da powiększenie otworów? One teraz są za duże. Faktycznie pomyślałem w jedną strone a niapisałem odwrotnie o tych otworach
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.