FilipJg1992 Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Hej mam nastepujacy problem z amorkiem niedawno kiedy regulowalem tlymienie odbicia (czerwone pokretlo u dolu) odkrecilem je na maxa (tak ze amor baardzo wolno odbija) i kiedy chchialem go wyregulowac niestety cos sie stalo i nie reaguje wogole. Pokretlo soe normalnie kreci i cos tam pstyka tak jak wczesniej kiedy wszystko dzialalo. Jest to Fox Vanilla Rc jesli by ktos potrzebowal jeszcze jakies informacje to prosze napisac w razie potrzeby moge zamiescic foto z gory dziekoje
adriansocho Napisano 23 Lutego 2010 Napisano 23 Lutego 2010 FOX Vanilla RC (i pewnie wiele innych damperów) jest tak zrobiony że iglica od regulacji tłumienia odbicia jest z jednej strony wsuwana pokrętłem, natomiast jej powrót jest stymulowany przez ciśnienie oleju. Czy po odkręceniu z powrotem regulacji wcisnąłeś damper jakoś mocniej do końca, nie wiem w rękach bez sprężyny albo w rowerze na jakimś małym dropie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.