sialala Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 Witam. Szukam aluminiowej sztycy o średnicy 34,9mm i długości minimum 350mm a najlepiej 400mm, do roweru Scott Genius RC30. Kupiłem używany rower z prawdopodobnie skróconą sztycą, bo teraz ma ona około 25cm. Niestety przy dobrym dla mnie ustawieniu jest wsunięta w ramę tylko 2cm :/ Do wydania mam myślę że 200zł, oczywiście im mniej tym lepiej. Jednak takich sztyc jest na rynku bardzo mało i z reguły są drogie, ma ktoś jakieś namiary? Jest sens dokładać np. do KCNC czy w tej cenie (400zł) lepiej już kupić sztycę karbonową? (tylko nie wiem z kolei czy można karbonową sztycę mocować do aluminiowej ramy i co z zaciskiem sztycy) pozdrawiam
Pulse Napisano 12 Lutego 2010 Napisano 12 Lutego 2010 Bralbym bez wahania Thomsona Elite. KCNC troche droge z trwaloscia moze byc roznie. Karbon jakos do mnie nie przemawia. Sam uzytkuje Thomsona ponad sezon i jest to bezobslugowa bardzo pewna sztyca. Ma bardzo dokladny system regulacji siodla w pozycji pionwej. Jak masz watpliwosci to poczytaj o Thomsonie. Jak bedziesz mial problem ze znalezieniem w tej cenie to sie odezwij.
Sol Napisano 12 Lutego 2010 Napisano 12 Lutego 2010 Faktycznie przy tej średnicy wybór alu nie poraża i kompozytu jest jakby więcej. Nie każda kosztuje 400 zł lub więcej. Np. http://extremebike.pl/sztyca-cycle-king-carbon-349350mm-p-88.html Z drugiej strony jeżeli już plastyk, to brałbym coś bardziej renomowanego - Syntace P6, EC70 czy Ritchey WCS. Tyle że te są drogie. Alternatywą może być sztyca 31,6 i przejściówka - wtedy w alu możesz przebierać do woli.
sialala Napisano 12 Lutego 2010 Autor Napisano 12 Lutego 2010 Thomsona Elite nie udało mi się znaleźć w tym nietypowym rozmiarze - nie ma takiego?, tak samo mam problem z przejściówką 34,9->31,6. Co do karbonu... to raczej obstawiałbym za alu, ze względu może na moją wagę - trochę ponad 92kg. Ogólnie wybór jest bardzo skromny, szukam dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.