Skocz do zawartości

[amortyzator] Fox z USA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanko na temat amortyzatora FOX . Czy ktoś ma doświadczenia związane z kupnem takiego amortyzatora w stanach czy W.Brytanii z przesyłką do Polski. Jakie są koszta? (przesyłka, cło czy inne)

Z góry dziękuję. Pozdrower

Pamiętaj o poprawnym nazewnictwie tematu. Poprawiłem, następnym razem będzie ostrzeżenie.

Po drugie nie wiem czy to przewidziałeś, kupując używany amor na dzień dobry masz wydatek 200 zł w przypadku Foxa.

Koszt wysyłki nigdy nie jest zatajany na aukcjach czy w sklepach także sam wiesz jaki jest.

Kolejny koszt to przesłanie pieniędzy. Najtaniej oczywiście paypalem i w przypadku powiedzmy 1,5 k zł wychodzą tam jakieś śmiesznie niskie kwoty. Natomiast przelewem to już znaczny koszt, sięgający nawet 200 zł.

No, faktycznie, koszt przewalutowania wynosi 2,5 %, a ja napisałem koszty pobierane od kupującego. Czyli 37,5 zł to koszty, które poniósłby zaDymek, tak ? Bo, szczerze mówiąc, jeszcze nigdy nic przez paypala osobiście nie zamawiałem, zawsze się składałem... Przepraszam za próbę wprowadzenia w błąd :/

Swoją drogą, "dziala" to "działka" ?

Witam, ponieważ też rozważam sprowadzenie amorka z poza Europy , zadzwoniłem do Izby Celnej i uzyskałem taką odpowiedź:

Od cła zwolnione są zakupy poniżej kwoty równoważnej 150 Euro

Od vatu zwolnione są zakupy poniżej kwoty równoważnej 22 Euro

Z tego wynika, że zapłacenia Vatu raczej trudno będzie uniknąć.

Pozdrawiam

Witam, ponieważ też rozważam sprowadzenie amorka z poza Europy , zadzwoniłem do Izby Celnej i uzyskałem taką odpowiedź:

Od cła zwolnione są zakupy poniżej kwoty równoważnej 150 Euro

Od vatu zwolnione są zakupy poniżej kwoty równoważnej 22 Euro

Z tego wynika, że zapłacenia Vatu raczej trudno będzie uniknąć.

Pozdrawiam

Czyli lipa. Myślę że mając znajomego w stanach dało by radę ominąć cło i vat. Niestety nie mam tam znajomych więc zostaje zaczaić się na okazję na Allegro .

Kolego, lipa nie jest w tym, że kwota przekroczona, tylko w tym czy się przyczepią, poproś o "gift" i that's all. Tak czy siak, na samym początku było pewne, że ta kwota bezcłowa jest przekroczona. Staraj się, żeby nie wysyłali Ci przez USPS.

Teraz paczki z Usa trzepia i vatuja kazda + cło dla tych powyzej 150 EUR

Jedynie znajomy jakis moglby podeslac z zanizona wartoscia - bylaby szansa na unikniecie haraczu

W innym razie licz sie z kosztami ( (cena podstawowa + wysylka) x cło ) x 22% VAT <_< Czasem tez jakies male oplaty celne (10zl - nie wiem za co nawet oni to biora)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...