Mathieo Napisano 20 Marca 2008 Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 No wiesz jak dyskutować nie mogę, klub mi funduje baja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Kilka fotek z nowym napędem i kilkoma innymi cześciami: - - - - - 11.404g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 No całkiem przyjemna "budżetowa" maszynka chociaż ja jednak dałbym normalne czarne opony, bo te brzegi tracą z czasem kolor Ogólnie podoba mi się. Moja Sierra dopiero zbliża się do takiej wagi, ale wkrótce tez ją wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 27 Marca 2008 Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Fakt, nie jest to do końca budżetowa maszyna, napęd pochłonął duzo pieniędzy, podobnie siodełko i kokpit ze wszystkim. Rama na razie zostanie, bo nie jest z nią tak do końca źle (19 cali - 1800g z małym hakiem) jak na rower za 1500zł. Jak będę zmieniał ramę to będzie to raczej Giant, XTC albo coś tego pokroju. Tak, opony są "przejściowe", potrzebowałem na gwałt jakieś semi-slicki. Kupiłem komplet za 30zł od jednego z użytkowników forum W piwnicy jest komplet prawie nowych Explorerów ale to w teren (ciężkie jak nie wiem). Opony i sztyca do wymiany, jeszcze nie wiem na co konkretnie, ale mam kilka typów. Jak ktoś jest zainteresowany rozpiską to w MANII LEKKOŚCI jest wstawiony rower. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strider Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Ładna, a jaką masz średnice opon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 28 Marca 2008 Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 2.1 cala, Explorery, które leżą w piwnicy też 2.1. Może dzisiaj je założe. Specjalnie dla Karolyfera zdjęcie na czarnych oponach - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOR Napisano 29 Marca 2008 Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Jako dwuletni użytkownik nrs'a (i trzyletni scott'a g-zero) mogę rzucić garścią wrażeń z rekreacyjnej jazdy XC: 1. nrs jest świetny jak jeździsz z kolegami, którzy jeżdżą na przeciętnych hardtailach i czasami na asfalcie, zawsze ich dogonisz, mało i rzadko buja (a ja zawsze jeżdżę na granicy sagu, gdy dopompuje więcej nie buja ale traci na komforcie), w terenie rządzisz i czekasz na dole na resztę, masz komfort na krawężnikach i dziurach 2. nrs nie jest czuły na małe nierówności dlatego mam bardzo wygodne (i ciężkie) siodełko na sprężynach ale trochę większe nierówności pożera świetnie 3. przy normalnej, rekreacyjnej jeździe tylne zawieszenie jest bezobsługowe, nie jest też mało sztywne - przypominam że to nie jest rower AM czy Enduro, nie skaczę na rowerze z wysokości większej niż krawężnik. Wg mnie nie ma złotego środka - jak coś jest czułe na kostkę brukową to buja, nie jest czułe - nie buja. To mój punkt widzenia na sprawę. Plany na przyszłość - przerobić nrs na asfalt i szuter(rozebrać nieco g-zero), bo nrs na razie to mój rower na teren, a na teren kupić sobie trance'a, bo w terenie bujanie olewasz a liczy się komfort i skok. Trance jest wygodniejszy ale jego zawieszenie polega na platformie, bez niej masz g-zero z większą czułością (bujanko) i większym skokiem. Z punktu widzenia skuteczności pedałowania do nrs'a krok do tyłu ale i tak go chcę. Do hardtaila już nie wrócę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Dzisiaj poregulowałem Sierrę, potestował z nowymi fantami i jak zapowiadałem, tak wrzucam fotki. Specyfikacja i cała reszta będzie w "Wasze rowery" jak zmienię sztycę i siodło, i zrobię porządne fotki. Na razie muszą wystarczyć takie Myślę dać białe siodło (Boplight, mam w szosie i d.... pasuje ) , bo czerwonego nic ciekawego na rynku nie ma Ciekawego znaczy się w rozsądnej cenie i wadze SLR XP mi raczej nie pasuje, bo nie był zbyt wygodny nawet przez chwilę jazdy, a na SLK troszkę mi szkoda pieniędzy (250 zł a 240 g ) Token wygląda fajnie, ale to zagadka ... Może ktoś ma jakąś propozycję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Miałem Ci polecic SLRa XP, ma czerwone wstawki (dlatego między innymi go mam) ale widzę, że nie chcesz. Hmmm... Widze, że Sierra dostała 2 życie Fajowo, ciekawe wstawki czerwone A jak to mniej więcej wagowo wychodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Hmm, wagowo wg. rozpiski jaką sobie sporządziłem powinno wyjść maksymalnie 11,6 kg ale dysponuję tylko wagą łazienkową i na rozładowanych bateriach pokazuje 11,9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Uuu, to nieźle, gonisz mnie Fajny rowerek, robiony na podobnej klasy ramie jak mój Gratuluje i wbijaj się z nim do "Wasze rowery" albo "Manii lekkości". Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Dzięki Do Manii raczej się nie wbije bo tylko 1/3 części była ważona, ale wagi z głowy poulatywały bo kiedyś nie zależało mi na tym Poza sztycą i siodłem, zmienić planuje też korbę i pedały, a potem już z grubej rury rama, albo amor i wtedy będzie można dopiero uderzyć do Manii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Czarne golenie w amorze są przerąbane :] Wycierają sie potem i wyglądają tak niezaciekawie, najładniejsze moim skromnym zdaniem są koloru olejowego, cudo :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 2004-2008 no i koniec imprezy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Zmęczenie materiału Jaka ramka będzie następcą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 najpierw tą zważę na poczcie bo jestem bardzo ciekawy... nie wiem ale chyba na ścigowego gianta mnie stać może merida... jaki wynik obstawiacie na wadze ?, dane ramy to giant rock, 19,5" rok 2004 ja obstawiam 2,35kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Lukas_Mako A gwarancja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 po 4latach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Z tego, co mi wiadomo to GIANT daje 5 lat gwarancji na swoje ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Maja 2008 Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Wtedy dawał rok albo dwa. W każdym razie mi już dawno wygasła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 no i już po ważeniu uwaga tamdaradamdamadma 2,15kg wow jestem zaszoKOwany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenjin Napisano 6 Maja 2008 Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 aż mnie spieły te fotki zwłaszcza, że ostatnio lekko katowałem swoje xtc i nawet wybrałem sie na mikrohopki i kilka razy rower tak walnął betami, że aż mi sie go żal zrobiło a waga całkiem spoko jak na oldskul Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 17 Maja 2008 Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Ile wazy rama czerwonego XTC z 2006 roku? Bo nie za bardzo widzi mi sie wybijac miski sterow z glowki ramy by sie dowiedziec. Wagi sie roznia od siebie? Bo w necie znalazlem czarna Teamowa '06 o wadze 1657 z piwotami i chyba hakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
coob Napisano 20 Maja 2008 Udostępnij Napisano 20 Maja 2008 No to chciałem się do klubu zapisac jako szczęśliwy posiadacz nówki Anthema 1. Na razie konfiguracja "sklepowa" z 1 zmianą - siodło na Selle Italia XC. Plus pedały Time Atac XE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Heloł Już szykuję zmianę ramy i wracam do Gianta po rocznej przerwie Będzie nowa rama XtC z tego roku i kilka zmian związanych ze średnicami rury podsiodłowej waga zatrzyma się na 94xx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.