hehe12 Napisano 19 Lutego 2010 Napisano 19 Lutego 2010 Mam spinkę do łańcucha shimano z wyglądu podobną do tej http://www.motorcycle-superstore.com/productimages/OG/633017104283282669420LINK.jpg I nie mogę jej zapiąć, bo chyba ma za krótkie bolce. Spinka ma tak jak na zdjęciu blaszkę i drugą blaszkę tą taką no nie wiem jak to powiedzieć I mogę założyć tylko jedną z nich, druga już nie wejdzie. Próbowałem rozkuwaczem na troszke wypchać ten bolec i dalej jest za krótka, w dodatku stało się tak, że bolec ze spinki mi troche wyszedł. Mam jakiś stary łańcuch KMC, a spinka to shimano (podobno do 6rzędowego łańcucha, bo taki chyba mam). No i nie wiem czy coś źle robię czy po prostu mam złą spinkę. Proszę o pomoc
agenciara Napisano 19 Lutego 2010 Napisano 19 Lutego 2010 cos mnie się wydaje że mieliśmy ten sam problem klik - link do tematu
hehe12 Napisano 19 Lutego 2010 Autor Napisano 19 Lutego 2010 Do otworków piny mi wejdą tylko że tej drugiej blaszki nie można już założyć, tak jakby te piny za krótkie były. No do tego wypchniętego pinu może i by weszło jakbym się postarał. No ale próbowałem wygiąć łańcuch, być może by się udało, no ale niestety bez zmian
mane Napisano 19 Lutego 2010 Napisano 19 Lutego 2010 Prawdopodobnie masz spinkę od cieńszego łańcucha niż Twój i zmiana spinki pomoże.
Mod Team michuuu Napisano 19 Lutego 2010 Mod Team Napisano 19 Lutego 2010 100% spinka z innej parafii. W pracy mam duży kontakt z łańcuchami i nie zdarzyło się jeszcze co by spinka nie pasowała do łańcucha o tym samym rozmiarze.
hehe12 Napisano 19 Lutego 2010 Autor Napisano 19 Lutego 2010 Dzięki za pomoc Kupiłem jakąś nową, pasuje niby, choć troszke przeszkadza, bo łańcuch przy kółku przerzutkowym bije troche do góry i haczył blaszkę trzymającą kółka i musiałem ten dzyndzelek od blaszki trochę odgiąć Tak naprawde to nie wiem jaki mam łańcuch, nie znam się na tym, myślałem że jak mam w wolnobiegu 6 przerzutek to jest sześciorzędowy, a tą spinkę którą kupiłem to facet tylko zapytał czy to składak czy rower z przerzutkami
Mod Team michuuu Napisano 19 Lutego 2010 Mod Team Napisano 19 Lutego 2010 Ta spinka którą pokazałeś to trochę zabytek jeżeli chodzi o rowery. Teraz do łańcuchów rowerowych są trochę inne, zobacz na allegro. Pewnie dlatego ten dzyndzelek trzeba było odgiąć ale jak trzyma to ok. Kup drugą jakby co i zabieraj na dłuższe wypady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.