Sławek Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 No, Putek, w końcu wyrzucisz tego gównianego authora
marnon Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 ja tak jakoś mnie natchnęło żeby wyrzucić mx comp air i odchudzić trochę bestie i zapodać coś konkretnie lekkiego ale nie drogiego, przez ostatni czas myśle nad scarebem tylko czy da rade pod tarcze? ? ? co myślicie tak do 800zł
Blue Napisano 10 Lipca 2006 Autor Napisano 10 Lipca 2006 Jakby ktos chcial to giancik bylego prezesa jest na sprzedaż [moge walnac autograf ;p] http://allegro.pl/show_item.php?item=114952190 . Nox górą, padająca korba "Giant" Suntour sux ;p[srodkowa zebatka kompletnie zjechana, reszta napedu jest znosna, no ale korba nierozbieralna,wiec trzeba caly naped wymienic]... z rincona wiec pozostaną jedynie koła ....ehh a przeciez to bylo tylko 2 lata temu w 04' kupowalem rincona .
torn Napisano 10 Lipca 2006 Napisano 10 Lipca 2006 szkoda Blue, że nie wyskoczyłeś z tym wcześniej - moja pęknięta rama rincon '04 zostanie zastąpiona nówką iguaną (rocznik prawdopodobnie 2004) - czyli zostaję w klubie niestety nie ma ona piwotów, więc zamówiłem sobie u tego allegrowicza koplet avid bb5 na oba koła, za całkiem znośne 169zł sztuka. Aha, jeżeli kogoś interesują: - stery FSA Orbit (używane ~tydzień, praktycznie nówki) - vka Shimano XT (używany ~rok, lekkie luzy, klocki zjechane do połowy) - tarczówka Tektro (używana od 2004, była w firmowym setupie) - dwie klamki Tektro (używane ~rok, firmowy luz, w całkiem dobrym stanie) to proszę o PM'a. Fotki mogę pokazać jak wszystkie graty odzyskam z serwisu.
Odys Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 Witam Jestem tu całkiem nowy i teraz znalazłem ten wątek. Jestem hmm.. szczęśliwym posiadaczem Gianta Bouldera na ramie 19stce, jest to mój pierwszy tego typu rower, kupiłem do za radą sprzedawcy sklepowego (wiem wiem, jestem naiwny ). Rama niby dobrana do mojego wzrostu, mam jednak wrażenie, że cały rower jest za krótki, ale to małe piwo. Problemem jest osprzęt, przerzutki (z przodu SIS z tyłu Sram 3.0) są zmorą tego roweru. Nie spodziewałem się żadnych cudów, ale spadanie łańcucha (wina przedniej przerzutki i notoryczne przeskakiwanie łańcucha na tylnej przerzutce są dobijające. Moi koledzy którzy na rowerach trochę juz jeżdzą nie potrafili tego wyregulować a nawet jeśli się udało to 20-30 km wycieczka po leśnych drogach powoduje powrót do "normalności" teraz rower jest na czwartej regulacji w sklepie. Jak na dwa miesiące to trochę sporo. Dodając do tego rozwalony pedał i skręcone na siłę nyple od szprych których zerwane końce przedziurawiły dętkę to wrażeń było pod dostatkiem. Jak więc widzicie moja "pierwsza randka" z Giantem jest średnio udana. Liczę jednak, że to tylko pierwsze śliwiki robaczywki
krawiec91 Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 To coś masz dziwny ten rower:D. Też amm Bouldera i z przodu mam 3.0, z tyłu też 3.0 i chodzi bardzo ładnie, jedyna regulacja potrzebna była na pierwszym przegladzie jak się linki poukładaly, potem zero problemów. Przerzutkę przednią ustaw śrubami H i L tak żeby ci nie spadała. Cał instrukcja regulacji jest na stronie Xc-zone. Pedały VP w moim rowerze chodzą też bardzo ładnie jak na kulkowe, jeszcze ich ani razu nie regulowałem ani nie smarowałem, a jeszcze się kręcą (z bardzo niewielkimi oporami). Nyple - no cóż, czasami się zdarzają takie felerne egzemplarze, ty miałeś pecha że akurat na taki trafiłeś :]
Odys Napisano 11 Lipca 2006 Napisano 11 Lipca 2006 U mnie zwyczajnie w prawym pedale coś strzelało, w sklepie mają wymienić. Co do sprzętu, to niestety Giant oferuje przód na Sramie 3.0 i na Sisie. Jakoś się to nie chce zgrać. Zobaczymy co tam wymyślą w sklepie Dobrze by było aby to zrobili tak abym znów nie musiał tam wstawiać, bo obawiam się, że kolejna naprawa może zakończyć moją przygodę z tym rowerem. Nie mam zamiaru co chwila czegoś naprawiać bo się jeździć chce
Auwo Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Nie mam zamiaru co chwila czegoś naprawiać bo się jeździć chce Zmień osprzęt i po sprawie Nie można zbyt wiele wymagać od budżetowego sprzętu.
