Skocz do zawartości

[licznik] jak zdjąć magnes z koła?

Dale

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem nowe przednie koło i chcę przełożyć magnes ale nie mam pojęcia jak to zdjąć z koła a nie chcę uszkodzić mocowania. Licznik Speedmaster 3000. Magnes jak w złączniku.

post-113071-1266326829,2_thumb.jpg

Napisano

po 1 wyczyść, następnie metalową blaszkę zsuń z części gumowej, możliwe, że będziesz musiał użyć większej siły...

zsuwasz w płaszczyźnie pionowej...

Napisano

Kupiłem nowe przednie koło i chcę przełożyć magnes ale nie mam pojęcia jak to zdjąć z koła a nie chcę uszkodzić mocowania. Licznik Speedmaster 3000. Magnes jak w złączniku.

Zobacz na moj załącznik - Plastikową część podeprzyj np. kombinerkami (czerwone pole) i teraz od tyłu szprychy, wkretakiem(cienka strona) nacisnij blaszke w dół (żółte pole, oznacza wkretak ;) )

Powinno dać się zsunąć, ale po Twojej focie wyglada na sfatygowane, wiec nie zaszkodzi psiknąć WD40 na to.

post-118348-1266360143,39_thumb.jpg

Napisano

Ja trochę odchyliłem tą blaszkę. Później jak będziesz zakładał to poprostu możesz ją ścisnąć kombinerkami.

Ps moim zdaniem to nie jest brudne tylko ta guma jest 'rozpłaszczona' trochę :P też tak miałem jak przesuwałem magnes młotkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...