Sonix Napisano 25 Lutego 2010 Autor Napisano 25 Lutego 2010 Witam. Właśnie wróciłem z wyprawy rowerowej Muszę przyznać że rower spisuje się bardzo dobrze. Przedni amortyzator nie pracuje tak jak bym tego chciał no ale to może dlatego że nówka i dopiero się dociera. Natomiast z tylnego jestem bardzo zadowolony po odpowiednim ustawieniu wszystko działa w nim jak powinno ładnie wybiera i tłumi nierówności. Hamulce są ok. nie mam porównania z innymi tarczówkami bo to moje pierwsze ale jestem zadowolony. Tylny hamulec troszkę piszczy ale to też może jest spowodowane tym że to nowy sprzęt i potrzebuje czasu. Przedni hamulec łapie ładnie i nie mam problemu z postawieniem roweru na koło. Przerzutki musiałem lekko doregulować teraz działają płynnie i przyjemnie. Rower był testowany w lekkim terenie na cięższy teren wybiorę się jak w lasach zniknie śnieg a zostanie tylko błotko Bardziej mi chodziło o przyporzadkowanie literki do numeru. Z tego co wiem Sonixy sa od XS do L, czyli S to 16". Jesli chdzi o miejsce to Warszawa Targówek. Ja niestety szukam 20" NIe wiem czy jest od XS do L ale wiem na 100% że L to 20 A tego możesz dostać jeszcze w tym sklepie (ale na DEORE) http://www.bikemia.com/product/show/id/593 możesz jeszcze spróbować w tym zapytać http://www.trybik.pl/go/_info/?id=813
Sonix Napisano 27 Lutego 2010 Autor Napisano 27 Lutego 2010 Albo na wymianę dampera, bo BARy mają wadę fabryczną w postaci przedostawania się powietrza z komory w korpus przez co tracą skok i amor jest praktycznie do wyrzucenia. Mam jeszcze pytanie odnośnie tego co napisałeś mianowicie jakie są objawy tej wady. Jak można sprawdzić czy dany damper ją posiada czy nie?
sivydym Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 S czyli 18" czy 16"? Gdzie go widziałeś, domyślam się że w Decathlonie ale którym? 16" i faktycznie był to Targówek
gdy Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 GDYby był ktoś zainteresowany to w gosporcie w m1 krakau stoi scrapper 19'' za 2999 z 3600 .
Schwefel Napisano 28 Lutego 2010 Napisano 28 Lutego 2010 Mam jeszcze pytanie odnośnie tego co napisałeś mianowicie jakie są objawy tej wady. Jak można sprawdzić czy dany damper ją posiada czy nie? Damper traci skok = siodełko się obniża, tyle widać jak się go nie wymontuje. Jak go wymontujesz to spuszczasz do końca powietrze i patrzysz czy tłok szybko się schowa czy pozostanie.
Sonix Napisano 1 Marca 2010 Autor Napisano 1 Marca 2010 Jak go wymontujesz to spuszczasz do końca powietrze i patrzysz czy tłok szybko się schowa czy pozostanie. A jaki będzie prawidłowy objaw?
Schwefel Napisano 1 Marca 2010 Napisano 1 Marca 2010 No tłok się nie schowa Ewentualnie jak się schowa to będziesz mógł ręką do wyciągnąć bez większego oporu. A jak nie będziesz w stanie ręką go wyciągnąć to znaczy, że masz wadliwy damper.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.