zloty992 Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 Witam ! Zima prawie za pasem, a sezon się zbliża. Nie tracę czasu i przedstawiam szybką rozpiskę części do mojego nowego, przyszłego wozidełka. Nie jest to ostateczny projekt roweru. Zastanawiam się nad zmianą mostka, kierownicy, rogów i sztycy (trochę za ciężkie). Rama została już kupiona, a resztę części zgromadzę do końca kwietnia. Liczę na uwagi dotyczące poszczególnych części. (Rogi) BBB Lightstraight (Hamulec) SLX Br-m665 (Kaseta) deore 11-32 (łanńuch) deore hg53 (Korba) SLX fc-m665 (Przerzutka przednia) SLX RD-M662 sgs (Przerzutka tylna) SLX fd-m660 (Widelec) RS reba sl ‘09 (Rama) Orbea lanza ’09 20” (Gripy) dartmoor shadow (Kierownica) BBB Freebar (Stery) tioga arn-1 (Sztyca) BBB Skyscraper (Manetki) SLX sl-m660 (Mostek) BBB Litestem (Opony) nobby nic (zwijane) (Koła): Piasta XT hb-m756/ fh-756 Obręcz mavic 317 Szprychy DT Champion Black Nyple DT Swiss mosiężny
bikefun Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 Proponuję kupić odrazu przerzutki xt różnica kilku zł , a różnicę na pewno odczujesz. Co do manetek to słyszałem że mają dość duży skok i biegi zmienia się mało komfortowo może warto pomyśleć również o xt lub sram attack.Kierownica musi być gięta ? Zamiast takiego klocka powinieneś wybrać boplighta albo tioge. POzatym to bardzo łady rowerek się szykuję.
rafalek940 Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 moja propozycja jest taka aby zrezygnowac z noby nicow a kupic jakies hmm kendy karmy/sbe/komodo a dołożyc jak juz kolega wyzej wspomni przerzutek* al do pzerzutek badz manetek
Mod Team bogus Napisano 11 Lutego 2010 Mod Team Napisano 11 Lutego 2010 Jeśli chcesz zejść z wagą to warto pomyśleć nad inną kasetą, choćby hg-61 - jest o około 50 gram lżejsza od hg - 53. Chwyty też ciężkie, polecam piankowe Accent Lite - około 22 gramów, a Dartmoor Shadow c to zapewne coś ponad 100 gram.
zloty992 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Napisano 11 Lutego 2010 Kwestie przerzutek i opon jeszcze przemyśle. Znalazłem nowe, lżejsze rurki: -rogi klik -kierownica klik -mostek klik -sztycaklik Warto inwestować w tą markę? Różne opinie o niej słyszałem.
pawel1315 Napisano 11 Lutego 2010 Napisano 11 Lutego 2010 Jesteś pewien co do piast na kulkach ?? Nie lepiej coś na maszynach ?? Np. Novatec.
zloty992 Napisano 11 Lutego 2010 Autor Napisano 11 Lutego 2010 Jestem zdecydowany. W końcu dobre kulki nie są złe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.