Skocz do zawartości

[rama] Corratec SuperBow Team World Cup

george666

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem zainteresowany kupnem ramy Corratec SuperBow Team World cup, niestety jest trudno dostępna. Jeżeli ktoś ma jakieś namiaru lub na tą ramkę bardzo proszę o kontakt.

Napisano

Dystrybutorem na polske Corrateca jest Eurobike.

Ubiegłoroczne zamieszanie ze zmiana dystrybucji Shimano u Pawlaka nieciekawie odbiło się również na innej firmie należącej do grupy czyli wspomnianym Eurobikeu. Niestety popularność Corrateca przerosła chyba oczekiwania dystrybutora i z ramami SuperBow był problem jeśli chodzi o ich zakup.

Nie kojarze żeby meili jakąś drugą serię ram ale możesz dzwonić i pytać w Euro a nóż coś zostało. Ahia i co dziwne u dystrybutora ta ramka była tańsza niz na allegro dlatego rozchodziły się jak świeże bułeczki.

Pozdrawiam!

Marcin

• 2 tygodnie później...
Napisano

Jeśli jeszcze sprawa aktualna, to mogę zapytać w tygodniu czy posiadają same ramki. Wybieram się do nich, a przed dwoma tygodniami kupowałem rowerek, właśnie na takiej ramce :(

Napisano

Hmm

http://www.mtbs.cz/katalog07.html?m=1913

To jest rocznik 2007. Sam mam górala złożonego na tej ramie. Ten w twoim linku to chyba 2008, o ile dobrze pamiętam.

Przy okazji pytanie. Rocznik 2007 jest przystosowany do amortyzatorów 80 mm. Jak w takiej ramie sprawdzi się sztywny Ritchey Carbon WCS do MTB (Długość 405 mm)? Jest sens zakładać taki widelec? I czy jest w razie czego możliwość dodania jakiejś podkładki między widelcem a dolną częścią sterówki, aby geometrią zbliżyć się do widelca amortyzowanego o skoku 80 mm?

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...