Skocz do zawartości

[rower] Co sądzicie o Giant XTC 2 z 2008 roku?

93Nowy93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym się dowiedziec coś bliżej na temat roweru Giant XTC 2 z 2008 roku, gdyż jestem zainteresowany jego kupnem. Może ktoś mógłby wypisac plusy i minusy tego modelu.

Z góry dzięki za odpowiedz :D

Napisano

Tutaj głównie chodzi mi o opinie innych użytkowników...jak rower sprawuje się w jeździe po asfalcie (czy odpowiednio wybiera nierówności) czy też jak sprawuje się w terenie. Rower ten ma mi służyc głównie do jazdy po lekkim terenie...Mam okazję kupic ten rower w dośc dobrej cenie, dlatego też zbieram opinie.

Pozdrawiam

Napisano

Ja osobiście dosiadam Gianta XTC-4 z 2007 roku a w czerwcu będzie 3 lata jak go mam i jestem zadowolony,a jeżdżę nim minimum 15km dziennie do pracy,nawet teraz gdy śniegu pełno

(a obecnie mieszkam w Norwegii)i nie mogę doczekać się wiosny,by pozwolić sobie na dłuższe trasy.

Wszystko kwestia ile chcesz kasy za niego dać i w jakim jest stanie,a na pewno jest to lepszy wybór niż nowy z supermarketu niemarkowy.

Napisano

Z tym supermarketem to bym nie przesadzał..na samym początku zastanawiałem się nad specialized hardrock sport, ale później dostałem propozycje kupna używanego gianta xtc2 z 2008. Nie znam się za bardzo na ocenie zużycia rowerów, ale tyle co zauważyłem to zębatki nie były pokrzywione, tarcze wporządku. Można powiedziec, że nie było widac sśladów zużycia.

Dzieki i czekam na kolejne opinie.

Napisano

W używanym sprawdź:

- miejsca spawów na ramie, zwłaszcza przy sztycy i korbie

- w jakim stanie są koła, czy nie scentrowane

- jak pracuje amortyzator i czy nie ma luzów

- stan kasety, czy ząbki nie mają kształtu igiełek

- stan blatów korby, j/w

- stan klocków, czy ich powierzchnia nie jest wypukła, jeśli tak to tarcze mają spory przebieg i nowe klocki będą potrzebować więcej czasu na dopasowanie a w skrajnych przypadkach tarcze i klocki do wymiany

- jak pracują przerzutki, czy nie ma większych oporów

Napisano

Rower do jazdy zarówno po asfalcie jak i drogach nieutwardzonych. Może w przyszłym roku do startu w Mazovii MTB.

A co byście powiedzieli na temat podzespołów w xtc2 i xtc3. Może xtc3 byłby lepszą opcją, czy warto zapłacic więcej za xtc2?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...