Skocz do zawartości

[rower]Next Stronger

truskawek15

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, o to moja maszyna

http://img171.images...261/1005104.jpg

i jej krótki opis :

-Rama: Next Stronger Kolor Kameleon

-amoryzator: Duro DJD

-kierownica:Dartmoor Rifle

-mostek:Dartmoor Funky

-obrecze: Next

-piasta przód: next

piasta tył: Ns Bikes Coaster SS 16T kolor: cukierkownia czerwień

-szprychy: Dartmoor

Hamulec: Hayes Black Box 203 mm

Korba i suport : no name

Wkrótce następujące modyfikacje :

korba: Deore 2010

obręcze : dartmoor fortress złote

amor: MARZOCCHI 66 RC3

hamulec : może Hayes Gram

pozdrawiam.

Jesli ci zycie mile, zmien szybko obrecze i ta piaste z przodu. Najszybciej :)

A korbe bierz LX'a z suportem. Bardzo dobrze sie sprawdza. Sprzedasz dwie koronki + rockring wiec nie wyniesie cie to zbyt duzo ;) A i zakladaj mniejsza tarcze z tylu - 160. Na tyl nie potrzebujesz zadnej wielkiej sily, a mniejsza jest lzejsza i mniej podatna na wyginanie.

btw. co ty z tym bike wlasiwie robisz? Teraz z SS i brakiem hampla z przodu to tylko dirt/street. Po co chcesz do niego pakowac amor do FR?? Pozatym do tej ramy nie dawalbym nic wiekszego od 100mm :yes:

Pzdr.

Wiem,piaste i obrecze zmianiam juz wkrótce a korbe kupuje deorke 2010 o taka http://allegro.pl/item911630431_korba_deore_fc_m590_model_2010_okazja_ciclo.html zostawie w niej tylko 1 blat a reszte sprzedaje,a amor do FR kupuje bo dosyc czesto zdarza mi sie bardzo katowac mój rower na różnych trasach Fr i Dh (tak nie dosc ze z singlem z tyłu to jeszcze na ramie HT)

Z czasem mam zamiar wsadzic inna piaste do tylu bo trasy Dh z singlem to koszmar zwłaszcza ze mam astme i czasami juz nie wyrabiam...mysle nad NS Coster'em Pro z 4 maszynami pod kasete

Z ta korba to bym sie jeszcze zastanowil. Ta jest niesprawdzona, a LX widzialem juz naprawde niezle katowanego i dawal rade.

Jezeli latasz czasem na DH to hampel z przodu juz! ;) Tyl to spowalniacz, nic z nim na trasie nie zrobisz chyba ze poslizg ktory cie tylko bezsensownie zatrzyma tracac predkosc - energie. Hampel na przod podstawa i priorytet :yes:

Korbe ma mój kumpel,indentyczna i wali na niej 8 metrowe dropy i jedyne co jak na razie zepsuł to zrypał blat poprostu go pokrzywił,heble musze dopiero kupic nowe cos hydraulicznego ,bo ten black box z tyłu mi strasznie krzywi tarcze..

a slizgiem lubie jezdzic (niekoniecznie rowerem ;))

wbrew pozorom ta rama troche wytrzymuje ;) Dlatego na razie o niej nie wspomnialem, cos bylo mowione kiedys ze to sa podobne ramy do krossa sign ds. A i twoj kumplel na korbie 2010 skakal w zimie i juz ja przetestowal? A i sie nie dziwie, ze tarcza sie krzywi skoo masz 200mm na tyle.

Kumpel ma Specialized'a Big Hit a uwiez mi ze dropa 8m widziałem....przyjedz do milowic na trase to tez zobaczysz XD

a rama z czasem tez sie znajdzie nowa...mam juz jedna na oku ale to jeszcze sie zobaczy jak bd stał z kasa

z swego czasu miałem kone Stinky ale pekła pod sterówka a niestety kupiłem używke i nie miałem na nia gwarancjii ;/

mam takie pytanko co myslicie nad Specialized'em DEMO 9..? bo praca jest podobno nawet niezła a wytrzymałoscia jest duzo lepsza niz w Konie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...