Dale Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Kupiłem nowe przednie koło i chcę przełożyć magnes ale nie mam pojęcia jak to zdjąć z koła a nie chcę uszkodzić mocowania. Licznik Speedmaster 3000. Magnes jak w złączniku.
zgud Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 po 1 wyczyść, następnie metalową blaszkę zsuń z części gumowej, możliwe, że będziesz musiał użyć większej siły... zsuwasz w płaszczyźnie pionowej...
spons92 Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Użyj 2 kombinerek. Mniej się będziesz wysilać.
m4ck Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 możesz użyć również śrubokrętu, tylko trzeba uważać aby nie porysować szprych
SilverXC Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Kupiłem nowe przednie koło i chcę przełożyć magnes ale nie mam pojęcia jak to zdjąć z koła a nie chcę uszkodzić mocowania. Licznik Speedmaster 3000. Magnes jak w złączniku. Zobacz na moj załącznik - Plastikową część podeprzyj np. kombinerkami (czerwone pole) i teraz od tyłu szprychy, wkretakiem(cienka strona) nacisnij blaszke w dół (żółte pole, oznacza wkretak ) Powinno dać się zsunąć, ale po Twojej focie wyglada na sfatygowane, wiec nie zaszkodzi psiknąć WD40 na to.
Eper Napisano 17 Lutego 2010 Napisano 17 Lutego 2010 Ja trochę odchyliłem tą blaszkę. Później jak będziesz zakładał to poprostu możesz ją ścisnąć kombinerkami. Ps moim zdaniem to nie jest brudne tylko ta guma jest 'rozpłaszczona' trochę też tak miałem jak przesuwałem magnes młotkiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.