gruczniak Napisano 16 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Ja wlasnie mieszam w moim gigancie. Nie smigam juz tak duzo jak kiedys i powrot do gietej kiery odebralem z duza ulga (wczesniej wcs 56cm). Nowy naped i czekam na furious fredy (idealne na okoliczne sciezki). Na starych kapciach wyglada tak: http://www.pinkbike.com/photo/2262110/ http://www.pinkbike.com/photo/2262123/ http://www.pinkbike.com/photo/2262122/ Zmieniarka przod dziala ale kloc, korba do polerki, kilka srob jeszcze do zmiany na alu, sztyca 400mm i to bedzie koniec. NRS to swietna rama zdecydowanie z zacieciem sportowym i mam zamiar ja zajezdzic, choc ta sie nie daje, co mam nadzieje sie nie zmieni Najwieksza wtopa to brak wagi podczas montarzu i nie wiem jakie zmiany do ostatniej wagi nastapily. Z tymi kapciami bedzie jakies 11. Na fredach 10.7 lub okolice. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bb13cb5c8934fc4a.html powiedzcie sami jak można tak okropnie spaskudzic NRS a, to powinno byc karalne, i jeszcze łańcuch cały w rdzy zdjęcie z aukcji allegro, Masakra :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 16 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Nie jeździłem - napisałem do Karoliny Kozeli i sprowadza od dystrybutora Gianta rozmiar M, czyli 18tkę Myślę, że będzie dobra, na 20tce mógłbym mieć problemy w górach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Oki zalozylem sobie F.Fredy. Bardzo fajne kapcie. W lesie lepiej niz twistery. Obie jednak slabo na luznym szutrze. Ogolnie dla docelowego zastosowania BDB. No i prawie 400g roznicy w wadze. Zobaczymy jak bedzie z przebijalnoscia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 A co sie dzieje jam ma sie za duza rame ? Ja mam 183cm i rame 20 czy to nie za duza rama dla mnie . Co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 To zalezy od dlugosci ramion i nog, ale to jeszcze twoj przedzial. Mostek 90, odpowiednio ustawiona sztyca i krecic. Wydaje mi sie ze powinno byc ok. Przy 188 smigam wlasnie na NRS 20'5 i jest idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ja ma mostek ritchey comp i nie ma tam zadnej regulacji .A jak mam taka duza rame a wzrost sredni do niej to powinienem wymienic mostek na mniejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Z tego co piszerz wynika ze musisz po prostu duzo smigac, reszta szybko sama przyjdzie(preferencje i pewnosc co do poprawnosci rozmiaru). Mowiac o mostku mialem na mysli jego dlugosc. Podsumowuja - na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaamil Napisano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 co do smigania to jezdze sporo i nie mam zadnego problemu z wielkoscia ramy ( tak mi sie wydaje dotad miałem stary rower no i teraz mi sie za######iście smiga ale jestem ciekaw czy np na 18-19 nie miał bym lepszych osiągów itp ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Giantowcy czy takie cos to jest czeste w trance? http://cgi.ebay.co.uk/Giant-Trance-4-Mediu...t=1218794178615 I czy ma to duzy wplyw na wytrzymalosc ramy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Osz kurde ! Nie wiedziałem, że przewód od hydraulika może tak zeszlifować alu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 pewnie ze moze dlatego warto zainwestowac w jakies folie ochronne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Wiedziałem z doświadczenia (i nie tylko:) ), że przewody mogą zedrzeć lakier, ale żeby wyżłobić dziurę w alu... Ciekawe jak by się karbon "zachował" w takiej sytuacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 pancerze wielokrotnie szlifowaly mi rame z zagłebieniami w aluminium włącznie. ciekawe jest ze folia ochronna lepiej znosi takie tortury niz lakier i metal.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 z tego co sprzedawca pisze to dealer gianta stwierdzil ze nie ma w tym miejscu mowy o uszkodzeniu struktury tzn wgieciu i po naklejeniu latki mozna jezdzic dalej tzn naklejki ochronnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IWANEQ11 Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Chłopaki nie macie namiarów na ramkę lub najlepiej cały rower giant xtc team 2003, ta czarno-żółta z naklejką listy płac, jest przepiękna chce taka mieć. Rower cały też może być na jakim średnim osprzęcie. Oczywiście w dobrym stanie, rysy mogą być, ale bez wgnieceń, spawów itp. Ostatnio była na allegro, ale w ciężkim stanie;/ Rozmiar 19" potrzebuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carloz1 Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Siema, chciałbym się pochwalić moim oczkiem w głowie Posiadaczem ramy stałem się rok temu, jest to Giant XCT1 Hybrid (słyszał ktoś o tym???), ja dopóki jej nie zauważyłęm towiedziałem że istnieją Alu i Carbo, ale pół/pół... A jednak! Rama posiada tylny trójkąt z włokna, dzieki czemu marathony w giga nie dają tak mocno po krzyżu, jak to miało miejsce w moim poprzednim sztywniaku. Jest to rocznik 2005 w rozmiarze 21cali, ale porównując do innych ram raczej bliżej jej geometrią do 19 lub 20. Rower który prezentuje powstawał przez ponad rok, ciągle coś się zmieniało, jedne graty