lolek15 Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Witam Planuje w najbliższym czasie kupić amortyzator(raczej używany). Zastanawiam się nad Marockiem mx: Mój odnośnik Mój odnośnik I tu moje pytanie czy warto brać któryś z ww amorów? Może poczekać z kupnem do lata? Czy nowe modele są faktycznie gorsze od starszych pod względem pracy i wytrzymałości? Moja jazda to typowe xc, waga ok. 80kg. Dodam że na wadze tak bardzo mi nie zależy. Bardzo proszę o poradę
lolek15 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Napisano 18 Lutego 2010 A czy ma ktoś porównanie nowego modelu do starszych?
mitUSER Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 lolek15 Jesteś pewien że chcesz się pchać w używkę? Nie lepiej w tej cenie wziąć Epicona? Banalny serwis, niezła praca, powietrzny czyli ustawisz go idealnie pod swoją wagę
Mod Team michuuu Napisano 20 Lutego 2010 Mod Team Napisano 20 Lutego 2010 Za 5 stówek można by się pokusić o coś z rebopodobnych (jeżeli używkę) ,ja jednak jestem zwolennikiem nowych, mitUSER -epicon pewnie to będzie najlepszy wybór. Ja też jeżdżę na tej rodzinie tylko na uboższym raidonie i sobie chwalę. Dla zwykłych zjadaczy komarów i błota to i tak jest kosmos, no chyba że kasy zbywa to można i 1,5 tysiaka.
lolek15 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Napisano 20 Lutego 2010 Generalnie to zależy mi na pracy amorka, więc jak mówicie że epicon będzie lepszym wyborem to się zastanowię. Różnica i tak będzie znacząca bo przesiadam się z suntoura XCT
c1ach Napisano 20 Lutego 2010 Napisano 20 Lutego 2010 Wadą Mx pro jest stosunkowo mała czułość na "liście" (tak sobie, ale bez tragedii). Porównywalna cenowo Tora też nie pracuje lepiej, więc nie ma się czym przejmować - w końcu to jeszcze nie najwyższa półka cenowa. Po 6 kkm użytkowania Mx pro (rocznik 2007) jestem zadowolony i zamieniłbym go dopiero na coś z wyższej półki (np. Reba). Cena tego starszego Mx'a z Twoich linków jest zawyżona, moim zdaniem się nie opłaca (za 500 zł można już kupić rocznik 2007 z ETA). Wersje ETA miały chyba alumniową sterówkę, dlatego warto poszukać takowej A tutaj całkiem niezła cenka, ale roczniki 2008 były już produkowane na Tajwanie (w Mx'ach nie było raczej problemów związanych z tą przeprowadzką). Sam bym chętnie kupił w przyszłości do nowego roweru jakiegoś Epicona 120-140 mm, ale poczekam z rok aż posiadacze roczników 09 zrobią serwis i zobaczą co będzie tam siedzieć po takim okresie
TowarzyszT Napisano 22 Lutego 2010 Napisano 22 Lutego 2010 A może by tak Rock Shox Tora 318?? Fakt jest ciężka, ale pisałeś że nie zależy Ci na wadze, zresztą od XTC i tak lżejsza, nie banalna praca, powietrzna, regulowany skok (niestety tylko w serwisie), dostępne z manetką blokady, no i nie za drogie, a jakby nie było z bardzo dobrej stajni Rock Shox'a...
lolek15 Napisano 23 Lutego 2010 Autor Napisano 23 Lutego 2010 Mam jeszcze pytanko co do MX'a. W niektórych aukcjach w nazwie występuje "PRO", czym to się różni od "normalnych" wersji, np tej, którą podał c1ach?
creative1989 Napisano 23 Lutego 2010 Napisano 23 Lutego 2010 PRO, że jest bardziej pro, pewnie ma dodatkowo TAS, więcej na: http://www.marzocchi.com/Template/detailHomePage.asp?LN=UK&idC=1585&IDFolder=122
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.