grendalf44 Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam wszystkich, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Chciałbym założyć hamulce tarczowe, ale z tyłu przy ramie nie widzę żadnych uchwytów do których mógłbym przykręcić zacisk hamulca. Czy dobrze myslę, twierdząc że nie da się założyć na tył mojego roweru hamulców tarczowych czy istnieje jakaś możliwość, z góry mówię że nie interesuje mnie żadne dospawywanie uchwytów u Pana Mietka :)w celu lepszego rozeznania wklejam zdjęcie. http://img534.imageshack.us/img534/117/zdjcie182.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dobrze myślisz - Twoja rama nie jest przystosowana do montażu tarczówek. Ale wiem, że są adaptery umożliwiające ich montaż, ale nie mam pojęcia w jakiej cenie i czy to w ogóle daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 19 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Dokupowanie adaptera nie ma najmniejszego sensu. Sztywność takiego mocowania jest mizerna. lepiej będzie, jeżeli po prostu zmienisz ramę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grendalf44 Napisano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 nie no nie bede zmieniał ramy tylko dlatego że nie mogę załozyc tarczówek heheheh pogodze sie z tym i nadal będe używał Vek. A rower służy mi do trekkingu więc tarcze byłby tylko moja fanaberia a nie koniecznością W każdym razie chciałem wam bardzo podziękować za utwierdzenie mnie w moim przekonaniu Pozdrawiam!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Przemek2288 Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 a ja ma takie pytanko odnosnie własnie montazu hamulca tarczowego nosze sie z zamiarem załozenia takiego hamulca na przednie koło ale zastanawiem mnie czy piasta koła musi byc przystosowana do tego czy moze byc taka zwykła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Tak, musi być przystosowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Przemek2288 Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 ale szybka odpowiedz ;] nie spodziewałem sie ;D a mogłbys mi podac link do jakiejs piasty przystosowanej do hamulca tarczowego zebym sie mogł przyjzec temu ustrojstwu ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Standardy są dwa: - IS - CenterLock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Przemek2288 Napisano 16 Września 2010 Udostępnij Napisano 16 Września 2010 yhym ;] i rozumiem ze tarcze montuje sie na tych otworkach widocznych na 1 zdjeciu. ok. dzieki wielkie za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 IS to popularne tzw 6 śrub - nimi przykręcasz tarcze, Shimano ma swój standard Centerlock - gdzie nakładasz tarczę i przykręcasz ja specjalną nakrętką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 grendalf44 pisałem na forum wcześniej, adapter można/można było dospawać do ramy. Poszukaj info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.