ruferzyk Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Witam, mam problem z przednią manetką. Sprzęt jest z 2007r. Problem polega na blokowaniu się manetki przy zrzucaniu biegu, jeśli gwałtownie "pstryknę" w dźwignię to wszystko gra, manetka nie blokuje się, jednak jeśli zrobię to "spokojnie/normalnie" to manetka się blokuje i nie redukuje. Rozkręciłem sprzęt i nic tam co może blokować nie widzę. Dodam, że kable i przerzutka są w nieskazitelnym stanie i wszystko chodzi ładnie i płynnie (sprawdzałem). Może ktoś z was miał kiedyś taki kłopot, i wie jak to można naprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 20 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Zrobiłeś konserwacje tej manetki mimo wszystko, złożyłeś i sprawdziłeś czy dzieje się dalej to samo ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruferzyk Napisano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Wszystko rozłożyłem przejrzałem i nasmarowałem, potem skręciłem i sytuacja sie nie zmieniła. Ogólnie to da sie z tym jeździć bo nie jest to jakoś bardzo uciążliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.