toivlas Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 Pękła mi taka sprężynka jak na zdjęciu poniżej przy jej demontażu i moje pytanie gdzie takie coś kupić? Najlepiej aby był wybór ich twardości. I wolałbym nową - wiem, że można wyciągnąć ze starych piast.
tompoe Napisano 18 Lutego 2010 Napisano 18 Lutego 2010 Nie sadzę aby się dało kupić taka sprężynkę ot tak. Jedyne co mi przychodzi do głowy to kupno drutu sprężynowego Nie po to producenci ustalają ceny bębenków zapasowych na poziomie zbliżonym do ceny nowej piasty żeby udostępniać takie drobne zapasowe częsci i obniżać zyski. Pozdrawiam
toivlas Napisano 18 Lutego 2010 Autor Napisano 18 Lutego 2010 Niby tak, ale w UK dostaniesz każdą najmniejszą część, te sprężynki akurat mają po 2 funty. Poza tym nie opłaca mi się wymieniać prawie nowej piasty DT, wole już wziąć kilka starych bębenków z serwisu i z nich chyba wyciągnę.
tompoe Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 Sorki za zamotkę. Nie napisałeś, ze chodzi o DT, a po spręzynce ciężko piastę poznać. Od tego roku dystrybutorem Dt swiss jest Merida popytaj u nich.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.