Bax21 Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 hej szukam sprzętu głównie na teren, bez jakiś przesadnych szaleństw.Jazda rekreacyjna, ale z zacięciem sportowym Wzrost 187 Waga: ok.85. Przedtem jeździłem na crossie 22" stąd też pytanie jaka rama byłaby dla nie najlepsza. Zainteresował mnie Kross A6 Disc, ale z tego co widzę 20" największa.Czy to aby nie za mało? Ostatnie pytanie - hamulce, warto dokładać do dysków czy zaufać starym dobrym V-kom? Kilka moich typów: SPIDER http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_product&product_id=21223&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=243&subcat_id=245 QUARTZ http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_product&product_id=21220&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=243&subcat_id=245 DEXTER http://www.author.pl/www/rowery/?id=432 TRACTION http://www.author.pl/www/rowery/?id=429
twix09 Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 A może Unibike Expert? Ma powietrzną Torę, Avidy Elixiry i slx. Co do hamulców to jednak hydrauliki, Vki w błocie-szkoda gadac. W tym unibike masz naprawdę porządne hamulce
Bax21 Napisano 16 Lutego 2010 Autor Napisano 16 Lutego 2010 niestety, nie mieści się w przedziale cenowym. Po drugie nie ufam tej firmie. Słyszałem różne opinie, stronka internetowa też robi niezbyt dobre wrażenie;nie mają nawet zdjęć modeli 2010...
Moloch89 Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 do MTB dobiera sie mniejszą rame niż w crossach, 20 będzie dobra
rezun Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 jak dla mnie to bierz Tractiona bo ma najlepszy osprzet
Fludi Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 20 calowa rama spokojnie Ci starczy. Jak masz już coś brać to w grę wchodzi albo Traction albo Quartz, chociaż cenowo, sprzętowo i wagowo o wiele lepiej wypada A6 2009 disc, chociaż i w wersji z V-kami się zupełnie sprawdzi.
Bax21 Napisano 17 Lutego 2010 Autor Napisano 17 Lutego 2010 dzięki za wszystkie wasze podpowiedzi, jeśli macie jeszcze jakieś to śmiało jeśli rzeczywiście 20" jest wystarczające to ten A6 wydaje się najlepszym wyborem. Martwi mnie tylko jedno: biały amortyzator. Mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądał po kilku miesiącach użytkowania. P.S macie jakieś namiary na tani zakup A6? Póki co najtaniej znalazłem za 2260zł - ale model 2009.
Fludi Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 U mnie wygląda całkiem przyzwoicie... Gdyby nie zdarte nalepki, przez dzieciaka co mi go przewrócił byłby jak nowy
Bax21 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Napisano 20 Lutego 2010 dzisiaj wybrałem i zamówiłem AUTHOR TRACTION Disc 09 http://www.author.pl/www/wyprzedaz.php?m=0&s=5&id=327 Osprzęt niezgorszy, a na żywa wygląda po prostu bosko.
Fludi Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Ale po Traction widać, że aluminiowy. A po A6 nie, bo wszystkie spawy są wypolerowane i się mnóstwo ludzi przejeżdża na tym sądząc, że carbon
Bax21 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Napisano 20 Lutego 2010 Wiesz? Też tak myślałem, ale jak go dzisiaj zobaczyłem, to była po prostu miłość od pierwszego wejrzenia Poza tym na czarnym prawie nie widać
fotobiker Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 może i nawet ładny, ale amortyzator ma strasznie cienki ;/
RAFI1784 Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Nom amor strasznie się rzuca w oczy, nawet dla tych którzy patrzą pod kontem urody roweru, coś powinno im nie pasować...
Bax21 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Napisano 20 Lutego 2010 czego można się spodziewać po polskim forum? Oczywiście masy malkontentów,którzy nie potrafią docenić czyjegoś wyboru, jedyne co potrafią to krytykować. Niestety. Ciężko znaleźć idealny sprzęt w tej cenie. Amortyzator zawsze mogę wymienić w przyszłym roku jeśli będzie dla nie nieodpowiedni. Poza tym troche więcej luzu życzę szanowny forumowiczom.
