Skocz do zawartości

[pancerz] Jak puścic pancerz ?

rafalek940

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mianowice mały problemik.

Mam Rame Boplight Marathon i 'tuneliki' na pancerze sa 2 na przerzutki i jeden jest na hamulec hydrauliczny.

I tu jest problem gdyż przechodze na tarcze mechaniki i jak wkladam pancerz z nakladka usczelniajaca nie zatrzymuje sie w miejscu ' tuneliku ' ino idze dalej ;)

Macie może pomysl jak to zrobic by się tam zatrzymal bo poprostu otwor jest za szeroki

Pozdrawiam i dzieki za pomoc

to jak ma ktos jakiegos pomysla ? :)

Kup te tulejki, które podpowiedział kolega Con. To będzie idealne rozwiazanie i sam musze o tym pomyśleć również, bo do tej pory używam trutytki jako podparcia na przelotce.

U mnie też ten tunelik jest szeroki jak do hydraulika, ale mam coś podobnego do tego: http://pro-bike.pl/produkty/item_2276_przelotka_do_pancerza_profi_alu.html końcówka pancerza się w tym zatrzymuje.

Kupiłeś te tulejki na sztuki? W sklepie internetowym czy stacjonarnym? Jaka cena?

Thnx

Kup te tulejki, które podpowiedział kolega Con. To będzie idealne rozwiazanie i sam musze o tym pomyśleć również, bo do tej pory używam trutytki jako podparcia na przelotce.

Kupiłeś te tulejki na sztuki? W sklepie internetowym czy stacjonarnym? Jaka cena?

Thnx

super rozwiazanie ale nie mam czasu na przyszlke musze bika zrobic do konca tygodnia bo pozniej jade i niezbyt bedzie czas :)

dzis sie przede do 2 sklepow w mojej okolicy

Pozdrawiam

Tylko jak zaciśniesz klamki z dużą siłą, to może te końcówki z taśmą przecisnąć, nawet trochę - i już hamulec Ci się zluzuje. Wiem, bo sam w zimówce mam mechaniczne i próbowałem zaoszczędzić 2zł na tych przelotkach... Nie ma opcji ;]

Tylko jak zaciśniesz klamki z dużą siłą, to może te końcówki z taśmą przecisnąć, nawet trochę - i już hamulec Ci się zluzuje. Wiem, bo sam w zimówce mam mechaniczne i próbowałem zaoszczędzić 2zł na tych przelotkach... Nie ma opcji ;]

dorfi widze ze jestes z TG masz moze odsprzedac 2 przelotki bym wpadl po nie :)

bo xbo nie chodzi o kase ino o czas

albo wiesz moze gdzie mozna kupic je kolo nas ?

Pozdro :)

Nie będę zakładał nowego tematu więc opiszę tutaj swój problem.

Otóż nie wiem jak poprowadzić pancerz od hamulców hydraulicznych przednich, koło amortyzatora. Mój amortyzator to Rock Shox Dart 3.

Nie ma tam za bardzo jak przymocować tego pancerza, żeby nie ocierał o przednie koło. Może ktoś kto ma taki amortyzator i hamulce hydrauliczne opisze jak ma to zrobione w swoim rowerze, albo wrzuci zdjęcia.

Aha i jeszcze jedno pytanie, jak zamontować linkę od blokady skoku do amortyzatora?

Nie będę zakładał nowego tematu więc opiszę tutaj swój problem.

Otóż nie wiem jak poprowadzić pancerz od hamulców hydraulicznych przednich, koło amortyzatora. Mój amortyzator to Rock Shox Dart 3.

Nie ma tam za bardzo jak przymocować tego pancerza, żeby nie ocierał o przednie koło. Może ktoś kto ma taki amortyzator i hamulce hydrauliczne opisze jak ma to zrobione w swoim rowerze, albo wrzuci zdjęcia.

Aha i jeszcze jedno pytanie, jak zamontować linkę od blokady skoku do amortyzatora?

To pomoże rozwiązać Twój problem.. Mam nawet na zbyciu w dobrych pieniądzach (powiedzmy 20 PLN). Pisz na priva jeśli jesteś zainteresowany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...