urbanek18 Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witam! Planuję na kwiecień wycieczkę do Puszczy Białowieskiej, do Hajnówki pociągiem, potem już na rowerze. Chciałbym zahaczyć oczywiście o Białowieżę i tu mam pewność że trasa do niej z Hajnówki jest asfaltowa. W necie nawierzchnia tras nie jest sprecyzowana więc pytam tych którzy puszczę już zjeździli czy z Białowieży do Siemianówki jest asfalt i przez jakie miejscowości prowadzi. Ewentualnie jakieś inne odcinki o twardej nawierzchni. Trasa może być w granicach 60-80km fajnie jeśli była by to pętla kończąca się w Hajnówce. Asfalt musi być bo jeżdżę obecnie na szosie. Z góry dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typhon Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Z Hajnówki(od 17 do 20 km zależy którędy pojedziesz) do Białowieży masz asfalt,ale w kwietniu przejazd przez puszczę do Siemianówki wiąże się większym ubłoceniem.Chociaż na upartego to będziesz miał przez puszczę(żwirówka trasa MTB Langa)około 7 km a potem asfalt Świnoroje,Narewka,Olchówka,Siemianówka potem Bondary(wzdłuż zalewu do tamy) i do Hajnówki przez Lewkowo,Narewkę,Świnoroje,Nowosady.Białowieża - Siemianówka około 40 km i Siemianówka - Hajnówka też tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Bardzo ładne tereny byłem tam kilka lat temu z Rodziną na dwa samochody. Kolejka w Puszczy była taka mała ciekawe czy do dziś działa... Hajnówka też byłem mam tam chyba nawet rodzinę od strony mojego Taty Dobre miejsce ale zły czas nie w tym roku raczej odpadam Asfaltem jeszcze ujdzie na tym rowerze co mam ale XC używam bardziej w teren. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Ja z kumplami na wiosnę planuję trasę: Czeremcha - Wólka Terechowska - Opaka Duża – Wojnówka – Topiło - Białowieża. Do Topiła chyba jest asfalt, potem szlaki rowerowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typhon Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Z Czeremchy do Wojnówki będziesz miał więcej żwirówki,z Wojnówki do Topiła asfalt a potem do Białowieży leśne drogi(niektóre dość dobre) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 typhon Jechałeś tą trasą? Łatwo się zgubić, bo tego się obawiam? Byłeś może w "miejscu mocy" między Topiłem, a Białowieżą, co to jest, jak daleko od szlaku i czy warto podjechać? A tak przedstawia się kawałek tej trasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typhon Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Mieszkam w Hajnówce więc te tereny znam dość dobrze,trasę zaliczyłem.Mając mapę Puszczy Białowieskiej nie powinneś mieć problemów,jadąc z Topiła do Białowieży przez las możesz przy okazji zwiedzić "miejsce mocy"(szlak jest oznaczony).Miejsce jest warte zwiedzenia ze względy na wygląd drzew(dębów) niespotykanych gdzie indziej no i kręgu kamieni(prawdopodobnie miejsce jakiegoś kultu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.