przychodziły, inne odchodziły... Odejdą jeszcze na pewno wszystkie rurki, pedały, siodło i hamulce. Reszta mnie w 100% zadowala 1 RAMA Giant XTC1 Hybrid 2 Zacisk Giant 3 Amortyzator Marzocchi Corsa WC 2007 4 Hamulce Avid Juicy 7 160mm 5 Korby Race Face Deus XC 6 Manetki SRAM Rocket Gripshift Short 7 Opona Racing Ralph 2.1 8 Opona Nobby Nic 2.1 9 Gripy Owijka szosowa 10 Łańcuch Sram pc991 HollowPin 11 Kaseta Sram pg980 12 dętki Schwalbe 13 Stery FSA 14 Zaciski kół Dartmoor 15 Sztyca Boplight 27.2 350mm 16 Mostek Boplight OS 110mm 17 Pedały Wellgo M17 18 Siodło Sette Ti 19 Rogi WCS 2008 20 Przerzutka przód XT 2006 FD-M760 21 Przerzutka tył XTR 2007 RD-M971 22 linki i pancerze XTR 23 podkładki carbon 2szt 24 Koszyk na bidon Specialized Rib Cage 25 Kierownica Boplight 31.8 580 26 Obręcze DT 4.2D 27 Piasty Hope Pro2 28 Szprychy DT 48xRevolution + 16xcompetition (przednie koła strona od tarczy) 29 Opaski taśma izolacyjna 30 Sporo śrubek Alu fotki sa pod tym linkiem http://picasaweb.google.pl/carloz.carloz/Giant# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 za niedługo... ( w sumie długo, bo jeszcze z 2k zł potrzebuje ) dołącze do klubu gianta ;] na razie mam to : Rozmiar S Wyrwałem okazję. I koła mam xm317, lx, dt swiss champion black i oponki NN, RR ;] "Premiere" bika planuje na marzec 2009 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Malutka ta ramka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 No Carloz nareszcie zamieściłeś rower tutaj. Owijka po dzisiejszych zawodach sie nie sprawdziła ps. Na żywo rower robi świetne wrażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Carloz nie byłeś przypadkiem tym rowerem na którejś z edycji pucharu mazowsza xc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Pewnie w G. Kalwarii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 29 Września 2008 Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Oto już prawie że ostateczna specyfikacja mojego Gianta. Do wymiany pozostał tylko zacisk sztycy i Tubeless Kit który już jest założony ale nie ma go w specyfikacji (testy) Bar Plugs: (Korki do kierownicy) - FSA - 4g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Carbon - 28g Brakes (Front&Rear): (Hamulec przedni i tylny) - Avid Juicy 7 - 666g Brake Rotors: (Tarcze hamulckowe) - Dartmoor Nano 160mm - 165g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) - incl. Cables: (Pancerze i linki) - Alligator I-Link - 45g Cassette: (Kaseta) - Shimano XT CS-M770 11-32 - 254g Chain: (Lancuch) - Shimano XTR CN-7701 - 270g Crankset: (Korby) - Shimano XT w/alu chainring bolts - 861 -Crank Arms: (Ramiona) - Shimano XT - incl. -Bottom Bracket: (Suport) - Shimano XT - incl. -Outer Ring: (Blat) - Truvativ - incl. -Middle Ring: (Srednia tarcza) - Shimano XT - incl. -Inner Ring: (Mala tarcza) - FSA - incl. -Crank Bolts: (Sruby mocujace tarcze) - A2Z - incl. Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano XTR FD-M952 tuned by Marqez - 101g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XTR RD-M960 - 204g Fork: (Widelec) - RockShox Sid Team 07 w/poplock + alligator & starnut - 1392g Frame: (Rama) - Giant XtC 2008 w/alu bolts & headset cups - 1578g Grips: (Gripy) - Boplight - 36g Handlebar: (Kierownica) - Ritchey WCS Carbon Flat Bar 580mm - 134g Headset: (Stery) - Cane Creek - 76g Pedals: (Pedaly) - Crank Bros Eggbeater SL - 264g Seat: (Siodlo) - Selle Italia SLR TT - 141g Seatpost: (Sztyca) - Thomson Masterpiece - 190g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - Giant - 28g Shifters: (Manetki) - Shimano XTR SL-M970 w/alu bolts - 212g Skewers: (Zaciski kol) - Bolt-on - 66g Spacers: (Podkladki pod mostek) - Giant Carbon 20mm - 8g Starnut: (Gwiazdka) - incl. Stem: (Mostek) - Ritchey WCS 4-Axis 110mm w/custom steel bolts - 125g Tire (Front): (Opona przednia) - Continental Speedking Supersonic 26x2.1 used - 396g Tire (Rear): (Opona tylna) - Continental Speedking Supersonic 26x2.1 used - 399g Top Cap: (Top cap) - Soul-Kozak - 4g Tubes: (Detki) - Maxxis FlyWeight - 187g Wheel Front: (Kolo przednie) - 692g -Hub: (Piasta) - Mack Disc Gold -Rim: (Obrecz) - Mavic XC717d -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo -Nipples: (Nyple) - Pillar Gold -Rim tape: (Opaska) - Schwalbe Wheel Rear: (Kolo tylne) - 816g -Hub: (Piasta) - Mack Gold -Rim: (Obrecz) - Mavic XC717d -Spokes: (Szprychy) - 32x DT Revo -Nipples: (Nyple) - Pillar Gold -Rim tape: (Opaska) - Schwalbe Suma: 9342g Waga bez kół: 6852g Zdjęcia na dniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 29 Września 2008 Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Post jest zdecydowanie niewazny bez fotosow Zwlaszcza ze zawiera perelki typu piasty od Macka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 29 Września 2008 Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Piękne sprzęcicho tak jak poprzednik, daj foty bo sam składam rower na tej ramie. Taka waga na tarczach.... mój na vkach będzie o kilo cięższy conajmniej xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 1 Października 2008 Udostępnij Napisano 1 Października 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.