Skocz do zawartości

[rower] Cross do ok. 2000 zł

Norrec

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Zbliża się wiosna i zastanawiam się nad kupnem nowego roweru. Służyc ma on do codziennej jazdy(20km+) jak i dłuższych wypraw w głąb Polski. Wzrost 176cm 62kg. wybrałem kilka rowerów :

Bulls Cross bike2Bulls

Merida Crossway TFS 400vMerida Crossway

oraz Kellys Axis(Kellys axis)

Myślałem także o rowerze Kellys Neos bo chyba jest na dużo lepszym osprzęcie a takie pieniądze mozna jeszcze dołożyc :)

Kellys NeosKellys Neos

Napisano

dzięki :thumbsup:

jeszcze znalazłem taki:Guipago831

Ten akurat mogę sprowadzić sobie po dużo niższej cenie ;)

Btw. cały czas poluję właśnie na allegro na modele 09'

Jak widzielibyście zmianę kierownicy w takim rowerze na barana ;>

Napisano

Jak widzielibyście zmianę kierownicy w takim rowerze na barana ;>

bez sensu, musiałbyś zmienić kalmki hamulce na szosowe, a to już duże koszta, lepiej kupić juz normalną szose ewentualnie przełajówke, albo dokupić do crossa lemodnke

a co do tego Guipago831

chyba nie warto gorszy osprzęt, sztywny widelec.

Napisano

Cześć,

Jak dobrze poszukasz to Kellysa Neos z kolekcji 2009 kupisz za 1700 zł (przerzutka przód i tył na Deore). Mogę polecić Ci sklep w którym sam go kupowałem.

Jak napisał wcześniej Moloch89, Kellysy z tegorocznej kolekcji są dużo droższe (pewnie przez to, że Słowacy przeszli na Euro).

Pieniądz jaki zostanie spokojnie możesz włożyć w osprzęt - licznik, oświetlenie, kask, smar do łańcucha, klucze, łatki, dętki, itp (uzbiera się tego ze 300 zł).

Napisano

Ja poleciłbym ci Romet RX500, sam miałem taki dylemat czy Neos, czy RX500 i kupiłem Rometa na osprzęcie SRAM w rozsądnych pieniądzach. W weeken wrzuce fotki RX`a na profil, bo to co jest na necie to troszkę mało zeby się zorientowac co i jak

Napisano

A ja od 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Unibika Zethosa. Kupiłem go za 1790zł model 2009. Również miałem dylemat co wybrać , czy lansować się na zagrabanicznym ;) , czy za super kasę mieć nasz rodzimy wyrób na nieporównywalnie lepszym osprzęcie. Wybrałem lepszy osprzęt , kosztem napisu na ramie :) :)

Mój rowerek.... http://www.unibike.pl/zethos.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...