Skocz do zawartości

[odzież] Lumpexy czy się opłaca?

ssszakalll

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam zamiar na wiosnę kupić sobie jakiś używany strój na rower. Znacie jakieś lumpeksy w warszawie z odzieżą dla sportowców? Jeżeli znacie to podawajcie adresy. Z góry dzięki. I jeszcze pytanie czy warto kupować w takich lumpeksach czy lepiej dołożyć trochę kasy i mieć porządny strój?

Zawsze lepiej jest mieć coś nowego :D Według mnie, powinieneś najpierw udać się do jakiegoś Decathlonu czy coś, bo można kupić porządnej jakości spodenki w niezłej cenie :sweat:

Tak słyszałem...

Na początek starczy, a potem możesz uzbierać sobie kasę na coś wypasionego :laugh:

Spodenki raczej kup nowe bo to dosc imtymna sprawa i nie wiadomo co poprzedni uzytkownik w nich robil... Co do gory to niedługo pewnie w Lidlu będzie coś, ale i w decathlon możesz poszukać bo tam tez nie jest drogo. Najtańsze koszulki kosztują kolo 50 zł w sklepach. Oczywiście możesz kupić sobie bluzę czy kurtkę na rower bo to raczej będzie najrozsądniejsze i bezpieczne :)

A co do miejsc; to raczej musisz sam pochodzić po rożnych obiektach tego typu bo nigdy nie wiadomo co gdzie będzie. Czyli musisz chodzić w poniedziałki na świeże dostawy albo się dogadać ze sprzedawcą :P

W lumpie idzie znaleźć czasem coś ciekawego. Sam 3 tyg temu trafiłem kurtkę rowerową. Identyczną oglądałem w DECATHLONIE (149 PLN) a w lumpie kupiłem ją za 25zł. Wygląda jak nówka a do tego jest z windstoperem. Dzisiaj jeździłem w niej mając pod nią tylko koszulkę termo i było ciepło. Także warto czasem zajrzeć szczególnie w dzień dostawy :)

• Mod Team

Klaniam,

Swego czasu obkupilem sie w lumpach ze hej! Kurtala na zime/deszcz, 3 koszulki rowerowe, bluza Gore - oryginal, windstoperek, jakis baselayer...

W lumpach kupowalem wszystko oprocz gatek z pampersem, ale to ostatnie tylko dlatego ze nie trafilem.

Swietna opcja jak budzet cisnie.

Szkda ze w Polszcze to kazdy uzywa ciuchy az do zeszmacenia na amen, bo na JuKejskim ebajcu za naprawde malutkie pieniadze mozna skompletowac calkiem rzeczowe ciuchy w doskonalym stanie... To taka kolejna, budzetowa opcja...

Szacunek...

I.

Koszulki- jeśli kolorystyka pasuje, to brać wszystko co nie poszarpane i termoaktywne:icon_mrgreen:

A spodenki trudno trafić z nie wysiedzianą pieluchą.

W ogóle pieluchy myślę, że powinny być wymienne, bo kupuje się gacie za grubą kasę, a za kilkaset kilometrów z pieluchy jest szmata.

• Mod Team

... to zalezy jaka pielucha.

Mam takie naprawde tanie porcieta w liczbie 6 sztuk i jezdze w nich juz ponad 2 lata. Codziennie inne, co tydzien pranie, przebiegi okolo 10k/rocznie. Nie do zajechania :)

http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/dhb_Earnley_Lycra_Cycling_Shorts/5360021258/

No ale robi nam sie trochu obok...

Szacunek...

I.

• Mod Team

Nie mowie nie... ale...

Czy aby na pewno krawcowa wszyje to tak aby nie rznelo w dupeczke?

Ja bym tam nie zaryzykowal...

Ale oczywiscie do odwaznych swiat nalezy :)

A tak przy okazji: to jak te pampersy wygladaja, bo cos mi sie na stronie podanej przez Ciebie Zymelka nie uwidaczniaja...

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...