Skocz do zawartości

[wyprawa] Bornholm pod koniec maja

Lidka82

Rekomendowane odpowiedzi

Moi znajomi byli dwa lata temu na Bornholmie w dwóch turach... pierwsza grupa była pod koniec maja, druga pod koniec czerwca. Ci pierwsi mieli lepszą pogodę i podobno właśnie w tym czasie warto tam pojechać. Jak się pracuje to niekoniecznie lipiec i sierpień są miesiącami urlopowymi. Szerze powiedziawszy wolę brać urlop w maju, czerwcu czy też wrześniu i unikać tłumów turystów. Jeżeli jednak ktoś planuję wypad na Bornholm w lipcu/sierpniu to mogę się skusić ;-)

a dlaczego Bornholm? A dlaczego nie :) nie byłam tam jeszcze.

Pozdrawiam

Pisząc -lipiec i sierpień sezon urlopowy miałem na myśli top sezon... W maju z Kołobrzegu do Nexo jest 10 rejsów w czerwcu 12 a lipcu i sierpniu prom pływa codziennie. Ze Świnoujścia prom pływa tylko w lipcu i sierpniu. Można płynąć z Niemiec,bywały też rejsy z Ustki. w 2003 roku płynęliśmy z Kołobrzegu wodolotem Kometa, niestety rejs powrotny ze względu na sztorm został przesunięty o dwa dni. Rejs powrotny zamiast 1,5 godz trwał 4 Wyglądu kabiny pasażerskiej na

sztormującym wodolocie nie będę opisywał!

nasza "forumowa" ekipa - sztuk 3 - byla w zeszłym roku na Bornholmie na przełomie lipca i sierpnia.... wskoczyliśmy akurat w przepiękną pogodę, bo przed nami i po nas pogoda była do d........ ;)

na tej wyspie lubi sobie dobrze powiać dlatego dla mnie tylko środek lata wchodzi w rachubę, a i powiem że i w sierpniu nie było jakoś szczególnie HOT... w dzień tak w sam raz, ale noce jak dla mnie troche chłodne ;)ale lato 2009 było jakie było...

Moi znajomi byli dwa lata temu na Bornholmie w dwóch turach... pierwsza grupa była pod koniec maja, druga pod koniec czerwca. Ci pierwsi mieli lepszą pogodę i podobno właśnie w tym czasie warto tam pojechać. Jak się pracuje to niekoniecznie lipiec i sierpień są miesiącami urlopowymi. Szerze powiedziawszy wolę brać urlop w maju, czerwcu czy też wrześniu i unikać tłumów turystów. Jeżeli jednak ktoś planuję wypad na Bornholm w lipcu/sierpniu to mogę się skusić ;-)

a dlaczego Bornholm? A dlaczego nie <_< nie byłam tam jeszcze.

Pozdrawiam

No tak - to jest argument <_<

Skoro tam nie byłaś to faktycznie trzeba się wybrać :stupid:

Powodzenia <_<

Zawsze jak ktoś się zapyta "Why?", odpowiedz "Why not?" :icon_wink:

Ja również myślałem nad Bornholmem w tym roku, choć odstrasza mnie trochę cena, jak jeżdżę na rowerze to plusem tego jest praktycznie brak kosztów, a sam dojazd tam i z powrotem (pociąg + prom) to dla mnie koszt około 400 złotych (chyba że sobie dojadę nad morze :laugh:) + wydatki już na miejscu. Ale myślę że jednak warto wydać troche grosiwa by być w końcu na tej wysepce, byłem tam już raz, ale jachtem, i tylko w nocy po zapasy, tak więc mało co zobaczyłem.

Co do promów, to one pływają tylko Lipiec - Sierpień ze Świnoujścia Ronne, nie wiem czy z Kołobrzegu coś nie pływa, a w innym wypadku przez Sassnitz z Niemiec trzeba się przedostać (tam to częściej niż raz dziennie pływa), chyba że się mylę. Kilka osób mówiło że jak się zapłaci 100 (np. za 2 osoby) kapitanowi kutra rybackiego, to on też zawiezie o ile ma po drodze, musi być to ciekawe przeżycie.

Lidka, jak będę wiedział na 100% to dam znać, na pm :sorcerer:

No cześć! Promy pływają już od Kwietnia http://www.bornholm.modos.pl/kolobrzeg-nexo-rezerwacja-biletow.html Ja jestem już na 100% zdecydowana na ten wyjazd w terminie 15-19maja :icon_wink: trzeba spełniać swoje marzenia!:sorcerer: daj znać jeżeli zdecydujesz się :laugh:

Zawsze jak ktoś się zapyta "Why?", odpowiedz "Why not?" :yes:

Ja również myślałem nad Bornholmem w tym roku, choć odstrasza mnie trochę cena, jak jeżdżę na rowerze to plusem tego jest praktycznie brak kosztów, a sam dojazd tam i z powrotem (pociąg + prom) to dla mnie koszt około 400 złotych (chyba że sobie dojadę nad morze :P) + wydatki już na miejscu. Ale myślę że jednak warto wydać troche grosiwa by być w końcu na tej wysepce, byłem tam już raz, ale jachtem, i tylko w nocy po zapasy, tak więc mało co zobaczyłem.

Co do promów, to one pływają tylko Lipiec - Sierpień ze Świnoujścia Ronne, nie wiem czy z Kołobrzegu coś nie pływa, a w innym wypadku przez Sassnitz z Niemiec trzeba się przedostać (tam to częściej niż raz dziennie pływa), chyba że się mylę. Kilka osób mówiło że jak się zapłaci 100 (np. za 2 osoby) kapitanowi kutra rybackiego, to on też zawiezie o ile ma po drodze, musi być to ciekawe przeżycie.

Lidka, jak będę wiedział na 100% to dam znać, na pm :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...