Duce Napisano 14 Lutego 2010 Napisano 14 Lutego 2010 Mam pytanko chcę kupić gotowe Koła SHIMANO XT V-BRAKE WH-M770. Moja waga to 100kg. Czy wytrzymają i mój ciężar. Przedstawiciel nie pisze czy jest jakaś granica ciężaru. Jak ktoś posiada te koła to proszę o doradzenie i napisanie jak one się sprawują. Nie chcę składać kół tylko kupić gotowe. Pozdrawiam. Przed zalozeniem tematu prosze zapoznaj sie z regulaminem pkt 2b, sprecyzowalem nieco tytul 1415chris
TowarzyszT Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 hmmm, mam te koła tylko że pod tarcze, one mają 24 szprychy i nie wydają mi się dobrym wyborem przy Twojej wadze. Znam wielu ludzi którzy ważąc 80 zastanawiali się czy mogą jeździć na kołach z 28 szprychami. Poza tym chodzą opinie że przy cięższych bikerach bębenek w piastach XT ma tendencję do odkręcania się... nie wiem, nie mam z tym problemów, ważę 55kg, ale przy Twojej wadze to kolejny minusowy czynnik. Co do tego bębenka to jeszcze nie wiem jak to sie ma w gotowych kołach XT, bo opinie raczej tyczą się piast "zwykłych". Jeśli pomogłem, to się cieszę ;] Pozdrawiam
irontonic Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 Długo szukałem podobnej informacji i nie znalazłem. Zastanawiałem się nad zakupem, bo ważę 80 kg - kupiłem i uważam, że podjąłem ryzyko... Póki co pomyślnie przeszły testy. Warto zwrócić uwagę, że koła te montowane są seryjnie w niektórych fullach (robi to np. Lapierre) - to, moim zdaniem, dobra rekomendacja.
mati199 Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 To nie są super lekkie koła, o wątpliwych szprychach czy obręczach Te 80 kg to spokojnie mają utrzymać !
Schwefel Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 Warto zwrócić uwagę, że koła te montowane są seryjnie w niektórych fullach (robi to np. Lapierre) - to, moim zdaniem, dobra rekomendacja. W fullu koła mają lżejsze życie. Nie ma co porównywać.
irontonic Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 W fullu koła mają lżejsze życie. Nie ma co porównywać. Święta racja - amortyzacja, zwykle grubsze opony i w ogóle... z fullem bierzemy je jednak zwykle w trudniejszy teren, gdzie nie trudno o boczne uderzenia kamieni czy uślizgi (przede wszystkim to miałem na myśli). Potwierdzam, moje 80 kg to dla nich nie problem. Dziś mogę koła polecić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.