Odys Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Zmień osprzęt i po sprawie Nie można zbyt wiele wymagać od budżetowego sprzętu. Jest tylko kwestia tego czy to się opłaca. Mój kolega określił rower jako mało rozwojowy.
Tomm Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Ja mam od 3 miesiecy Rincona. Rowerek fajny tylko po ostatnich paru skokach poszedł amor i zgubiłem śrube od korby . Rozumiem, że śruba mogła sie obluzować (w koncu to w jeszcze nowy rower) ale to ze poszedł amor to juz mniej rozumiem. Nie w sensie ze juz do wyrzucenia, coś stuka w nim i teraz rowerek siedzi w garażu u pana serwisanta i jeszcze zebym skakal na tym rowerze. Skoczylem pare razy przez ten caly okres jak go mam i juz kaszana.....ale w koncu to "super" amor Suntour XC-60 Trzeba bedzie zastanowic sie nad wymiana amora niedlugo.....
Auwo Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Ja mam od 3 miesiecy Rincona. Rowerek fajny tylko po ostatnich paru skokach poszedł amor i zgubiłem śrube od korby . Rozumiem, że śruba mogła sie obluzować (w koncu to w jeszcze nowy rower) ale to ze poszedł amor to juz mniej rozumiem. Nie w sensie ze juz do wyrzucenia, coś stuka w nim i teraz rowerek siedzi w garażu u pana serwisanta i jeszcze zebym skakal na tym rowerze. Skoczylem pare razy przez ten caly okres jak go mam i juz kaszana.....ale w koncu to "super" amor Suntour XC-60 Trzeba bedzie zastanowic sie nad wymiana amora niedlugo..... btw - rincon chyba nie służy do skakania ;D
Tomm Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 btw - rincon chyba nie służy do skakania ;D Wiem bo jest nawet napisane w instrukcji Pisalem wyzej, ze pare dni temu skoczylem KILKA razy przez ten caly czas uzytkowania. Nie mowie tu o jakis ekstemalnych skokach, mała hopka troche rozpędu....i tyle. Jakbym tak skakal przez jakis dluzszy okres to bym sie niedziwil ale po czyms takim.....oczekiwalem troche wiekszej wytrzymalosci od tego roweru no ale czlowiek uczy sie
Auwo Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 cały rower się nie popsuł - tylko szajsowaty suntor ;D
Tomm Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 cały rower się nie popsuł - tylko szajsowaty suntor ;D Co prawda to prawda
Schwefel Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Skoczylem pare razy przez ten caly okres jak go mam i juz kaszana.....ale w koncu to "super" amor Suntour XC-60 ZA 150zł nie można wymagać od amora, że wytrzyma skoki z hop. Dla niego duży krawężnik to nie lada przeżycie. Ogólnie do granicy 400zł nie kupowałbym amora tylko widły z cro-mo, bo chociaż nie tracę energii podczas pedałowania i są lżejsze od amora.
karolyfer Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Mój Giancik dostał nowego amorka - RS'a Pilota SL 2005 Na razie jeździ sie super tylko musze go dopompować bo przy ostrych zjazdach brakuje skoku.
chrison Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 torn - a ile jezdzisz na tej ramie? (jak zobaczylem te fotki to az sie przerazilem... na szczescie ja mam 5-letnia gwarancje na rame - powinno wystarczyc ). co do lakieru w Giantach to zgadzam sie w 100%... choc mam Rocka SE to lakier jest dupiaty na maxa... rower mam od 2 tygodni a juz jest sporo rys na ramie
Auwo Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 co do lakieru w Giantach to zgadzam sie w 100%... choc mam Rocka SE to lakier jest dupiaty na maxa... rower mam od 2 tygodni a juz jest sporo rys na ramie A ja się nie zgadzam
Schwefel Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Ja po 3 latach mam przetarty lakier przy pancerzach linek i kilka 1 mm odprysków od częstego wyjmowania tylnego amora. Lakier Gianta oceniam bardzo pozytywnie. Moi kumple mają nowsze biki a to mój się najbardziej błyszczy i ma najmniej rys i odprysków :D
Odys Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Mojej "sagi giantowej" ciąg dalszy. Dziś pojechałem rowerem do pracy, tuż przed drzwiami nastąpiło pufff i z tylnej opony zeszło powietrze. W przerwie śniadaniowej sprawdziłem co się stało... Nie wiem czy pisałem o tym, że nyple w tylnim kole są pozrywane (w sensie takim, że ktoś je regulując zostawił wystające ostre odpryski) Już raz mi to naprawiano, moja wina - nie sprawdziłem jak. Dziś miałem okazję się przekonać. Otóż poprzeżynaną osłonę z gumy zastąpiono izolacją. Pomysł ekstra super zajefajny. Izolacja się przetarła i dętka zwyczajnie się na nyplu rozdarła. Pewność, że to od tego mam 100% bo to pierwszy nypel od wentyla, więc o żadnym skręceniu dętki nie może być mowy. A.. po regulacji wciąż spada łańcuch z przodu. Na 2 biegu przy przełożeniach na 5-6-7 z tyłu coraz muszę poprawiać bieg z przodu aby łańcuch nie zawadzał o prowadnicę przedniej przerzutki. Zaznaczam - rower lubię, ale sklep który mi go serwisuje i ludzie którzy w nim pracują są zwyczajnie do dupy.
