Lukas_Mako Napisano 28 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 wow pierwszy raz widzę taki sprzęt w tej cenie jest jakąś alternatywą dla prze katowanych poisonów... tylko dlaczego na stronie gianta i katalogach go nie ma?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Chciałbym wrócić do klubu Gianta, jak ten syn marnotrawny AC 2005. Przyjmiecie z powrotem?? Proooszeeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Nieeeee :D No dobra niech będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 To nie Przez Was musze teraz sprzedać Gianta, albo zmienie naklejki - może mnie w innym klubie będą chcieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 Hmm Schwefel myśle, że można by zrobić ustępstwo i przyjąć cdan'a marnotrawnego po odbyciu pielgrzymki do tajwanskiej siedziby Gianta (na kolanach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdan Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Ok, wracam za 5 lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 NIe zapomnij wziąć nowiuśkich (z 2010 roku) ramek dla klubowiczów z tego Tajwanu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Pewnie smile.gifWitamy Spotkaliście się może z jakąś nową wersją ATXa bo na allegro i ebayu można znaleźć taki model http://www.allegro.pl/item275567309_rama_g..._wyprzdaz_.html To jakiś model rocznicowy czy co? Jaką geometrię ma? Rozglądałem się jakiś czas temu na ebay.com za ramkami i trafiłem właśnie na tego ATX, jeszcze nie było ich nigdzie u nas na allegro. Białą nawet mi się spodobała, a na dodatek wychodziło z wliczoną wysłką (55$) ok 550-600zl. No i nadal są http://cgi.ebay.com/New-Giant-ATX-7-MTB-Fr...1QQcmdZViewItem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Heh, to przyszedł czas na mnie więc dołączam do klubu, no jezeli mnie przyjmniecie Co prawda rower nie jest zlozny tak jak planowałem ale jak widac jezdzi. Muszę zmienić jeszcze tylko sztywniaka oraz korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 a ten scott ile waży jakie siodło O_o dupsko Cię nie boli czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Ekhem, jaki Scott ? Jezeli chodzi i wage XTC w tej spec. wazy9.4kg ale w po zmianie korb,widelca na amorka i opon będzie 8.8 kg Siodełko to Tune jedne z wygodniejszych siodełek na których jezdziłem, wygodniejsze od SLR'a... pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 @Sixer Przepiękna ta rama, najładniejszy XTC jaki kiedykolwiek powstał, nowe wersje pod względem wizualnym nie dorastają mu do pięt, w ogóle to jedna z ładniejszych ram jakie powstały. Zmieniasz sztywniaka na jakiś amor? Co to będzie - SID? Korby na co? Masz może gdzieś całą specyfikację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Masz racje najpiekniejsza ramka XTC na świecie Sztywniaka zmieniam na... SID'a Korby nie mam pojecia XTR oklepany, Rotor, może Token... sie jeszcze zobaczy kory zmienie dopiero jakos w styczniu lutym wiec czasu mam Rama: Giant XTC Team 2003 rozm. M + zacisk (8g) 1626 Amortyzator Jakiś SID 1300g Stery Accent Airplane 101 Koła Koło przod Mavic Crossmax 2006 690 Piasta Mavic Crossmax Silver 2006 Obręcz Mavic Crossmax Silver 2006 Szprychy Mavic Crossmax Silver 2006 Nyple Mavic Crossmax Silver 2006 Opona Maxxis Flyweight 330 326 Dętka Maxxis Flyweight 90 Koło tył Mavic Crossmax Silver 2006 860 Piasta Mavic Crossmax Silver 2006 Obręcz Mavic Crossmax Silver 2006 Szprychy Mavic Crossmax Silver 2006 Nyple Mavic Crossmax Silver 2006 Opona Maxxis Flyweight 330 328 Dętka Maxxis Flyweight 92 Napęd Przerzutka tył Sram x-0 długi wózek 212 Przerzutka przód Shimano XTR 126 Manetki Sram X-0 Gripshifts 172 Kaseta Shimano Deore XT CS-M760 262 Łańcuch Shimano XTR CN-7701 266 Korby + suport Shimano XTR FC-M960 810 Hamulce Hamulec przód Avid SD7 alu bolt 170 Hamulec tył Avid SD7 alu bolt 170 Klamka przód Sram 9.0 czarna 75 Klamka tył Sram 9.0 czarna 77 Kokpit Mostek Syntace F139 132 Kierownica Tioga Taskforce 130 Podkładki pod mostek Soul Kozak 4 Chwyty Author 16 Wszystko inne Pedały CrankBrother Eggbeater C 292 Linki i pancerze hampla Nokon Silver 60 Linki i pancerze przerzutki Nokon Silver 60 Rogi Con - Tec Sztyca Ritchey WCS 31.6 350mm 232 Siodło Tune Speedneedle