Skocz do zawartości

[ocena] zużycia kasety

Gazda

Rekomendowane odpowiedzi

I to będzie najlepsze rozwiązanie.

Sam na niej jeżdżę i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć.

Co do napędu - za wyjątkiem korby nie pokusiłbym się o kupowanie używanych części - to tak trochę jak kot w worku. Nie wiadomo co dostaniesz.

• Mod Team

Moja po 15tys.km wygląda podobnie ;) W życiu to nie przyjmie nowego łańcucha, bo o ile zębatki luzem można dokupić nowe to te najbardziej zużyte na pająku już zostaną.

Moja po 8 kkm wygląda dużo gorzej, szczególnie zębatki 5 i 6. Jeżdżę na jednym łańcuch HG-93.

kasetao.th.jpg

Jeżdżę na jednym łańcuch HG-93.

No i masz odpowiedź ;) Łańcuchy Shimano wyciągają się jak guma i już nigdy do nich nie wrócę. Choć Sramy są jeszcze gorsze.

Moja jeździła z Rohloffem. Zdjęcia gdzieś już wklejałem na forum, teraz nie chce mi się szukać.

EDIT:

Jest i zdjęcie

kasetaxt.jpg

Powiedzcie Panowie duża korzyść będzie z jazdy na 2 łańcuchy? Ile teoretycznie w średnim terenie mogę przejechać z kasetą i jednym łańcuchem, a ile więcej z dwoma? Warto dokładać? Planuję taki http://www.allegro.pl/item912891583_kaseta_lancuch_deore_box_na_9_centrumrowerowe.html zestaw + jeszcze jeden łańcuch. Opłaca się?

Nie wiele więcej wydasz kolego jak zakupisz łańcuch C9 miast tego Shimano i osobno kasetę deore, a będziesz bardziej zadowolony. Jak zrobisz około 700 km to po czasie możesz kupić drugi, 3 łańcuchów od razu nie musisz kupować. Zależy ile km robisz rocznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...