Skocz do zawartości

[rower] MTB do 2500zł

Bax21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej

szukam sprzętu głównie na teren, bez jakiś przesadnych szaleństw.Jazda rekreacyjna, ale z zacięciem sportowym ;)

Wzrost 187 Waga: ok.85. Przedtem jeździłem na crossie 22" stąd też pytanie jaka rama byłaby dla nie najlepsza. Zainteresował mnie

Kross A6 Disc, ale z tego co widzę 20" największa.Czy to aby nie za mało?

Ostatnie pytanie - hamulce, warto dokładać do dysków czy zaufać starym dobrym V-kom?

Kilka moich typów:

SPIDER

http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_product&product_id=21223&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=243&subcat_id=245

QUARTZ

http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_product&product_id=21220&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=243&subcat_id=245

DEXTER

http://www.author.pl/www/rowery/?id=432

TRACTION

http://www.author.pl/www/rowery/?id=429

Napisano

A może Unibike Expert? Ma powietrzną Torę, Avidy Elixiry i slx. Co do hamulców to jednak hydrauliki, Vki w błocie-szkoda gadac. W tym unibike masz naprawdę porządne hamulce ;)

Napisano

niestety, nie mieści się w przedziale cenowym. Po drugie nie ufam tej firmie. Słyszałem różne opinie, stronka internetowa też robi niezbyt dobre wrażenie;nie mają nawet zdjęć modeli 2010...

Napisano

20 calowa rama spokojnie Ci starczy. Jak masz już coś brać to w grę wchodzi albo Traction albo Quartz, chociaż cenowo, sprzętowo i wagowo o wiele lepiej wypada A6 2009 disc, chociaż i w wersji z V-kami się zupełnie sprawdzi.

Napisano

dzięki za wszystkie wasze podpowiedzi, jeśli macie jeszcze jakieś to śmiało ;)

jeśli rzeczywiście 20" jest wystarczające to ten A6 wydaje się najlepszym wyborem. Martwi mnie tylko jedno:

biały amortyzator. Mogę sobie wyobrazić jak będzie wyglądał po kilku miesiącach użytkowania.

P.S macie jakieś namiary na tani zakup A6? Póki co najtaniej znalazłem za 2260zł - ale model 2009.

Napisano

Wiesz? Też tak myślałem, ale jak go dzisiaj zobaczyłem, to była po prostu miłość od pierwszego wejrzenia ;)

Poza tym na czarnym prawie nie widać :P

Napisano

czego można się spodziewać po polskim forum? Oczywiście masy malkontentów,którzy nie potrafią docenić czyjegoś wyboru, jedyne co potrafią to krytykować.

Niestety. :icon_wink: Ciężko znaleźć idealny sprzęt w tej cenie. Amortyzator zawsze mogę wymienić w przyszłym roku jeśli będzie dla nie nieodpowiedni. Poza tym troche więcej luzu życzę szanowny forumowiczom.

Napisano

bax a pomyślałeś może ze ktoś ci tylko wskazuję droge rozwoju... nie krytykuje, aczkolwiek teks typu: "amortyzator mogę zmienc", to teks na zasadzie"ramę się zmieni"

Napisano

Oczywiście, dzięki Fludi.

Kolego Rafi: a pomyślałeś chociaż przez sekunde,żeby wypowiedzieć się w temacie gdy pytałem o zdanie? Nie? No właśnie, nie powinieneś w ogóle zabierać głosu w tej dyskusji.Temat wisi od 16 lutego.

Napisano

Oczywiście, dzięki Fludi.

Kolego Rafi: a pomyślałeś chociaż przez sekunde,żeby wypowiedzieć się w temacie gdy pytałem o zdanie? Nie? No właśnie, nie powinieneś w ogóle zabierać głosu w tej dyskusji.Temat wisi od 16 lutego.

Mój drogi, po pierwsze nie przesiaduję codziennie na forum, mam prace, mam czas to zaglądam... wypowiedziałem się na takim a nie innym etapie istnienia tematu.

Co do zabraniania pisania postów to się chyba lekko zapędziłeś...

Kupiłeś taki a nie inny rower więc proszę nie miej do tego pretensji do innych... oczywiście do każdego bike można się przyczepić, ale zauważ ze nikt na ciebie wjazdów nie robił, a tylko zasugerował co nie pasuje do tego roweru, przynajmniej ja miałem taki zamysł...

Proszę więc przemyśl co piszesz...

Napisano

Nie pisałem, że zabraniam odzywać się komukolwiek,ale skoro się spóźniłeś to powinieneś sobie dać spokój z krytykowaniem - to i tak nic już nie da.

Ja tego nie potrzebuje. Po drugie w którym miejscu napisałem: Proszę o rady co wymienić w moim nowo zakupionym rowerze, bo jest kiepskie.

Wiem że zawsze może być lepiej, ale ja się po prostu cieszę, że udało mi się kupić sprzęt na który kiedyś mogłem sobie tylko popatrzeć na wystawie.

Sam masz niezły rower, gdy go kupiłeś miałeś niezłą frajdę prawda? Nie psuj więc jej innym.

Napisano
Nie pisałem, że zabraniam odzywać się komukolwiek,ale skoro się spóźniłeś to powinieneś sobie dać spokój z krytykowaniem - to i tak nic już nie da.

Da innym czytającym, temat jest nie tylko dla ciebie, będą wiedzieli jakiego błędu nie popełnic .

Napisano

rozumiem, z tym że krytyka powinna być zrównoważona. To forum nie jest zarezerwowane tylko dla "Pro".

Pisałem na początku, że rower ma służyć do celów rekreacyjnych, maratończykiem nie jestem. :P

Napisano

Niby tak, ale obiektywnie patrząc dobry amortyzator przydaje się każdemu , nawet turyście.

Ponadto wygląd to sprawa gustu, więc można wyrazić swoje zdanie, jeśli komuś się nie podoba to jego sprawa, tobie się podoba więc ok.

Napisano

Panowie zakończmy tą dyskusję - bo przyszłe osoby już wyłapią co lepsze, każdy kupuje to co uważa za stosowne. Można tylko uściślić że Kross Level A6 Disc byłby lepszym wyborem niż ten AUTHOR TRACTION. Jeżeli użytkownik forum będzie zadowolony to tylko mu życzyć przyjemności z jazdy :P A6 był by lepszy bez porównania ale wybór już został dokonany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...