Skocz do zawartości

Giant-the best bikes Club :P

Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czy wie ktos ile waży rama rincona ? proszę o ewentualna odpowiedź kogoś kto rozbierał rowerek i zważył a nie o wage katalogową lub producenta. z góry dzięki za odp

w rozmiarze 19 lub/i 17 cali

Napisano

Według Bikeboard’u rama 19'' rincona waży 1845g LINK,

Blue ważył ramę rincona ’04 i wyszło 1808g LINK,

myślę że dziewiętnastka 1,85 kg przekraczać nie powinna.

Pozdrawiam

Napisano

no wielkie dzięki, ja mam identyczną. super trafiłem.

do Blue; sprzedałeś już tą rame i ile za nią sobie śpiewasz/ałeś ?

pozdrawiam

Napisano

witam 'giant'owców'...

mam do Was pytanie: czym sie rozni GIANT Rock od GIANTA Rocka SE (zastanawiam sie czy doplacic 20zł i kupić tego drugiego)... bylbym wdzieczny za szybka odpowiedz...

ps. prawdopodobnie jutro dołącze do waszego klubu tylko jeszcze nie wiadomo z ktorym z GIANTow :(

Napisano

auwo jaki to model xtc

widywalem tylko takie czarne malowania [klik]

EDIT

teraz zauwazylem ze tylny trojkat jest karbonowy, tym bardziej ciekawi mnie co to za model :P

Napisano

Drodzy Ginatowcy juz nie długo mam zamiar dołączyć do waszego grona, chcę kupić Gianta XtC Team 06 taka czarno srebrna piękna ^^ i mam do was pytanie, czy warto ją brać, jak z geometrią, jak sie na niej jeździ? Czy lakier jest wytrzymałi najważniejsze czy rama jest wytrzymała, Waże 65 kg i jeżdże agresywne XC.

Pytanie oczywiście kieruje do wszystkich użytkowników tej ramy oraz do osób które miały z nia styczność.

Z góry dzięki i pozdrawiam :P

Napisano

ja moze napisze wrazenia z pierwszej jazdy na Giancie :mellow: minusy modelu Rock SE to z pewnością slaby amortyzator (jakos nie odczuwam jakiejs wielkiej roznicy miedzy widelcem bez amora i widelcem z amoryzatorem)... noi drugi minus to dosyc spora waga... mimo ze rowerek wykonany jest z aluminium to jakos do leciutkich nie nalezy (nie mowie, ze jest cieżki ale osobisbcie spodziewalem sie ze bedzie sporo lzejszy)...

reszta jest naprawde w porzadku :) naped, przerzutki działają idealnie (dopiero teraz po jezdzeniu 2 lata na makrokeszu dowiedzialem sie co to jest rower)...

Napisano

no za 9 stówek to szału wagowego raczej nie mozna oczekiwać. tutaj róznica wagowa między makro jest niewielka. natomiast różnica w użytkowaniu sprzętu , który działa bardziej płynnie i precyzyjnie jest duża. twoje odczucia sugeruja, że apetyt rośnie w miare jedzenia i bedziesz miał w niedługim czasie ochote na kolejny (wyższy model) lub modernizacje sprzętu. pozdrawiam Johny Wróżba :]

Napisano
Drodzy Ginatowcy juz nie długo mam zamiar dołączyć do waszego grona, chcę kupić Gianta XtC Team 06 taka czarno srebrna piękna ^^ i mam do was pytanie, czy warto ją brać, jak z geometrią, jak sie na niej jeździ? Czy lakier jest wytrzymałi najważniejsze czy rama jest wytrzymała, Waże 65 kg i jeżdże agresywne XC.

Pytanie oczywiście kieruje do wszystkich użytkowników tej ramy oraz do osób które miały z nia styczność.

Z góry dzięki i pozdrawiam :)

Witaj!

Mam XTC Team, co prawda model 2003, ale wiele sie oprócz malowania nie zmienia :D Plusy ramki to: sztywność, wytrzymałość (jeżdżę enduro i ważę 95kg, a ona jak była tak jest nieugięta), dobra geometria (z mostkiem na kąt dodatni zwłaszcza, nie bolą plecy, łatwo się podjeżdża - kumple czasem muszą zsiadać, a ja nadal cisnę pod góre :P ), mocne spawy (wszystkie prawie idealne), a jeśli chodzi o estetykę, to ma takie fajne tłoczenia zrobione przy hydroformingu no i linki prowadzone pod górną rurą - super jak dla mnie :!!:

Jedynym minusem jaki na razie dostrzegłem jest jakość lakieru. Zniszczyć go można dosłownie paznokciem, więc jeśli chcesz jakoś zabezpieczyć ramkę, a nie zależy Ci aż tak bardzo na 150 dodatkowych gramach, to daj ją od razu do polakierowania czymś przezroczystym, ale wytrzymałym. Giant sie tutaj nie postarał. Niby fajnie, że ramka waży przy rozmiarze 21" (to mój) 1606g, ale wolałbym 1700 i dobry lakier :)

Możliwe że w modelu 2006 jest już lepiej w tej kwestii.

Pozdrawiam

cdan

P.S. Mój kochany rowerek dorobił się hampelka na tył - taka sama Grimeczka jak z przodu, tyle że z tarczą 160mm :)

A ze smutnych wieści - niestety złamała mi się (SAMA :!!: ) lampka Sigmy Cuberider, w związku z czym jej nikomu nie polecam :angry:

Napisano
chcę kupić Gianta XtC Team 06 taka czarno srebrna piękna

musze cie zmartwic poniewaz w polsce u dystrybutora nie ma juz tych ram. w sklepach jezeli sa to jakies resztki i nietypowe rozmiary :029:

Napisano

Nie zmartwiles mnie pownieważ w zaprzyjaznionym sklepie wisi taka właśnie piękna czarna w moim rozmiarze :)

Napisano

szczesciarz :D ja za swoja musialem sie troche nachodzic :030: ale warto bylo :twisted:

Napisano

najdziwniejsze jest to że nie katowałem tej ramy, nie skakałem z niczego wyższego niż krawężniki... rower był praktycznie używany w celach przemieszczania tyłka do pracy i okazjonalnych wycieczek w teren poza miasto. a tu taki error :)

PS: Co polecacie (tak do 800zł) w razie jakby Giant-Polska wypiął się na mnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...