rockrider Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 No to ja już nie wiem co innego w rozsądnej cenie...
1415chris Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Mysle ze dla kolegi byloby dobrze zrozumiec ze ten pomysl jest lekko nietrafiony i to z wielu powodow.
RAFI1784 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Napisano 21 Lutego 2010 Mysle ze dla kolegi byloby dobrze zrozumiec ze ten pomysl jest lekko nietrafiony i to z wielu powodow. więc słucham dlaczego?
1415chris Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Kilka postow wczesniej tlumaczylem, jest rzecza chyba niemozliwa dostac wszystko od jednego producenta; karbonowe mostki i chwyty sa ciezsze od alu a te ktore sa lzejsze kosztuja fortune; poza tym taki 'jednolity' zestaw zalatywalby odpustem, nawet gdyby to mialo byc ax (nie robia chwytow)
Fludi Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Wychodzenie z założenia, że wszystko ma być jednego producenta jest trochę błędne...
mati199 Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 Nie czytam dwóch ostatnich postów, tylko twierdzę, że myślisz durnie ! Optymalny zestaw cena/waga: Mostek: Smica Lite Pro Kierownica: Tioga Taskforce lub jakiś tani carbon Rogi: Boplight Gripy: Bontrager XXX Lite/ Accent Lite/ WCS Ergo Koszyki: Specialized Rip Cage Pro x2 Wychodzenie z założenia, że wszystko ma być jednego producenta jest trochę błędne... Niech tam kupuje co chce, nawet pełen zestawy zooma czy kalloya.
RAFI1784 Napisano 21 Lutego 2010 Autor Napisano 21 Lutego 2010 Panowie, na chwilę obecną waga mojego rowerku mnie zadowala, a zmiany carbonowe mają mieć raczej charakter wizerunkowy (pasujące do klamek avidów i wózka xtr carbo. mi osobiście raczej podoba się gdy zastosowana jest jedna grupa i nie koniecznie musiał by być to ritch. Wiem oczywiście mógłbym zebrać oddzielne komponenty które były by lepsze i prawdopodobnie tak będzie, lecz jestem ciekawy czy wy znacie jakąś grupę, jak się okazało nie bardzo...
marsman Napisano 21 Lutego 2010 Napisano 21 Lutego 2010 mostek Boplight. troche cięższy niż smica ale... kierownica Boplight. w rozmiarze 31,8 troche ciężka ale... rogi Boplight... gripy; Boplight też ma w ofercie lekkie piankowe... koszyki Boplight. ciężkie jak na te cene ale... ...wszystko od jednego producenta fakt że karbonowy byłby z tego tylko koszyk ale jak już koledzy wspominali najsensowniej złożyć coś z komponentów różnych producentów edit... zapomniałem że wójek Bop też ma w ofercie alu rogi powlekane karbonem
RAFI1784 Napisano 24 Lutego 2010 Autor Napisano 24 Lutego 2010 Panowie pytanko: czy kierownicę karbonową można zainstalować w normalnym mostku? Nie zgniecie lub nie uszkodzi on kierownicy? Czy przy zmianie od razu trzeba obowiązkowo zaopatrzyć się w karbonowy mostek, lub jakiś specjalny do takich kierownic?
mati199 Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Karbonowy mostek ? Taa, specjalny riczej wcs 4 axis. Carbo kiera + zwykły mostek + pasta i wszystko śmiga. Przy dokręcaniu tylko uważać, najlepiej dynamometrycznym i gitara gra.
RAFI1784 Napisano 24 Lutego 2010 Autor Napisano 24 Lutego 2010 tak poszperałem w necie i wyczytałem że z tymi karbonowymi kierownicami to straszne problemy są, że często się zgniatają ze względu na ciężki montaż i że powinni je używać zawodnicy do 85 kg, ja ważę 90 :/ chyba pora zrzucić z piątaka
Artro Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Kierownica: Tioga Taskforce lub jakiś tani carbon Ktoś Cie tu chyba nie lubi... Tani carbon to temat równie kontrowersyjny co śruby alu w mostku Absolutnie nie pakuj się w tani carbon, a już na pewno nie w kierownicy!!! Firmy Zoom, BBB, Amoeba, Promax, Maxm(drogie i ch*jowe) sobie daruj Jeśli chcesz już inwestować w dobrą kierownicę to bierz to co sprawdzone: Syntce Ritchey Easton Godne polecenia są również wyroby p. jarka(luxtech) z l-b i smuda Polecam przestudiować te tematy na l-b (wymagane konto): Wytrzymałość "taniego" carbonu Kierownice karbonowe, a rogi. Wytrzymałość i kompatybilność. Zywotnosc kierownic karbonowych/wybor nowej kierownicy Carbonowy koszyk. Jaki wybrać? Panowie, na chwilę obecną waga mojego rowerku mnie zadowala, a zmiany carbonowe mają mieć raczej charakter wizerunkowy (pasujące do klamek avidów i wózka xtr carbo. (...) Jeśli tak stawiasz sprawe to najlepiej sobie odpuść... Zaoszczędzisz pieniądze i zdrowie, a ten brak "+10 do za######istości" przeżyjesz
mati199 Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Chłopie, nie uświadamiaj mnie co to tani carbon i z czym to się je . . . Bo się napinasz, zupełnie bez powodu. http://allegro.pl/item933289930_kierownica_fsa_k_force_carbon_25_4_600mm_120g.html To ^^^ jest tani carbon. 85 kg, ja ważę 90 :/ chyba pora zrzucić z piątaka Ty jesteś taki łatwo wierny, naiwny, czy mi się tylko wydaje ? Jak napiszę, że ramy carbon tylko do 55 kg to też jej nie kupił ?
