olek123 Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam, jakie polecacie buty, do 400 zł (oczywiscie jak beda tansze to lepiej, moga byc takze troche drozsze) Wymagam sztywnej carbnowej podeszwy (twarda na "kamien"), korkow z przodu, klamry. Preferuje buty SH dla mnie sa wygodne, oczywiscie propozycji innych firm chetnie wyslucham. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 www.erowery.pl/go/_info/?id=1855 mam od jakiegoś czasu i takie sobie. SiDi dużo fajniej leży na stopie ale to jak ze wszystkim takim-jednemu odpowiada to, innemu tamto... na pewno chojejnie sztywna podeszwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 ja mam ten sam dylemat co ty. Na razie myślałem o SH-M182. Wyglądają dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
got3n Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Specialized Comp MTB miałem Shimano 120tki i jak dla mnie dużo lepiej lezą na stopie i klasa wyżej jeśli chodzi o wykonanie od SHI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Teraz mam Specialized SPORT klik Po trzech latach już się wewnatrz wkładka tekturowa(!) rozpadła i musiałem ją wymienić. Przez to nie są już tak wygodne jak kiedyś. Ale potwierdzam, Specialized to wygodne buty, ale SHIMANO mogę kupic po cenie hurtowej wiec sa dużo tańsze co powoduje że się nad nimi zastanawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucho Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Ja mam sporty i naprawdę są wygodne, a podeszwa dużo sztywniejsza niż w shimano m122. Myślę, że z klamrą by lepiej stopę trzymały, dlatego teraz kupiłbym compy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 Teraz zastanawiam sie glownie nad SH-M182 SH-M225 Scott MTB Pro Carbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 ma ktos linka do tych pro carbon, bo ja mam scotty comp i zastanawiam sie nad zmianą... no i ile kosztują... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 13 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 patrz post #2 model 2008. akurat ja kupowałem w sklepie stacjonarnym i jeszcze troche zniżki dostałem dostępne rozmiary to 44,45. ostatnią parę 43 kupiłem ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Ma ktos porownanie sh-m182 do sh-m225? Wizualnie sa niemal identyczne, czy sztywnosc i podeszwa jest identyczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Scott pro carbon 44 2008 jest do dostania w Wawie na andersa za przyzwoita cene W http://www.evanscycles.com/ sa te buty za 80F i w dodatku model 2009. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotobiker Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Może takie: http://allegro.pl/item917229736_najlepsza_cena_diadora_teamracer_carbon_46_hit.html Mam ten model, tylko że ze zwykłą podeszwą. Bardzo wygodne, klamra i rzepy dobrze trzymają, moja podeszwa jest bardzo sztywna, więc carbonowa będzie super poza tym nigdzie się nie odklejają i są dobrze wykonane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ja mam od połowy sezonu Diadorę Teamracer , w porównaniu do poprzednich NW niebo a ziemia...naprawdę sztywne, świetnie dopasowane do nogi i względnie tanie (porównując do np. sidi). Kupione u Ryby http://www.synkros.pl/product-pol-10-DIADORA-Teamracer-carbon-SPD.html mniej więcej to samo edit: już ktoś mnie przegonił z diadorą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Ja mialem ten model diadory : http://allegro.pl/item917229708_totalna_wyprzedaz_modelu_diadora_ergo_carbon_mtb.html gdyby nie paski ktore sie rozciagnely i przerwaly :/ to buty bylby by naprawde super cena/sztywnosc. Nie wiem z jakiego materialu sa zrobione paski na rzepy w nowszych modelach ale stare niestety sie nie spisaly. Oczywiscie to moja opinia, moze mialem malo szczescia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyhoo Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 oglądałem te SH-M182 w sklepie i jestem zaskoczony. Są pokryte jakąś powłoką która wg mnie jest za szczelna. W lecie bym się w nich dusił, ja potrzebuje siateczki. Wiec one odpadają dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrulek84 Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Jeśli preferujesz SH to tego się trzymaj. 