rafalek940 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam Mam mianowice mały problemik. Mam Rame Boplight Marathon i 'tuneliki' na pancerze sa 2 na przerzutki i jeden jest na hamulec hydrauliczny. I tu jest problem gdyż przechodze na tarcze mechaniki i jak wkladam pancerz z nakladka usczelniajaca nie zatrzymuje sie w miejscu ' tuneliku ' ino idze dalej Macie może pomysl jak to zrobic by się tam zatrzymal bo poprostu otwor jest za szeroki Pozdrawiam i dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 17 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Nie wiem czy dobrze rozumiem Twój problem, ale zajrzyj tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/63766-hamulec-problem-z-umieszczeniem-przewodu-hydr-w-przelotce-ramy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 noo a u mnie problem jest na odwrot ptunelik na hydraulika jest ale jest za szeroki na swykly pancerz ktory zamias zostac tak jak inne pancerze do przerzutek i idzie do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Con Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 U mnie też ten tunelik jest szeroki jak do hydraulika, ale mam coś podobnego do tego: http://pro-bike.pl/produkty/item_2276_przelotka_do_pancerza_profi_alu.html końcówka pancerza się w tym zatrzymuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Puść linkę w pełnym pancerzu i nie będzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Puść linkę w pełnym pancerzu i nie będzie problemu. no też tak pomyslalem ale kupilem pancerz pociąłem go kupiel koncowki uszczelniane wiec juz nic nie wyszło ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 to jak ma ktos jakiegos pomysla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 to jak ma ktos jakiegos pomysla ? Kup te tulejki, które podpowiedział kolega Con. To będzie idealne rozwiazanie i sam musze o tym pomyśleć również, bo do tej pory używam trutytki jako podparcia na przelotce. U mnie też ten tunelik jest szeroki jak do hydraulika, ale mam coś podobnego do tego: http://pro-bike.pl/produkty/item_2276_przelotka_do_pancerza_profi_alu.html końcówka pancerza się w tym zatrzymuje. Kupiłeś te tulejki na sztuki? W sklepie internetowym czy stacjonarnym? Jaka cena? Thnx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Kup te tulejki, które podpowiedział kolega Con. To będzie idealne rozwiazanie i sam musze o tym pomyśleć również, bo do tej pory używam trutytki jako podparcia na przelotce. Kupiłeś te tulejki na sztuki? W sklepie internetowym czy stacjonarnym? Jaka cena? Thnx super rozwiazanie ale nie mam czasu na przyszlke musze bika zrobic do konca tygodnia bo pozniej jade i niezbyt bedzie czas dzis sie przede do 2 sklepow w mojej okolicy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 super rozwiazanie ale nie mam czasu na przyszlke musze bika zrobic do konca tygodnia bo pozniej jade i niezbyt bedzie czas dzis sie przede do 2 sklepow w mojej okolicy Pozdrawiam Daj znać jak trafisz na sensowne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rainier Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 spróbuj przelotek clarksa, takich metalowych, mają wieksze średnice, u mnie to działa, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 no i na razie sie pobawilem i wpadlem ze koncowke uszczelniajaca obkleiłem taśma izolacyjna aby była szersza i zatrzymuje sie be problemow jak bede mail dzis linki to sprobuje tak chyba ze kupie to co mi radzicie w moim sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Tylko jak zaciśniesz klamki z dużą siłą, to może te końcówki z taśmą przecisnąć, nawet trochę - i już hamulec Ci się zluzuje. Wiem, bo sam w zimówce mam mechaniczne i próbowałem zaoszczędzić 2zł na tych przelotkach... Nie ma opcji ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Tylko jak zaciśniesz klamki z dużą siłą, to może te końcówki z taśmą przecisnąć, nawet trochę - i już hamulec Ci się zluzuje. Wiem, bo sam w zimówce mam mechaniczne i próbowałem zaoszczędzić 2zł na tych przelotkach... Nie ma opcji ;] dorfi widze ze jestes z TG masz moze odsprzedac 2 przelotki bym wpadl po nie bo xbo nie chodzi o kase ino o czas albo wiesz moze gdzie mozna kupic je kolo nas ? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Taśma na 100% wysunie się z przelotki przy byle obciążeniu w terenie. Odpuść. Szkoda zdrowia. Sprawdziłem już na własnej skórze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BonusPL Napisano 24 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Nie będę zakładał nowego tematu więc opiszę tutaj swój problem. Otóż nie wiem jak poprowadzić pancerz od hamulców hydraulicznych przednich, koło amortyzatora. Mój amortyzator to Rock Shox Dart 3. Nie ma tam za bardzo jak przymocować tego pancerza, żeby nie ocierał o przednie koło. Może ktoś kto ma taki amortyzator i hamulce hydrauliczne opisze jak ma to zrobione w swoim rowerze, albo wrzuci zdjęcia. Aha i jeszcze jedno pytanie, jak zamontować linkę od blokady skoku do amortyzatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 25 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Marzocchi dodaje do amora przelotkę/uchwyt pancerza wkręcany w piwot. Jeśli tego nie masz, nie możesz dostać to pozostają opaski zaciskowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gothic Napisano 25 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Nie będę zakładał nowego tematu więc opiszę tutaj swój problem. Otóż nie wiem jak poprowadzić pancerz od hamulców hydraulicznych przednich, koło amortyzatora. Mój amortyzator to Rock Shox Dart 3. Nie ma tam za bardzo jak przymocować tego pancerza, żeby nie ocierał o przednie koło. Może ktoś kto ma taki amortyzator i hamulce hydrauliczne opisze jak ma to zrobione w swoim rowerze, albo wrzuci zdjęcia. Aha i jeszcze jedno pytanie, jak zamontować linkę od blokady skoku do amortyzatora? To pomoże rozwiązać Twój problem.. Mam nawet na zbyciu w dobrych pieniądzach (powiedzmy 20 PLN). Pisz na priva jeśli jesteś zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.