Skocz do zawartości

[rower] Składak.

zloty992

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam !

Zima prawie za pasem, a sezon się zbliża. Nie tracę czasu i przedstawiam szybką rozpiskę części do mojego nowego, przyszłego wozidełka. Nie jest to ostateczny projekt roweru. Zastanawiam się nad zmianą mostka, kierownicy, rogów i sztycy (trochę za ciężkie). Rama została już kupiona, a resztę części zgromadzę do końca kwietnia. Liczę na uwagi dotyczące poszczególnych części. ;)

(Rogi) BBB Lightstraight

(Hamulec) SLX Br-m665

(Kaseta) deore 11-32

(łanńuch) deore hg53

(Korba) SLX fc-m665

(Przerzutka przednia) SLX RD-M662 sgs

(Przerzutka tylna) SLX fd-m660

(Widelec) RS reba sl ‘09

(Rama) Orbea lanza ’09 20”

(Gripy) dartmoor shadow

(Kierownica) BBB Freebar

(Stery) tioga arn-1

(Sztyca) BBB Skyscraper

(Manetki) SLX sl-m660

(Mostek) BBB Litestem

(Opony) nobby nic (zwijane)

(Koła):

Piasta XT hb-m756/ fh-756

Obręcz mavic 317

Szprychy DT Champion Black

Nyple DT Swiss mosiężny

Napisano

Proponuję kupić odrazu przerzutki xt różnica kilku zł , a różnicę na pewno odczujesz. Co do manetek to słyszałem że mają dość duży skok i biegi zmienia się mało komfortowo może warto pomyśleć również o xt lub sram attack.Kierownica musi być gięta ? Zamiast takiego klocka powinieneś wybrać boplighta albo tioge. POzatym to bardzo łady rowerek się szykuję. :rolleyes:

Napisano

moja propozycja jest taka aby zrezygnowac z noby nicow a kupic jakies hmm kendy karmy/sbe/komodo

a dołożyc jak juz kolega wyzej wspomni

przerzutek* al do pzerzutek badz manetek :rolleyes:

• Mod Team
Napisano

Jeśli chcesz zejść z wagą to warto pomyśleć nad inną kasetą, choćby hg-61 - jest o około 50 gram lżejsza od hg - 53.

Chwyty też ciężkie, polecam piankowe Accent Lite - około 22 gramów, a Dartmoor Shadow c to zapewne coś ponad 100 gram.

Napisano

Kwestie przerzutek i opon jeszcze przemyśle. Znalazłem nowe, lżejsze rurki:

-rogi klik

-kierownica klik

-mostek klik

-sztycaklik

Warto inwestować w tą markę? Różne opinie o niej słyszałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...