Skocz do zawartości

[rower] Level A6 za 2200zł czy full do 3500zł

Sonix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Właśnie wróciłem z wyprawy rowerowej :) Muszę przyznać że rower spisuje się bardzo dobrze. Przedni amortyzator nie pracuje tak jak bym tego chciał no ale to może dlatego że nówka i dopiero się dociera. Natomiast z tylnego jestem bardzo zadowolony po odpowiednim ustawieniu wszystko działa w nim jak powinno ładnie wybiera i tłumi nierówności. Hamulce są ok. nie mam porównania z innymi tarczówkami bo to moje pierwsze ale jestem zadowolony. Tylny hamulec troszkę piszczy ale to też może jest spowodowane tym że to nowy sprzęt i potrzebuje czasu. Przedni hamulec łapie ładnie i nie mam problemu z postawieniem roweru na koło. Przerzutki musiałem lekko doregulować teraz działają płynnie i przyjemnie. Rower był testowany w lekkim terenie na cięższy teren wybiorę się jak w lasach zniknie śnieg a zostanie tylko błotko :)

Bardziej mi chodziło o przyporzadkowanie literki do numeru. Z tego co wiem Sonixy sa od XS do L, czyli S to 16". Jesli chdzi o miejsce to Warszawa Targówek. Ja niestety szukam 20" ;)

NIe wiem czy jest od XS do L ale wiem na 100% że L to 20 A tego możesz dostać jeszcze w tym sklepie (ale na DEORE) http://www.bikemia.com/product/show/id/593 możesz jeszcze spróbować w tym zapytać http://www.trybik.pl/go/_info/?id=813

Napisano

Albo na wymianę dampera, bo BARy mają wadę fabryczną w postaci przedostawania się powietrza z komory w korpus przez co tracą skok i amor jest praktycznie do wyrzucenia.

Mam jeszcze pytanie odnośnie tego co napisałeś mianowicie jakie są objawy tej wady. Jak można sprawdzić czy dany damper ją posiada czy nie?

Napisano

Mam jeszcze pytanie odnośnie tego co napisałeś mianowicie jakie są objawy tej wady. Jak można sprawdzić czy dany damper ją posiada czy nie?

Damper traci skok = siodełko się obniża, tyle widać jak się go nie wymontuje. Jak go wymontujesz to spuszczasz do końca powietrze i patrzysz czy tłok szybko się schowa czy pozostanie.

Napisano

Jak go wymontujesz to spuszczasz do końca powietrze i patrzysz czy tłok szybko się schowa czy pozostanie.

A jaki będzie prawidłowy objaw?

Napisano

No tłok się nie schowa :) Ewentualnie jak się schowa to będziesz mógł ręką do wyciągnąć bez większego oporu. A jak nie będziesz w stanie ręką go wyciągnąć to znaczy, że masz wadliwy damper.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...