marathon 100 Koszyk na bidon Specialzed x2 Zaciski kół na razie Mavic 100 Waga całego roweru wg. Excela 8879 W specyfikacji sa wpisane korby XTR'a, ale tak jak pisałem wyzej nie wiem co wezmę pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Czy części były ważone? Kierownica i chwyty cięte? No i z ciekawości, dlaczego zmieniłeś ramę ze znacznie lżejszego RDX-a na ciężkiego XTC? Chodzi tylko o wygląd czy o coś jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Tfu Giant ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Tak wszystkie czesci byly wazone. Tylko i wyłącznie wygląd, no i zwrotnosć ten Giant jest bardzo zwrotny A to Giant, a nie Scott pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 No maszina piękna Ma jeszcze spory potencjał Hamulec przód Avid SD7 alu bolt 170 Hamulec tył Avid SD7 alu bolt 170 Tutaj mona zejść do 270gr na komplecie Sztyca Ritchey WCS 31.6 350mm 232 Nie pasuje mi do całości Proponowałbym KCNC z eabya wziąć. Stery Accent Airplane 101 Kompletnie nie ta klasa xD Klamka przód Sram 9.0 czarna 75 Klamka tył Sram 9.0 czarna 77 Jestem przekonany, że po jakimś górskim maratonie pójdą w odstawkę, niestety - plastik Mostek Syntace F139 132 Kierownica Tioga Taskforce 130 Dlaczego F139 a nie F99? Albo nawet oklepany WCS? Wtedy przynajmniej sztyca by bardziej pasowała Nie podałeś wagi rogów Jak już złożysz wszystko to bierz się za trening Musimy się gdzieś spotkać w górach Ja w sumie jeszcze roweru nie zacząłem składać ale już niebawem... W końcu się doczekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 @ Miśku( ) SD7 zostawie na razie w spokoju Sztyce kupiłem na poczekanie. Jak uzbieram kase to wezme Tune kolou blue Stery dostałem wiec wiesz. Jak zajade zrobią sie luzy to zmienie na cos pokroju Tune'a Klamki - sie zobaczy Dlaczego ten mostek i sztyca - bo razem mialem je za 120zł a niczego lepszego na razie nie potrzebuje Nie podałem wagi rogów bo to spec na lb, gdzie bedzie w najlzejszej spcyfikacji pzzdr P.s Co do maratonów to mysle, że gdzieś się spotakmy ponieważ mam zamiar być na wszystkich maratonach MTB marathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Sixerze Nie wsadzaj tu czasem niebieskiej sztycy! Stery tune to też nie najlepszy pomysł, pomyśl nad złotym tokenem Co do klamek, jeszcze wspomnisz moje słowa (od tej pory zbieraj na extralite'a ) Ja z MTB maratonu planuję Jurę, Kraków i Krynicę P.S. Z tego co pamiętam to Sid race carbon na allegro był niebieski... Nie wrzucaj niebieskiego do tego bika! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 W sumie fakt stery Tune to nie najlepszy pomysł. Token,hmm sie zobaczy najpierw zajade te;) Extralite'ów nie chce brzydkie są Ta Sid race carbon byl na allegro (licytacja 650zł) i tego kupiłem, z kolesiem super kontakt, ale gdy juz go kupiłem (amorka ) to zero, kompletne zero kontaktu ;/ Teraz tez sie pojawił Race Carbon ale za 1050 zł bodajże pzdr P.S Chciałem wsadzic niebieską sztyce + niebieski amor +śrubki extralite'a of koz niebieskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 sliszny ten xtc moglbym sie do was przylaczyc ( do posiadaczy gianta of corse ) jak byscie mi powiedzieli ile warto za ta ramke dac? http://allegro.pl/item280176934_rama_giant...ltra_light.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 Nowy model XTC. Co o nim sądzicie? Czy to krok wstecz, bo zrezygnowali z hydroformowania. http://www.allegro.pl/item281555525_nowosc...e_rozmiary.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Schwefel, to jest może i xtc 08 ale nie ten flagowy , dostępny u nas. Ten z aukcji to model dostępny na ebayu sprzedawany przez sklep z chin http://cgi.ebay.com/2008-Giant-XTC-Team-MT...1QQcmdZViewItem tej ramce blizej do modelu 06 niż 07/08 dostępnych w europie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 czy oni są dumni z tego "made in taiwan" wywali na środku żeby każdy widział... mi się nie podoba w ogóle wygląda jak jakaś nie udana podróba ale ale 1503g(Size S) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 W 2002 najwyższym modelem był Team. Widać, że powrócili do tych oznaczeń i malowania. BTW Co powiecie na taką wersję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.