wojtekkrakow Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Co do farby, to ramiona są fatalnie pomalowane, mam już pozdzieraną farbę jakby z kilka lat miała, a nie miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 My mówimy o blatach lasco, Pr5Rider ja normalnie jeżdżę na stalowych blatach truvativa-na wyścigi mam inny napęd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adis001 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Jak już piszemy o farbie to czy biała korba będzie mniej się zdzierała chodzi o farbę niż czarna?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Jak już piszemy o farbie to czy biała korba będzie mniej się zdzierała chodzi o farbę niż czarna?? Nie sądzę korba zdziera się w dużej mierze od uderzeń kamyków lub łańcucha kiedy spada poza korbę. Zarówno biała jak i czarna mają lakierowaną powierzchnię więc będą się odzierały w takim samym stopniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adis001 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 wydawało mi się że biała jakoś inaczej to znosi bo wiele rowerków oglądałem i czarne korby zawsze jakieś takie pozdzierane a białe mało co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 wydawało mi się że biała jakoś inaczej to znosi możliwe ponieważ na białej powierzchni rysy nie rzucają się aż tak bardzo w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Mi kolega podsunął ciekawy pomysł. Odkręcić ramiona, dać do piaskowania i położyć twardą anodę, w dowolnym kolorze Kilkadziesiąt zł myślę całość by kosztowała, ja się chyba szarpnę na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Masz może jakieś namiary firmy zajmującej się takimi rzeczami, te kilka złotych to tak +\- ile ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 W każdym mieście znajdzie jakieś firmy co takie rzeczy robią. Anodowanie myślę 30-40zł, bo już kiedyś wydzwaniałem z takimi pytaniami. Piaskowanie powinno być tańsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 I kompletny brak gwarancji powodzenia takiego zabiegu, wynikający z braku informacji o stopie aluminium z jakiego jest wykonana korba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Oprócz piaskowania są inne metody usuwania farby z aluminium, farby dodam, która tak łatwo schodzi, że nie będzie z tym żadnego problemu. A korba to nie rama, nie musisz się martwić o małą grubość ramion. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Nie miałem na myśli piaskowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Chodzi Ci o dobór roztworu do konkretnego stopu? No tutaj racja, nie pomyślałem o tym. Ale nie wiem na ile to faktycznie problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Na tyle, że może wyjść inny odcień, plamy, wżery itp. Generalnie nie sądzę, żeby ktoś mógł obiecać jakieś konkretne efekty bez empirycznego sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 17 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Poświęcę się dla ogółu, a raczej po prostu zaryzykuję, bo ramiona wyglądają po prostu biednie już w tej chwili. Rozmawiałem z gościem co jest w temacie, i będziemy eksperymentować po zimie. Jak coś wyjdzie sensownego dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aalord Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 To jaki stop jest to powinieneś mieć napisane. W nowszych Shimano masz Alu serii 7xxx. Jak troszkę poszperasz to się dowiesz jaki to stop i jakie pierwiastki wchodzą w jego skład Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 21 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 ...a tak wyglądają koronki SLXa po 9,5 tysiącach, pierwszej koronki nie używałem, zastosowanie: szosa. Ramiona SLXa po tym przebiegu nie mają śladu przetarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.