182 będą dobrym wyborem. Markę pewnie masz sprawdzoną i znasz rozmiarówkę. Bloki nie wystają i trochę można w nich połazić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 18 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Mam SH-M225 od kilku sezonów i polecam. Na lato są wystarczająco przewiewne, z przodu u góry mają siatkę a całe są pokryte skórą + gumą która chroni przed uszkodzeniami. Bardzo łatwo to się czyści z błota. Podeszwa cholernie sztywna. Jedyny zgrzyt to kolce. Owszem stalowe ale tylko końcówki bo miejsce na klucz jest plastikowe skutkiem czego objechałem je dookoła i już nie mogę wykręcić kolców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 26 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Polecam Sidi Blaze : ) 2 rzepy ale wygodne i ladnie wykonczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iknowwho Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Schwefel - potrafiłbyś powiedzieć, gdzie można kupić/zdobyć ten klucz do kolców? Nigdzie nie mogę znaleźć, a z butami (SH-M182) nie dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweksie Napisano 13 Marca 2010 Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Moje pięć groszy Mam Spece Sport, Mają dwa 3 sezony, teraz są raczej w kiepskim stanie, ale to z powodu trzech Transcarpatii. Dokładnie rzecz ujmując to podeszwy mają pourywany boczny protektor, siatka na palcach, na zgięciach popękana, rzepy trzymają jak nowe. Buty byłe myte Karcherem i z tego powodu wkładka tekturowa też poszła w strzępy. Teraz będę kupował nowe szusy ale z pewnością będą to też Spece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 14 Marca 2010 Udostępnij Napisano 14 Marca 2010 Schwefel - potrafiłbyś powiedzieć, gdzie można kupić/zdobyć ten klucz do kolców? Nigdzie nie mogę znaleźć, a z butami (SH-M182) nie dostałem w dmt dostałem z butami ogolnie teraz to puki legion ma promocje na dmt to szitnamo sie nie opyla kupuwac mialem 181 to powiem ci jedno po co ci klucz jak nie dostaniesz korkow:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iknowwho Napisano 15 Marca 2010 Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Zerknąłem po stronach i faktycznie korków nie ma Swoich tym bardziej nie chcę poryć póki jeszcze dobre, a przydałoby się je dociągnąć, bo jeden wykręcę ręką. Jak kupowałem Shimano były najwygodniejsze wraz ze Spec'ami (w tej cenie nie miały klamry), DMT niestety mi nie podeszły, a wygoda to dla mnie podstawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 nie wiem ale dla mnie watty sa duzo wygodniejsze niz 181 a jak chcesz dokrecic to wez jakas zabe i chwyc za ten metal na koncu i dokrecisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefanX Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Mam SH-M225 od kilku sezonów ... żródło: http://www.bicycleshop.cn Też się nad nimi zastanawiam, bo właśnie zwróciłem do sklepu M123, gdyż spodziewałem się większej sztywności. Miałem za to na nogach M230C źródło http://shimano-polska.com I sztywność mi odpowiada (jednak cena już nie ) I stąd pytanie, może ktoś się odnieść do sztywności podeszwy w obu modelach (m230c oraz M225S)? czy jest na podobnym poziomie? Nigdy nie miałem butów z carbonem w podeszwie więc mam jeszcze jedno pytanie? Czy pomiędzy bloki (shimno) a buta należałoby wstawić jakąś osłonę (choćby z puszki od piwa), żeby włókna carbonowe nie dostały po dupie od pedałów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robi1 Napisano 30 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 czesc, ja polecam osobiscie Louis Garneau model MOntana XT 2 (klamra + 2 rzepy), jeżdże w nich na Mazovii i są idealne ,bardzo solidnie zrobione, w zestawie z kolcami. http://www.louisgarneau.pl/obuwie/mtb/montana_xt2,p187047807 lub Terra Grip: http://www.louisgarneau.pl/obuwie/mtb/terra_grip,p1307334562 pozdr Robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.