Skocz do zawartości

[amortyzator] Amorek do 350zl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczow

Zamierzam dokonac zakupu nowego amorka na wiosne. Mam do wydania 350zl. Amorek bedzie glownie uzywany w lesie.

Moja waga to 85kg.

Zastanawiam sie pomiedzy RS Dart3, a Suntourem-nie mam sprecyzowanego modelu.

Widzialem tez na allegro amorki marki MOZO, czy SPINNER. Warte sa zakupu?, czu to jest ze tak powiem psiocha?.

Czekam na wasze opinie i pomoc w wyborze odpowiedniego sprzetu.

Moze macie jakies inne propozycje?

Z gory dzieki.

Pozdrawiam

Napisano

Jak z wybierać pomiędzy Dartem a Suntourem za 300zł, to moim zdaniem Dart. Sam mam Suntoura XCR z 2008 i tylko czekam aż będę go mógł wymienić na coś innego. Po pierwszej jeździe w większym błocie po prostu się zatarł. Teraz jak go wyczyszczę jest OK, dopóki nie złapie mnie deszcz. Dart jest podobno dość twardy, ale przy Twojej wadze nie powinno być z nim problemu.

• Mod Team
Napisano

Podczepię się:

bogus92 dlaczego tylko powietrze? Przymierzam się do Suntour Raidona ale ze sprężynami. Jeszcze czas na zmianę decyzji, do noszenia 90kg mięcha w lesie i na lajtowych maratonach. Budżet raczej zbliżony więc pozostaje prosić o umotywowanie wyboru.

• Mod Team
Napisano

Powietrze dostosujesz pod siebie jak tylko będziesz chciał.

Raidona ze sprężynami miałem okazję krótko testować w rowerowym.

Po tym stwierdzam, że ten amortyzator prawie nie działa!

Może był to jakiś wadliwy egzemplarz, lecz wątpię.

• Mod Team
Napisano

Może ktoś jeszcze miał możliwość testu sprężynowca, marudzę bo chcę coś wyżej niż XCR a na powietrze mały budżet( dobre powietrze ). Brałem języka w zaprzyjaźnionym serwisie i polecali właśnie tego raidona dla wagi 90-95kg. Nie wiem czym to było spowodowane bo na półkach było wiele innych amorków ,no chyba że chcieli się pozbyć badziewiaka. No i jeszcze LO czy LOD?

Napisano

W listopadzie miałem taki sam problem tylko że do wydania miałem ok.400- 450zł. Za 380zł kupiłem Tore 318 Solo Air (po 1 sezonie). Więc jak dobrze popatrzysz, poczekasz, to myślę że na allegro można trafić na jakąś okazje kupienia czegoś używanego ale za to lepszego niż np: Dart.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...