truskawek15 Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Witam,od kilku tygodni mam zamiar kupic korbe Shimano Deore 2010.Chciałbym spytac czy opłaca sie kupowac ta korbe bo po raz pierwszy kupuje korbe z zintegrowana osia.Kupuje ja ponieważ wg.mnie korba z zintegrowana osia powinna byc wytrzymalsza od zwykłej korby na kwadrat.Ewentualnie jesli nie ta korba to jaka? poszukiwałbym czegos z suportem odrazu pozdrawiam ps.link do korby http://allegro.pl/item909486947_korba_shimano_deore_fc_m590_175mm_czarna_2010.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Oczywiście, że opłaca się kupić tą Deore. Chyba jest to jedna z najbardziej opłacalnych inwestycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Jak najbardziej bierz. Pamiętam jak jeszcze niedawno Deore 2010 było za 285 zł. Masz okazję kupić ją w takiej cenie to nawet się nie zastanawiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalj Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 A czym ona się różni od poprzedniczek? Tylko wyglądem? Jest ciut cięższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Czy cięższa to nie wiem, ale zapewne niewielka jest ta różnica. Różnią się na pewno wyglądem i może nowa ma poprawioną sztywność o 0,0001%. Mogą się jeszcze różnić rodzajem materiału z jakiego wykonane są tarcze korby. W 2010 mogą być jakieś utwardzone. P.S. O tyle się różnią: http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=30&mar=14&art=1913 http://www.rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=30&mar=14&art=2477 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 204zl za taką korbę, ja bym się nie zastanawiał tylko kupował! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawek15 Napisano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Dzięki własnie zamawiam ja na allegro pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 A jak ma sie deorka do slxa? Opłaca sie dopłacać do slxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 16 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Na pewno różnica jest w wadze i to niemała. W sztywności różnicy nie odczujesz. SLX ma dwa blaty aluminiowe. Jeśli masz kasę i zależy ci na wadze to SLX, jak nie to Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 20 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 A może LX582 w wersji mtb, moja równe 900g. Dwie tarcze alu. Jaka różnica w stosunku do deore 2010? Nie znam aktualnej ceny LX ale ma dobre opinie. Starszy model więc tańszy od SLX (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawek15 Napisano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Ja tam blat juz posiadam z XTR,a te z deore 2010 wystawie na sprzedaż bo mi będą zbędne wiec mnie na blatach zbytnio nie zalezy.. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Na pewno różnica jest w wadze i to niemała. W sztywności różnicy nie odczujesz. SLX ma dwa blaty aluminiowe. Jeśli masz kasę i zależy ci na wadze to SLX, jak nie to Deore. nie ma dwóch aluminiowych 22 stalowa 32 stalowo kompozytowa 44 aluminium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexagon5800 Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Jak masz kase bierz slx sam się na wiosnę zastanawiałem i teraz jestem zadowolony nie jestem znawcom ale wszyscy kumple podziwiają ją przede wszystkim za wygląd i wage Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekkrakow Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 SLX za wagę? To nie wiele im trzeba do podziwu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 SLX jest dość ciężki, w podobnej cenie można mieć lekko używanego XTR'a z zębatkami lasco lżejszego o jakieś 150 gram. Według mnie deore ma dużo lepszy stosunek cena/jakość niż slx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 lasco=masełko to teraz kup xtr z takimi blatami SlX było od dawna mówione sztywność/cena/jakość używaną możesz w granicach 280 znaleźć. Wymieniasz kominy i śrubki i masz mniej niż xt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Jedynym minusem deorki jest to ze nie ma pustych ramion przez co wazy kapke wiecej. Natomiast różnica cenowa midzy XT a SLX przy róznicy jakościowo-wagowej jest bynajmniej smieszna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Drugim minusem jest słabsza środkoea tarcza, stalowo-kompozytowa wytrzymuje sporo dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Pr5Rider, a jeździłeś na nich ? Ja je mam w 2 rowerze, są sztywne, wytrzymały kilka uderzeń większych kamieni a na zębach nic, po 300 km ledwo co się na nich farba starła i mówię poważnie (blaty stalowe od korby alivio wyglądały gorzej), a lekko nie są traktowane... Stosunek cena/jakosć jest super, następnym razem znowu je kupie bo 119 zł za komplet to nie jest dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Powiem szczerze, nie jeździłem ale mam kolege z którym jeżdże i trochę na nie marudzi. Moja wcześniejsza wypowiedź dotycząca blatów Lasco była opierana na opiniach wielkiego grona riderów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Ja tam jestem zadowolony i uważam że są całkiem fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 No właśnie zobaczyłem, że cenowy wychodzą bardzo ciekawie szczególnie za cały komplet. A powiedz mi jak 44t wytrzymuje ? ile km już zrobiłes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 jest to 2 rower (nie standardowy, "zimówka"), normalnie zajeżdżam stalowe blaty truvativa na tych lasco zrobiłem 300 km ide do garażu za jakieś 15 minut wrzucę link z fotką blatu i średniej zębatki http://picasaweb.google.com/101078431071617858517/BlatyLascoPo300Km?authkey=Gv1sRgCJj876uOjsfC3AE# tu link, niestety jakość bardzo słaba ale jak widać są jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Pogadamy jak zrobisz 3-5 razy tyle Myślę, że 2 maratony i rekinek gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Ale ja się dziwię, że po 300 km ledwo co się farba starła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.