Gazda Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 http://img211.imageshack.us/img211/2181/sam0187.jpg Taka właśnie. Jak oceniacie jej zużycie? Przyjmie nowy łancuch? Osobiście wydaje mi się, że jest w dobrym stanie, chciałem jednak uzyskać odpowiedź kompetentnych ludzi Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Widać już na niej wyraźne ślady zużycia i nowy łańcuch może nie zostać przyjęty. Ile na niej nakulałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazda Napisano 12 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Nie moja Planuję kupić coś używanego, ale ciężko znaleźć coś w dobrej cenie i dobrym stanie Chyba będę musiał kupić nową cs-50, bo na więcej fundusze nie pozwalają ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 I to będzie najlepsze rozwiązanie. Sam na niej jeżdżę i nie mogę złego słowa o niej powiedzieć. Co do napędu - za wyjątkiem korby nie pokusiłbym się o kupowanie używanych części - to tak trochę jak kot w worku. Nie wiadomo co dostaniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Moja po 15tys.km wygląda podobnie W życiu to nie przyjmie nowego łańcucha, bo o ile zębatki luzem można dokupić nowe to te najbardziej zużyte na pająku już zostaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Mam w zanadrzu kasetę deore z łańcuchem deore lub XTR - przebieg kompletu deore 1800km przebieg łańcucha XTR 1300km. Mogę odsprzedać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 13 Lutego 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Moja po 15tys.km wygląda podobnie W życiu to nie przyjmie nowego łańcucha, bo o ile zębatki luzem można dokupić nowe to te najbardziej zużyte na pająku już zostaną. Moja po 8 kkm wygląda dużo gorzej, szczególnie zębatki 5 i 6. Jeżdżę na jednym łańcuch HG-93. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Po 3000 km, zdjęta, konserwacja raz w tygodniu, jeździ teraz z campą c9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Jeżdżę na jednym łańcuch HG-93. No i masz odpowiedź Łańcuchy Shimano wyciągają się jak guma i już nigdy do nich nie wrócę. Choć Sramy są jeszcze gorsze. Moja jeździła z Rohloffem. Zdjęcia gdzieś już wklejałem na forum, teraz nie chce mi się szukać. EDIT: Jest i zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazda Napisano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Powiedzcie Panowie duża korzyść będzie z jazdy na 2 łańcuchy? Ile teoretycznie w średnim terenie mogę przejechać z kasetą i jednym łańcuchem, a ile więcej z dwoma? Warto dokładać? Planuję taki http://www.allegro.pl/item912891583_kaseta_lancuch_deore_box_na_9_centrumrowerowe.html zestaw + jeszcze jeden łańcuch. Opłaca się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Ja nie widzę żadnej ale są tacy co widzą. Zawsze kupowałem jeden a drogi łańcuch a nie 3 tanie. Co innego jakbyś kupił 3 dobre łańcuchy jak np Campa C9, to wtedy by miało większy sens. Moją opinię o łańcuchach Shimano/Sram już znasz więc się nie będę produkował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gazda Napisano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Wiesz .. gdybym zarabiał i odkładał na rower to nie byłoby problemu, ale niestety skromny licealista ma mocno uszczuplony budżet, więc niestety trzeba oszczędzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Nie wiele więcej wydasz kolego jak zakupisz łańcuch C9 miast tego Shimano i osobno kasetę deore, a będziesz bardziej zadowolony. Jak zrobisz około 700 km to po czasie możesz kupić drugi, 3 łańcuchów od razu nie musisz kupować. Zależy ile km robisz rocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.