Skocz do zawartości

[wycieczka] Puszcza Białowieska-asfaltowe trasy

urbanek18

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Planuję na kwiecień wycieczkę do Puszczy Białowieskiej, do Hajnówki pociągiem, potem już na rowerze. Chciałbym zahaczyć oczywiście o Białowieżę i tu mam pewność że trasa do niej z Hajnówki jest asfaltowa. W necie nawierzchnia tras nie jest sprecyzowana więc pytam tych którzy puszczę już zjeździli czy z Białowieży do Siemianówki jest asfalt i przez jakie miejscowości prowadzi. Ewentualnie jakieś inne odcinki o twardej nawierzchni. Trasa może być w granicach 60-80km fajnie jeśli była by to pętla kończąca się w Hajnówce. Asfalt musi być bo jeżdżę obecnie na szosie. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Z Hajnówki(od 17 do 20 km zależy którędy pojedziesz) do Białowieży masz asfalt,ale w kwietniu przejazd przez puszczę do Siemianówki wiąże się większym ubłoceniem.Chociaż na upartego to będziesz miał przez puszczę(żwirówka trasa MTB Langa)około 7 km a potem asfalt Świnoroje,Narewka,Olchówka,Siemianówka potem Bondary(wzdłuż zalewu do tamy) i do Hajnówki przez Lewkowo,Narewkę,Świnoroje,Nowosady.Białowieża - Siemianówka około 40 km i Siemianówka - Hajnówka też tyle samo.

Bardzo ładne tereny byłem tam kilka lat temu z Rodziną na dwa samochody. Kolejka w Puszczy była taka mała ciekawe czy do dziś działa... :D

Hajnówka też byłem mam tam chyba nawet rodzinę od strony mojego Taty :)

Dobre miejsce ale zły czas :D nie w tym roku raczej odpadam :P Asfaltem jeszcze ujdzie na tym rowerze co mam ale XC używam bardziej w teren.

Mieszkam w Hajnówce więc te tereny znam dość dobrze,trasę zaliczyłem.Mając mapę Puszczy Białowieskiej nie powinneś mieć problemów,jadąc z Topiła do Białowieży przez las możesz przy okazji zwiedzić "miejsce mocy"(szlak jest oznaczony).Miejsce jest warte zwiedzenia ze względy na wygląd drzew(dębów) niespotykanych gdzie indziej no i kręgu kamieni(prawdopodobnie miejsce jakiegoś kultu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...