Artro Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 Chłopie, nie uświadamiaj mnie co to tani carbon i z czym to się je . . . Bo się napinasz, zupełnie bez powodu. Nikt tu się nie napina bo i o co? Bardziej patrząc na twoje wypowiedzi mam wrażenie, że są cyniczne i opryskliwe... Wiesz z czym to się je, a mimo wszystko polecasz mu wątpliwej jakości kierownice? Stąd moja odpowiedź w trosce o zdrowie użytkowników forum Dodatkowo sam RAFI mówi, że na carbonie się specjalnie nie zna (nie chcę tu broń boże uchodzić za jakiegoś specjalistę ) toteż podsunąłem ciekawe linki do poczytania i propozycje gotowych, sprawdzonych produktów. Generalnie: NO OFFENCE&VIOLENCE May the force be with you... always.
marsman Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 Absolutnie nie pakuj się w tani carbon, a już na pewno nie w kierownicy!!! Firmy ... BBB ... sobie daruj z opini użytkowników tej kierownicy mogę sądzić że jest OK a co do BBB to z ich oferty dało by się wybrać carbonowy komplecik. ani szczególnie tani ani lekki ale carbonowy http://www.bbbparts.com/barends_bbe14.php http://www.bbbparts.com/handlebars_bhb14.php http://www.bbbparts.com/stems_bhs05.php http://www.bbbparts.com/bottlecages_bbc12.php powstaje pytanie czy da się to znaleźć bo np. rogów z linku u dystrybutora brak
1415chris Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 Komplet prawie karbonowy a waga..... Najciekawszy z tego wszystkiego jest koszyk, tzn w przyzwoitej wadze, maja tez fajnie lekkie podkladki do mostka
marsman Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 też carbonowa sztyca by sie znalazla. waga oczywiście nie ta ale dla kogoś komu bardziej zależy na prezencji raczej OK http://www.amoebaparts.com/amoeba/english/products/04index.php?title1=MTB+PARTS&title2=SCUD+X-COUNTRY_B tu też troche carbonu. Amoeba ma dystrybutora na polske ale czy będzie coś z carbonowej oferty miał tego nie wiem. rogi ważą ok 80g kosztowały ok 80pln wiec całkiem fajnie. jeśli będą sam się chyba na nie skuszę bo patyki Bopa już mi sie znudzily...
Vieri Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 A ja się deklaruję, że Ci ponalepiam naklejki nawet firmy Cingciangciong jeśli sobie życzysz od jednego producenta. Wszystkie części klepią i tak tajwańce czy inne skośnookie, przypomina mi to sytuacje sprzed kilku lat jako żem młody jeszcze jak pojawiały się co moment teksty: - jaaaa ona ma buty naaaajka! Wyluzować. Jak zawsze szukam części patrzę na producenta i wagę. Producenta, żeby było solidnie, a wagę, żeby coś zyskać. I nie musi to być riczej.
piotrulek84 Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 Koszyk Token. 18g, 122zl na Allegro. Nie wiem jak z wytrzymałością produktów tej firmy, ale coraz więcej się o niej słyszy. Swoją drogą dobrze by temat z zapytaniem o to utworzyć
RAFI1784 Napisano 26 Lutego 2010 Autor Napisano 26 Lutego 2010 Dobra bo czuje na sobą ataki typu koleś leci na markę nie chodzi o to że łoo mam nike, tylko o to że źle bym się czuł w jednym bucie nike a w drugim adidas, aczkolwiek z nie udało się zebrać całej grup w normalnej kasie więc i tak będzie mix
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.