RAFI1784 Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 bax a pomyślałeś może ze ktoś ci tylko wskazuję droge rozwoju... nie krytykuje, aczkolwiek teks typu: "amortyzator mogę zmienc", to teks na zasadzie"ramę się zmieni"
Fludi Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Zmienić, możesz wszystko. I będziesz zmieniał, kwestią jest tylko wybór bazy
Bax21 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Napisano 20 Lutego 2010 Oczywiście, dzięki Fludi. Kolego Rafi: a pomyślałeś chociaż przez sekunde,żeby wypowiedzieć się w temacie gdy pytałem o zdanie? Nie? No właśnie, nie powinieneś w ogóle zabierać głosu w tej dyskusji.Temat wisi od 16 lutego.
RAFI1784 Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Oczywiście, dzięki Fludi. Kolego Rafi: a pomyślałeś chociaż przez sekunde,żeby wypowiedzieć się w temacie gdy pytałem o zdanie? Nie? No właśnie, nie powinieneś w ogóle zabierać głosu w tej dyskusji.Temat wisi od 16 lutego. Mój drogi, po pierwsze nie przesiaduję codziennie na forum, mam prace, mam czas to zaglądam... wypowiedziałem się na takim a nie innym etapie istnienia tematu. Co do zabraniania pisania postów to się chyba lekko zapędziłeś... Kupiłeś taki a nie inny rower więc proszę nie miej do tego pretensji do innych... oczywiście do każdego bike można się przyczepić, ale zauważ ze nikt na ciebie wjazdów nie robił, a tylko zasugerował co nie pasuje do tego roweru, przynajmniej ja miałem taki zamysł... Proszę więc przemyśl co piszesz...
rastatajm Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 A6 Disc w mudserwis.com i t-bike.pl jest za 2169pln...tańszy i amor lepszy.
Bax21 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Napisano 20 Lutego 2010 Nie pisałem, że zabraniam odzywać się komukolwiek,ale skoro się spóźniłeś to powinieneś sobie dać spokój z krytykowaniem - to i tak nic już nie da. Ja tego nie potrzebuje. Po drugie w którym miejscu napisałem: Proszę o rady co wymienić w moim nowo zakupionym rowerze, bo jest kiepskie. Wiem że zawsze może być lepiej, ale ja się po prostu cieszę, że udało mi się kupić sprzęt na który kiedyś mogłem sobie tylko popatrzeć na wystawie. Sam masz niezły rower, gdy go kupiłeś miałeś niezłą frajdę prawda? Nie psuj więc jej innym.
Rulez Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Nie pisałem, że zabraniam odzywać się komukolwiek,ale skoro się spóźniłeś to powinieneś sobie dać spokój z krytykowaniem - to i tak nic już nie da. Da innym czytającym, temat jest nie tylko dla ciebie, będą wiedzieli jakiego błędu nie popełnic .
Bax21 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Napisano 20 Lutego 2010 rozumiem, z tym że krytyka powinna być zrównoważona. To forum nie jest zarezerwowane tylko dla "Pro". Pisałem na początku, że rower ma służyć do celów rekreacyjnych, maratończykiem nie jestem.
Rulez Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Niby tak, ale obiektywnie patrząc dobry amortyzator przydaje się każdemu , nawet turyście. Ponadto wygląd to sprawa gustu, więc można wyrazić swoje zdanie, jeśli komuś się nie podoba to jego sprawa, tobie się podoba więc ok.
afly Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Panowie zakończmy tą dyskusję - bo przyszłe osoby już wyłapią co lepsze, każdy kupuje to co uważa za stosowne. Można tylko uściślić że Kross Level A6 Disc byłby lepszym wyborem niż ten AUTHOR TRACTION. Jeżeli użytkownik forum będzie zadowolony to tylko mu życzyć przyjemności z jazdy A6 był by lepszy bez porównania ale wybór już został dokonany.
Rulez Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Był by lepszy, ale mniej podobał by się kupującemu, a to też jest ważne .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.