Skocz do zawartości

[Hamulce] Shimano BR-M486 na co zamienić ?

SerRoberto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Obecnie w swoim rowerku mam założone hamulce SHIMANO BR-M486 ale chciałbym je zamienić na coś lepszego ;)

Mój styl jazdy jest zróżnicowany (lasy, góry i szosa).

Czy możecie mi coś polecić ???

Maksymalna kwota jaką mogę przeznaczyć na ten zakup to 1300-1400zł.

Chciałbym nadmienić iż rower cały jest na osprzęcie SHIMANO SLX

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA POMOC

1400zł na hamulce to sporo i jest już w czym wybierać. Za taką cenę mozesz pokusić sie na poczciwe xtry chociaż w tej klasie roweru tu przesada. Proponuje kupić avidy elixiry r lub cr ew. seveny (jeśli chcesz niezawodne choć troche ciężkie heble). Jeśli preferujesz shimano to xtki(taka tańsza wersja xtr ;)). Masz do dyspozycji pokaźną sumkę za którą możesz wymienić inne części , które być może bardziej nie pasują do zestawu przypuszczam że jest to rower seryjny czyli przydałoby się zmienić rurki, które zazwyczaj nie grzeszą lekkością.

Jeśli preferujesz shimano to xtki(taka tańsza wersja xtr ;)

Co ty w ogóle pleciesz ? To zupełnie inne hamulce, o innej charakterystyce !

1,4 k na hamulce to dużo. W tej cenie jeżeli chcesz lekko to wyrwiesz już R1. Trochę taniej K24.

Ale wydaje mi się, że hamulce pokroju Elixirów R, Ultimate'ów, Seven lub K18 spokojnie by ci wystarczyły.

formula...mnie w ogole nie pasuja klamki, sa za male i wymagaja dziwnego wygiecia nadgarstka

avid elixir...czestawo sprawiaja problemy, popytaj uzytkownikow

avid j7 - sprawdzona konstrukcja, przy tarczach 2x185 sila na pewno bedzie wystarczajaca w kazdych warunkach, ktore opisales

Witam

Podepnę się pod temat, bo też posiadam takie hamulce, jak autor tematu i też chciałbym je wymienić. Na oku mam Hayes El Camino, o których nie ma zbyt wielu opinii w internecie. Mozecie mi coś o nich opowiedzieć?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...