KONAbiker Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Cześć! Tak jak w tytule, zastanawiam się nad ramką dla młodszej siostry, ponieważ zapewne zdecyduję się składać jej rower. Doszedłem do wniosku, że dla dziewczyny, która ma parenaście lat i póki co się nie ściga, a traktuje jazdę zupełnie rekreacyjnie - wycieczki z ojcem, z koleżankami itd... bardziej trzeba stawiać na wagę, niż na sztywność, bo walorów 'technicznych' i tak nie zauważy, a przynajmniej nie będzie musiała w razie czego podnosić 15kg roweru. Rama nie musi być też specjalnie wytrzymała, bo nie będzie zbyt mocno eksploatowana. Obecnie w cenie ok 400zł mam 2 typy - biria light mtb (kolega ma jako rower treningowy i chyba specjalnie nie narzeka, więc odnośnie tej ramy mogę pozyskać opinię 'z pierwszej ręki') oraz no saint urian, który jest dla mnie zagadką. Która rama będzie się lepiej nadawała dla dziewczyny od względem geometrii? Chyba biria będzie trochę krótsza? I czy faktycznie obie ramy ważą w okolicach 1740g (biria 19') i 1760 (no saint 18')? Oczywiście jestem też otwarty na inne ciekawe propozycje, chociaż w tej cenie nic innego póki co mi w oko nie wpadło. Fajnie by było, jakby ramka miała jakieś ciekawe malowanie - w końcu to dla dziewczyny ;-)
mtbshadow Napisano 12 Marca 2010 Napisano 12 Marca 2010 Accent El Nino - dużo wersji kolorystycznych i cena do 450 zł na Allegro. To troszkę więcej niż założyłeś ale rozważyć warto.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.