Skocz do zawartości

[spinka] Problem ze spinką do łańcucha - nie da się zapiąć

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam spinkę do łańcucha shimano z wyglądu podobną do tej http://www.motorcycle-superstore.com/productimages/OG/633017104283282669420LINK.jpg

I nie mogę jej zapiąć, bo chyba ma za krótkie bolce. Spinka ma tak jak na zdjęciu blaszkę i drugą blaszkę tą taką no nie wiem jak to powiedzieć :) I mogę założyć tylko jedną z nich, druga już nie wejdzie. Próbowałem rozkuwaczem na troszke wypchać ten bolec i dalej jest za krótka, w dodatku stało się tak, że bolec ze spinki mi troche wyszedł.

Mam jakiś stary łańcuch KMC, a spinka to shimano (podobno do 6rzędowego łańcucha, bo taki chyba mam). No i nie wiem czy coś źle robię czy po prostu mam złą spinkę. Proszę o pomoc ;)

Napisano

Do otworków piny mi wejdą tylko że tej drugiej blaszki nie można już założyć, tak jakby te piny za krótkie były. No do tego wypchniętego pinu może i by weszło jakbym się postarał. No ale próbowałem wygiąć łańcuch, być może by się udało, no ale niestety bez zmian ;)

• Mod Team
Napisano

100% spinka z innej parafii. W pracy mam duży kontakt z łańcuchami i nie zdarzyło się jeszcze co by spinka nie pasowała do łańcucha o tym samym rozmiarze.

Napisano

Dzięki za pomoc <_< Kupiłem jakąś nową, pasuje niby, choć troszke przeszkadza, bo łańcuch przy kółku przerzutkowym bije troche do góry i haczył blaszkę trzymającą kółka i musiałem ten dzyndzelek od blaszki trochę odgiąć :stupid:

Tak naprawde to nie wiem jaki mam łańcuch, nie znam się na tym, myślałem że jak mam w wolnobiegu 6 przerzutek to jest sześciorzędowy, a tą spinkę którą kupiłem to facet tylko zapytał czy to składak czy rower z przerzutkami <_<

• Mod Team
Napisano

Ta spinka którą pokazałeś to trochę zabytek jeżeli chodzi o rowery. Teraz do łańcuchów rowerowych są trochę inne, zobacz na allegro. Pewnie dlatego ten dzyndzelek trzeba było odgiąć ale jak trzyma to ok. Kup drugą jakby co i zabieraj na dłuższe wypady.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...