truskawek15 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam, o to moja maszyna http://img171.images...261/1005104.jpg i jej krótki opis : -Rama: Next Stronger Kolor Kameleon -amoryzator: Duro DJD -kierownica:Dartmoor Rifle -mostek:Dartmoor Funky -obrecze: Next -piasta przód: next piasta tył: Ns Bikes Coaster SS 16T kolor: cukierkownia czerwień -szprychy: Dartmoor Hamulec: Hayes Black Box 203 mm Korba i suport : no name Wkrótce następujące modyfikacje : korba: Deore 2010 obręcze : dartmoor fortress złote amor: MARZOCCHI 66 RC3 hamulec : może Hayes Gram pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Jesli ci zycie mile, zmien szybko obrecze i ta piaste z przodu. Najszybciej A korbe bierz LX'a z suportem. Bardzo dobrze sie sprawdza. Sprzedasz dwie koronki + rockring wiec nie wyniesie cie to zbyt duzo A i zakladaj mniejsza tarcze z tylu - 160. Na tyl nie potrzebujesz zadnej wielkiej sily, a mniejsza jest lzejsza i mniej podatna na wyginanie. btw. co ty z tym bike wlasiwie robisz? Teraz z SS i brakiem hampla z przodu to tylko dirt/street. Po co chcesz do niego pakowac amor do FR?? Pozatym do tej ramy nie dawalbym nic wiekszego od 100mm Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawek15 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Wiem,piaste i obrecze zmianiam juz wkrótce a korbe kupuje deorke 2010 o taka http://allegro.pl/item911630431_korba_deore_fc_m590_model_2010_okazja_ciclo.html zostawie w niej tylko 1 blat a reszte sprzedaje,a amor do FR kupuje bo dosyc czesto zdarza mi sie bardzo katowac mój rower na różnych trasach Fr i Dh (tak nie dosc ze z singlem z tyłu to jeszcze na ramie HT) Z czasem mam zamiar wsadzic inna piaste do tylu bo trasy Dh z singlem to koszmar zwłaszcza ze mam astme i czasami juz nie wyrabiam...mysle nad NS Coster'em Pro z 4 maszynami pod kasete Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Z ta korba to bym sie jeszcze zastanowil. Ta jest niesprawdzona, a LX widzialem juz naprawde niezle katowanego i dawal rade. Jezeli latasz czasem na DH to hampel z przodu juz! Tyl to spowalniacz, nic z nim na trasie nie zrobisz chyba ze poslizg ktory cie tylko bezsensownie zatrzyma tracac predkosc - energie. Hampel na przod podstawa i priorytet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawek15 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Korbe ma mój kumpel,indentyczna i wali na niej 8 metrowe dropy i jedyne co jak na razie zepsuł to zrypał blat poprostu go pokrzywił,heble musze dopiero kupic nowe cos hydraulicznego ,bo ten black box z tyłu mi strasznie krzywi tarcze.. a slizgiem lubie jezdzic (niekoniecznie rowerem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Marzocha 66 chcesz do tego makrokesza wsadzić? Tu w pierwszej kolejności jest rama do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Ramkę obowiązkowo zmień, a tak szczerze to caly rower nowy poskladaj bo oprócz kiery i mostka to nic dobrego nie ma. P.s. ty widziales kiedykolwiek 8 metrowego dropa? bo nie wydaje mi sie. na jakim to rowerze twoj kolega skacze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 17 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 wbrew pozorom ta rama troche wytrzymuje Dlatego na razie o niej nie wspomnialem, cos bylo mowione kiedys ze to sa podobne ramy do krossa sign ds. A i twoj kumplel na korbie 2010 skakal w zimie i juz ja przetestowal? A i sie nie dziwie, ze tarcza sie krzywi skoo masz 200mm na tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawek15 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Kumpel ma Specialized'a Big Hit a uwiez mi ze dropa 8m widziałem....przyjedz do milowic na trase to tez zobaczysz XD a rama z czasem tez sie znajdzie nowa...mam juz jedna na oku ale to jeszcze sie zobaczy jak bd stał z kasa z swego czasu miałem kone Stinky ale pekła pod sterówka a niestety kupiłem używke i nie miałem na nia gwarancjii ;/ mam takie pytanko co myslicie nad Specialized'em DEMO 9..? bo praca jest podobno nawet niezła a wytrzymałoscia jest duzo lepsza niz w Konie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Classified Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.