Skocz do zawartości

[pulsometr]Wyór pulsometru sigmy

eloo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szukam pulsometru biegania/jazdy na rowerze. Z racji ograniczenia do 200zł pozostało mi wybrac jeden z tych trzech: pc-15, onyx classic i onyx easy. Od pulsometru wymagam bezawaryjności oraz tego zebym mógl ustawić sobie przedział pulsu i zeby on tego pilnował, najlepiej pikal jak wyjde z tego zakresu, inne bajery sa zbędne. Najbardziej skłaniam sie do onyxa easy bo najbardziej mi sie z wygladu podoba a roznice w cenie pomiedzy nimi to 10zł.

Napisano

Ja polecam pc15, jest najtańszy z tych 3 a ma najwięcej funkcji, w pc15 możesz sobie ustawić 3 strefy a w easy chyba tylko jedną?

Napisano

a nie masz zadnych problemow z łacznością z nadajnikiem??

nie mam żadnych problemów,

jak biegam z kumplem to jego pulsometr zciąga mój sygnał i pokazuje mój puls:D

a w moim pc15 dalej mam mój prawidłowy

Za tą kase chyba najlepszy wybór.

Napisano

Mam onyxa fit. Używam go do jazdy na rowerze, spinningu i fitnessu. Jestem zadowolona. Z łącznością jest tak, że jak nie jest kodowany sygnał to jadąc koło kogoś z takim samym systemem przekazu niestety pulsy się nakładają i jeden sciąga druugiego.

Napisano

Moim zdaniem powinieneś dolozyc do Fita ... Na allegro 199 + przesylka wiec nie jest to jakies przymieranie glodem. Sam mam porownanie - ja mam Fita, kumpel ma PC15.

Glowne roznice na plus to :

- Pamięć 7 treningów

- Możliwość porównywania 12 miesięcy i 12 tygodni wstecz ( pamięć )

- Możliwość wyboru miedzy trzema strefami, a jedna zdefiniowana ( w PC 15 tylko 3)

- Kodowany sygnał

- Lepsza podstawka na kierownice - na szosie nawet nie zapinasz zegarka

Co do synalu gubienia nie ma, czasami przy słabej baterii nie chce się zsynchronizować - trzeba wtedy pomoczyc opaske i jest git :P Szczerze polecam Onyx Fit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...