Campino Napisano 15 Lutego 2010 Napisano 15 Lutego 2010 Witam forumowiczow Zamierzam dokonac zakupu nowego amorka na wiosne. Mam do wydania 350zl. Amorek bedzie glownie uzywany w lesie. Moja waga to 85kg. Zastanawiam sie pomiedzy RS Dart3, a Suntourem-nie mam sprecyzowanego modelu. Widzialem tez na allegro amorki marki MOZO, czy SPINNER. Warte sa zakupu?, czu to jest ze tak powiem psiocha?. Czekam na wasze opinie i pomoc w wyborze odpowiedniego sprzetu. Moze macie jakies inne propozycje? Z gory dzieki. Pozdrawiam
spons92 Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Jak z wybierać pomiędzy Dartem a Suntourem za 300zł, to moim zdaniem Dart. Sam mam Suntoura XCR z 2008 i tylko czekam aż będę go mógł wymienić na coś innego. Po pierwszej jeździe w większym błocie po prostu się zatarł. Teraz jak go wyczyszczę jest OK, dopóki nie złapie mnie deszcz. Dart jest podobno dość twardy, ale przy Twojej wadze nie powinno być z nim problemu.
Mod Team bogus Napisano 16 Lutego 2010 Mod Team Napisano 16 Lutego 2010 Suntour Raidon (tylko wersja powietrzna), trochę wyszedłbyś poza budżet, ale amortyzator naprawdę warty zakupu. http://allegro.pl/item921808949_amortyzator_sr_suntour_raidon_lo_air.html Polecam. Dart na pewno nie będzie złym wyborem, lecz przy twojej wadze może złapać szybko luzy. Poza tym praca Darta wielu osobom nie odpowiada.
Mod Team michuuu Napisano 16 Lutego 2010 Mod Team Napisano 16 Lutego 2010 Podczepię się: bogus92 dlaczego tylko powietrze? Przymierzam się do Suntour Raidona ale ze sprężynami. Jeszcze czas na zmianę decyzji, do noszenia 90kg mięcha w lesie i na lajtowych maratonach. Budżet raczej zbliżony więc pozostaje prosić o umotywowanie wyboru.
Mod Team bogus Napisano 16 Lutego 2010 Mod Team Napisano 16 Lutego 2010 Powietrze dostosujesz pod siebie jak tylko będziesz chciał. Raidona ze sprężynami miałem okazję krótko testować w rowerowym. Po tym stwierdzam, że ten amortyzator prawie nie działa! Może był to jakiś wadliwy egzemplarz, lecz wątpię.
Mod Team michuuu Napisano 16 Lutego 2010 Mod Team Napisano 16 Lutego 2010 Może ktoś jeszcze miał możliwość testu sprężynowca, marudzę bo chcę coś wyżej niż XCR a na powietrze mały budżet( dobre powietrze ). Brałem języka w zaprzyjaźnionym serwisie i polecali właśnie tego raidona dla wagi 90-95kg. Nie wiem czym to było spowodowane bo na półkach było wiele innych amorków ,no chyba że chcieli się pozbyć badziewiaka. No i jeszcze LO czy LOD?
ilicz Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 http://allegro.pl/item924238072_nowy_amortyzator_suntour_raidon_dobra_cena.html tu trochę tańszy chyba te same jeśli ... ...to po co przepłacać http://www.forumrowerowe.org/topic/63727-czesci-sr-raidon-i-suport-xt/ może używany?
Mephistofeles Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Nie polecam Darta, nie jest wart swojej ceny.
kello Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 Moze poszukaj uzywanej tory albo recona ? W cenie do 350 dostaniesz spokojnie Tore a jak ci sie uda to i recona solo air
Campino Napisano 16 Lutego 2010 Autor Napisano 16 Lutego 2010 na pewno rynek amortyzatorow bede obserwowal uwaznie
stefan2810 Napisano 16 Lutego 2010 Napisano 16 Lutego 2010 W listopadzie miałem taki sam problem tylko że do wydania miałem ok.400- 450zł. Za 380zł kupiłem Tore 318 Solo Air (po 1 sezonie). Więc jak dobrze popatrzysz, poczekasz, to myślę że na allegro można trafić na jakąś okazje kupienia czegoś używanego ale za to lepszego niż np: Dart.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.