Blue Napisano 13 Lipca 2006 Autor Napisano 13 Lipca 2006 Odys na necie malo to poradnikow? Bedziesz sie meczyl pewnie na poczatku dosc dlugo z regulacjami[ ja sie co roku ucze od nowa .... bo raz na rok reguluje rower potem jezdzi bez problemow ;p], ale satysfakcja ze wsyzstko dziala i ze sam potrafisz bez wydawania kasy na serwis nie potrzebnie . Tzn przynajmniej jesli codzi o regulacje itp .. ja tylko kół nie centruje... nie mam klucza i jakos ogolnei boje sie do tego brac ;p...
Odys Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Pewnie, że są, ale gwarancja jest gwarancją. Tam wyraźnie jest napisane, że sam nic nie mogę robić. Regulację przodu i tak sam sobie zrobię, ale zastanawiam się co z kołem Ja dużo nie jeżdzę, tak 50-70 km dziennie, ale chciałbym aby rower w niezbyt trudnym terenie w jakim się poruszam, spisywał się bez zarzutu. Tylko tyle. Najlepze jest to, że serwis jak ognia unika wpisania w kartę gwarancyjną czegokolwiek poza regulacją przerzutek. Znaczy to, że nieźle na tym rowerze przykosili
torn Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 torn - a ile jezdzisz na tej ramie? (jak zobaczylem te fotki to az sie przerazilem... na szczescie ja mam 5-letnia gwarancje na rame - powinno wystarczyc ) właśnie minęło jej 2 lata od zakupu, przejechane ok 10000km. Aha, raczej nie licz na to, że gwarancyjnie wymienią ci ramę na nową w razie złamania/pęknięcia. Mi zaproponowano zespawanie A tak wogóle to, tada!, zostaję w klubie, oto nowiutka rama iguana disc 2004 w rozmiarze 21: ramka bardzo podobna do rincona tylko że nie ma piwotów, ma szerszą średnicę głowki i prostokątny przekrój dolnych rur tylnego trójkąta. cholera, cieszę się jak dzieciak, przez tydzień nie miałem roweru i musiałem się wszędzie telepać na specu, który do dłuższych* wypadów się zupełnie nie nadaje... * ponad 10km
gdy Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Mojej "sagi giantowej" ciąg dalszy. Dziś pojechałem rowerem do pracy, tuż przed drzwiami nastąpiło pufff i z tylnej opony zeszło powietrze. W przerwie śniadaniowej sprawdziłem co się stało... Nie wiem czy pisałem o tym, że nyple w tylnim kole są pozrywane (w sensie takim, że ktoś je regulując zostawił wystające ostre odpryski) Już raz mi to naprawiano, moja wina - nie sprawdziłem jak. Dziś miałem okazję się przekonać. Otóż poprzeżynaną osłonę z gumy zastąpiono izolacją. Pomysł ekstra super zajefajny. Izolacja się przetarła i dętka zwyczajnie się na nyplu rozdarła. Pewność, że to od tego mam 100% bo to pierwszy nypel od wentyla, więc o żadnym skręceniu dętki nie może być mowy. A.. po regulacji wciąż spada łańcuch z przodu. Na 2 biegu przy przełożeniach na 5-6-7 z tyłu coraz muszę poprawiać bieg z przodu aby łańcuch nie zawadzał o prowadnicę przedniej przerzutki. Zaznaczam - rower lubię, ale sklep który mi go serwisuje i ludzie którzy w nim pracują są zwyczajnie do dupy. mi tez kiedys mistrzowie świata w serwisie zamienili przy wymianie szprych opaske gumową na taśme izolacyjna i miałem za..isy maraton 3 gumy.
krawiec91 Napisano 14 Lipca 2006 Napisano 14 Lipca 2006 Dordzy Giantowcy NAdszedł czas wymiany tylnego koła w moim boulderze. Obręcz xt16, szprychy Dt competition srebrne, dętki Maxxis Ultralight, opony jeszcze nieznana, to samo z piastą. Jaką byście mi polecili piastę (V-ki, tył) w cenie około 150-180zł? Na razie mam na oku te dwie : http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3417 http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...products_id=615 Z jednej strony Deore Xt jest sprawdzone i podobno dobre , ale z drugiej strony ta druga pista Dangerous Mike Bill jest na maszynach i waży 370g zamiast 436g:D. Ale głównie chodzi mi o to że jest na aszynach. jeździł ktoś naniej i może zarekomendować/odradzić/doradzić inną?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.